Fityiszt mutatnak az élet visszásságaira az Országos Széchényi Könyvtárban

GRAFITYISZ - rajzok, karikatúrák és grafikák mutatnak fityiszt az élet zavarba ejtő kérdésire az Országos Széchényi Könyvtárban.

 

 

GRAFITYISZ - rajzok, karikatúrák és grafikák mutatnak fityiszt az élet zavarba ejtő kérdésire az Országos Széchényi Könyvtárban. A CAFé Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál és a nemzeti könyvtár közös pop-up kiállításán nem csupán a könyvtár törzsgyűjteményében található élclapokból és vicclapokból láthatunk egy átfogó válogatást, hanem négy kiváló kortárs művész - Dluhopolszky László, Gaál Tibor, Prihoda Judit, Takács Krisztián - rajzait is megismerhetjük.

Budapesten korábban 104 kabaré és 40 humorlap szolgálta a derűt, utóbbiak közül az idén 170 éves Charivari Dongó és a 150 esztendős Borsszem Jankó, amelyek ugyancsak a tárlat részét képezik. A karikatúra célja, hogy az élet bonyodalmait, rejtett összefüggéseit, a gondolatokat szavak nélkül, vonalakkal fejezze ki, de ehhez járuljon hozzá a humor - fogalmazott Kaján Tibor grafikus és karikaturista.

A tárlat megnyitójára Szőke András és Badár Sándor humoristák sit-down comedyvel készülnek.

A kiállítást megnyitja:

Bán Teodóra - ügyvezető BFTK Nonprofit Kft. az Operatív Testület tagja

dr. Tüske László -  főigazgató, Országos Széchényi Könyvtár

Szakolczay Lajos - művészettörténész


A kiállítás 2018. október 9-27-ig látogatható.


Megnyitó időpontja: 2018. október 9. kedd, 14:00


Helyszín: Országos Széchényi Könyvtár, Nemzeti Ereklyetér

1014 Budapest, Szent György tér 4-5-6.

Budavári Palota "F" épület

(Megközelíthető a Dózsa György térről gyorslifttel vagy a 16-os, illetve a 16/A busszal a Dísz tér és az Oroszlános Udvar felől.)

 

 

 

 

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek