Füstölgés - 2.

"Miért hagytuk, hogy így legyen? Miért hagyjuk, hogy így legyen?"
Van valamink, természetesnek tartjuk, hogy van. Nem is nagyon foglalkozunk vele. Aztán szép lassan elkopik mellettünk. Ekkor már nyomnánk a vészcsengőt, de sokszor már késő ilyenkor.
Mindez igaz a kapcsolatainkra, de igaz lehet egy almáskertre is.
Néhány évvel ezelőtt a szabolcsi almát szinte utána dobták az embernek. Vegye és vigye. Rosszabb esetben ivólevet, pálinkát, vagy bort készítettek belőle. Vagy ez volt a jobbik eset? Annál mindenképp jobb volt, mintha hagyták volna elrohadni.
Ma ott tartunk, hogy lepusztultak, pusztulnak az almáskertek. Ma már almából is behozatalra szorulunk.
Miért hagytuk, hogy így legyen? Miért hagyjuk, hogy így legyen?
Az egészet úgy vesszük tudomásul, mintha a világ legtermészetesebb dolga volna. Egykedvűségünkben már felháborodni is elfelejtünk. A füstölgésről már ne is beszéljünk!
Vissza a főoldalra
Inkább kevesebb lenne a termés, de egészségesebb.
''Minden nap két alma meg véd az orvostól ''
Igazat adok neked... kár érte
János
Kérdeztük, hányszor volt permetezve? 8, 10
alkalommal - mondták a gazdák. Alma nélkül mentünk haza.
Megbízható biogyümölcs kellene, - főleg alma, -amit pici gyerekeknek is bizalommal adhatnának a szülők.
ma már a megmaradásunkról, a túlélésünkről szól a történet leginkább.
Bárcsak a boldogságunk lenne a kérdés!
Viszont füstölögni sincs értelme, csak saját magát keseríti meg vele az ember.
Vagy próbáljon meg tenni valamiért/valami ellen, vagy nyugodjon bele. Szerintem csak így lehetünk boldogak.