Fekete lányok, milyen a szoknyátok ?

Dél-afrikai nők

A szombati eljegyzés rengeteg meglepetést hozott számomra. Többek között a divat és az itteni öltözködés bemutatására a vágyat:)
Hát nekem nagyon tetszik!
A férfiak semmi különlegeset nem viselnek, ellenben a nők....egyszerűen fantasztikus, mi mindent felvesznek magukra, függetlenül attól, hogy az előnyös-e vagy sem.
Sikerült megtudnom, hogy a legtöbben csináltatják, varratják a göncöt, csak az álomszép anyagokat veszik itt meg.
Szívesen mutogatták magukat és én imádtam dicsérni, fényképezni őket:)
Dél-Afrikában is nagy divat a selfi készítése a nők körében.
Az afrikai kontinens legfejlettebb, leggazdagabb és leginkább fehér országa ez.
Európai szemmel nézve különös testalkatuk van. Igazi zulu arc, hibátlan villogó fehér fogsor, gyönyörű sötétbarna bőr, iszonyú karcsú derék és alatta valami teljesen oda nem illő hatalmas popsi, combokkal és lent megint az inkább vékonyka lábszár.
Nos itt ez a férfiaknak az álomnő.
A férfiak....jelentéktelenek semmi, semmiféle fekete istenség kép nincs, a nőkhöz képest inkább apróságnak tűnnek legtöbbször.
A nők a mindennapi életben nagyon durván szűk ruhákban, nadrágokban járnak. Minden porcikájukat pontosan látni, a kilókat grammra be lehet saccolni. Mindez itt normál, sőt kelendő. Az összes fogyókúrákkal gyötrődő barátnőmnek üzenem, itt az üzletekben csak ilyen farmerokat lehet kapni, csípőben ilyenre vannak szabva. Az utcán ringatóznak a szűk ruhákban a gömbölyű testek, tomporok, már szégyenlek odanézni:) Oh, férfiak, nem csoda, hogy nem birtok magatokkal.
Szerintem az afrikai férfiak legendásan nagy pénisze is ezért nőtt akkorára az évezredek alatt, mert egyszerűen nem értek oda az áhított tetthelyhez.
Na, visszatérek a ruhákhoz. Mesés színek és hatalmas minták. A legtöbben a ruhával azonos színű turbánt viselnek és emiatt olyan komplettnek néz ki az öltözék.
Sárga -fekete mintás ruhához arany öv és nyakperec, no és aranyra festett szépen manikűrözött körmök dukálnak.
Ráadásul ezeket a ruhakölteményeket látom az utcán ringatózó nőkön is. Szándékosan nem írtam, hogy siető, mert itt nem siet senki:) Hú, nagyon ráérnek.
Az üzletekben is hosszú sorok kígyóznak a pénztáraknál, senki nem ideges...csak én... mindenkinek tenger ideje van.
Megemlíteném viszont a kötelező iskolai egyenruha szépségét. Minden iskolának más a színvilága, de mindenképp meglehetősen rikító. Szoknya-nadrág, blúz, nyakkendő, mellény, pulóver harmonikusan illeszkedik. Fantasztikus látvány amikor vidéken utazgatva délidőben látni ezeket a gyerekeket szépen sorban bandukolva az ösvényeken eltűnni az iskolából a bozótba. Mindenki, felnőtt és gyerek is makulátlan tiszta. Mindegy, hogy a városban él vagy ezekben a szétszórt építésű kunyhókban.
A plázákban jelen vannak a világmárkák és az ár hasonló, mint Budapesten. De a legtöbb üzlet tart afrikai tradicionális mintájú anyagból varrt ruhákat is.
A zuluk kedvelik a gyöngy ékszereket, de ritkán találni olyant, amit Európában is felvenne az ember. A nemesfém drága, hiába van itt sok aranybánya.
Élnek itt még jelentős számban indiai leszármazottak. A nők sötét ruhákban járnak, és leginkább nadrágban. Ünnepekkor viszont felveszik a gyönyörűséges indiai szárijukat, kiszínesednek mint egy egzotikus virág. A muszlim nők mindig feketében és letakarva a fehér nők viszont európai hangulatú ruhákat viselnek.
Érdekes, hogy az itteni meleg óceánpart összehozza a nációkat, csak a fehér nők vetkőznek fürdőruhára, az összes többi pólóban és térdnadrágban fürdik. A muszlimok letakarva mintha nem is a vízben lennének. Ez itt senkit nem zavar.
Végezetül a cipők....imádják a iszonyatosan magas sarkúakat és a strand papucsot egyaránt. Viszont vicces látvány az áruházban sétálva látni csizmás nő mellett mezítlábas gyerekeiket szaladgálni.
A látvány csúcspontja a frizura. A zulu nők 99%-a műanyag parókát vagy 1 méter hosszú fonott madzagból, eredeti hajához erősített hajszerű díszt kontyba vagy lófarokba összefogva visel. Ez itt most nagyon trendi.
Dél-Afrika a szivárvány nemzet, ezt mondják a politikusok, de valójában az itt élők egyáltalán nem keverednek....zulu sosem vesz el indiait és fehér férfi sem talál párt közöttük.....akármilyen a szoknyájuk...

Tollal Közélet És Kultúra fényképe.

Tollal Közélet És Kultúra fényképe.


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek

18 hónap