Felhívás a Vallai Péter Kortárs Előadóművészeti Fesztiválon való részvételre

A kétnapos fesztivál a kiválasztott alkotásoknak nyilvánosságot teremt, valamint számos különdíj mellett a legjobb produkció 300.000 forintos fődíjban részesül:

 

 

A Vallai Fesztivál a Vallai Péter Kortárs Előadóművészeti Alapítvány által létrehozott esemény, melynek célja a kortárs irodalom és előadó-művészet kapcsolatának erősítése, és ezáltal Vallai Péter művészi örökségének ápolása.

 

2014. november 24-25-én a budapesti RS9+Vallai Kertben megrendezésre kerülő fesztiválra elsősorban kortárs lírai és prózai műveket feldolgozó alkotások jelentkezését várjuk. Műfaji megkötés nincs, a kiválasztásban az elsődleges szempont a produkció minősége. A kétnapos fesztivál a kiválasztott alkotásoknak nyilvánosságot teremt, valamint számos különdíj mellett a legjobb produkció - egy három tagú szakmai zsűri döntése alapján - fődíjban részesül:

 

Vallai-díj valamint 300.000 forint

 

Jelentkezési útmutató:

  • elsősorban kortárs lírai és prózai művek feldolgozását várjuk 30-40 perc időtartamban
  • kortársnak most az 1946 után született műveket tekintjük (Vallai Péter is akkor született)
  • a Vallai Kertben megvalósítható legyen (részletek a színház honlapján: www.rs9.hu)
  • a műfaj szabad (dramatizált kisregény, egy téma vagy egy költő köré szerveződő előadóest, megzenésített verses koncert, kortárs irodalmi táncelőadás, báb, film, animáció, performance, stb.)
  • a produkció legfeljebb 1 oldalas leírása
  • az alkotók önéletrajza
  • 10-30 perces videó részlet (DVD vagy link) - és ha van: fotó és kritika
  • a jelentkezéseket az RS9 Színház, Bp., 1075. Rumbach Sebestyén utca 9. szám alatt vagy az rs9szinhaz@rs9.hu email címen lehet leadni.

 

Jelentkezési határidő:

2014. október 30. (csütörtök éjfél)

 

Vallai Péter színművész a hazai, kortárs előadóművészet kiemelkedő alakja volt. Számos magyar költő és író műve az ő előadásában maradt fenn a színházi emlékezet számára. Petri György „hangja",Esterházy Péter „tolmácsa", irodalmi estek, könyvbemutatók állandó fellépője 2012 novemberében hunyt el. Az utána maradt űr betöltésére alakult 2013. november 25-én - a művész 66-ik születésnapján - a Vallai Péter Kortárs Előadóművészeti Alapítvány. Ezzel egy időben nyílt az RS9 Színházzal szerves egységben működő RS9+ Vallai Kert nevű nyílt, kulturális, közösségi tér, mely azóta is nagy érdeklődés kíséretében működik és kiváló színteréül szolgál a fesztivál megrendezésének.

 

Szeretettel várjuk jelentkezésüket!

 

Az Alapítvány kuratóriuma

 

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek

/Mit tennél ha ma meghalnék