Gördeszkás pinceromantika Bécsben

Gördeszkás trükkökről, egy nyirkos pincéről és saját életfilozófiájáról mesél Philipp Schuster kiállítása 2013. október 18-tól Bécsben.

A Westlichtben felállított rámpa nemcsak szemléltetőeszköz, de a zárónapon ugratni is lehet majd rajta párat.

 

Philipp Schuster neve a gördeszkások körében ismerősen cseng Ausztrián kívül is. Az egykori Európa-bajnok közel tíz éve dolgozik fotósként és magazint ad ki. Legfőbb célja, hogy megörökítse azt az életérzést, ami a street és a DIY (csináld magad) stílusú skateboardhoz kapcsolódik. Schuster ugyan már nem versenyez, de ma is a szenvedélyének él, deszkája és kamerája nélkül ki sem lép a házból. 2013. október 18-án „Philipp Schuster - A skateboarder's romance" címmel nyílik kiállítása a bécsi Westlichtben. „Ebben a munkában arra törekedtem, hogy megmutassam a DIY-gördeszkázás mozdulatainak kifinomultságát, illetve egy cseppnyi romatikával fűszerezve saját életfilozófiámat is."

 

A kiállítótérben a képek és videók mellett egy deszkás rámpa várja az érdeklődőket, ami nem csak szemléltetőeszköz, de a zárónapon ugratni is lehet majd rajta párat. Egyben testközelbe hozza Schuster legutóbbi projektjét, a „csináld magad"-mentalitás ékes példáját, melynek során egy csendes külvárosi ház pincéjét barátaival téli skateboardos főhadiszállássá alakították. Nagyjából egy évvel ezelőtt Bécs külvárosában egy zegzugos, kihasználatlan pincehelyiségre bukkantak. Feltűrték hát az ingujjat, és az ódon boltívek alatt nap mint nap felzúgott a betonkeverő. Közel 2.500 óra kemény munka eredményeképpen 55 négyzetméteren megszületett a bowl, egy föld alatti gördeszkás medence. A különleges élményről a pince akusztikája és a beépített fényeffektek gondoskodnak. Az álmos külvárosi bérház gyomrában meghúzódó 5 méter széles, 10 méter hosszú és 7 méter magas téli skateboardos helyre 30 tonnányi építőanyagot hordtak le a fanatikus deszkások. Mert nekik mindig túl hosszú a tél.

 

 

Videók a pinceprojektről:

http://www.redbull.com/at/de/skateboarding/stories/1331611452395/a-skateboarders-romance-die-ideehttp://www.redbull.com/at/de/skateboarding/stories/1331611885965/a-skateboarders-romance-die-erste-session

További információk

 

 

 

 

Compress

Főkép: copyright: Benjamin Beofsich


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!