Goethe Intézet - Két nap alatt három helyszínen három esemény

Budapest, 2011. április 5., Goethe Intézet - Két nap alatt három helyszínen három esemény Norah Zuniga Shaw tánckutató vezetésével arról, hogyan foglalhatók kottába a kortárs tánckompozíciók.

A Goethe Intézetben április 5-én, kedden 18 órakor kezdődő prezentáció táncosoknak, építészeknek, animációs filmeseknek, képzőművészeknek és programozóknak egyaránt új perspektívákat nyújt.

Ami a zenében már régóta magától értetődő, a táncban messze nem az: még pár éve sem létezett szisztematikus táncos partitúra, vagyis mozgásfolyamatokat és koreográfiákat leíró egységes rendszer.  Ezért döntött úgy korunk egyik legnevesebb koreográfusa, a közel 40 éve Németország-ban élő és alkotó amerikai William Forsythe, hogy nekilát egy új rendszer kidolgozásának.

Társulatának tagjaival gyűjteni kezdte az ötleteket arról, hogyan lehetne az interneten ábrázolni a táncot. Az eredmény egy, más művészeti ágak képviselői és tudósok részvételével 2013-ra megvalósuló mozgás-adatbank, mely a koreográfusi gyakorlat kutatását és oktatását kívánja segíteni. Segítségével átfogóvá és könnyen hozzáférhetővé válik a tánccal és struktúráival kapcsolatos tudás: a laikusok jobban megérthetik egy koreográfia struktúráját, a profik pedig táncosi, táncoktatói vagy koreográfusi tevékenységük során fordíthatják hasznukra az anyagot.

Norah Zuniga Shaw tánckutató 2011. április 5-én és 6-án két workshop és egy előadás keretében mutatja be a táncos koreográfiák rögzítésének ezt a forradalmi, táncosoknak, építészeknek, animációs filmeseknek, képzőművészeknek és programozóknak egyaránt új perspektívákat nyújtó módszerét.

 

Workshopok és előadások Budapesten:

április 5., 9.00-12.00: angol nyelvű workshop a Budapest Kortárstánc Főiskolán - előzetes bejelentkezésre
április 5., 18.00: előadás szinkrontolmácsolással a Goethe Intézetben (Budapest, Ráday u. 58.)

április 6., 10.00-13.00: angol nyelvű workshop a Trafó Stúdióban - előzetes bejelentkezésre

 

 

További információk

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek