FEBO: fesztivál határok nélkül!

Idén útjára indul a FEBO fesztivál

 

 

Az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásából megvalósuló fesztiválsorozat ingyenes kulturális programokon keresztül erősíti a szlovák-magyar határ menti régiók turisztikai vonzerejét és a régiók közti partnerkapcsolatot. Az igényes zenei koncertekre épülő eseménysorozat állomásai: Eger, Mosonmagyaróvár, Nagymaros, Kisvárda, Dunaszerdahely (Dunajská Streda), Nagymegyer (Velky Meder), Komárom (Komarno) és Für (Rúban).

 

Összesen nyolc helyszínen valósul meg a FEBO kétnapos fesztivál. Az első napon helyi partnerekhez kitelepülve zenés és tematikus gasztronómiai programmal, a következő napon pedig a városközpontban egész napos rendezvénnyel, koncertekkel és egyéb kulturális élményekkel várják a látogatókat. A fesztivál szervezői kiemelt figyelmet fordítanak a lokális értékek - a helyi gasztronómia, borászat, népművészet és a természeti kincsek - bemutatására, valamint a régió magyar és szlovák turistái számára egyaránt vonzó programjainak népszerűsítésére.

 

Igazi nagyágyúk szórakoztatják majd a közönséget szombaton. Kora délután Mihályi Réka, Fonogram díjas énekes Masni és Pocó gyerekműsorát láthatjuk; később pedig helyszínenként eltérően a Tóth Vera Quartett, Wolf Kati, a Group'n'Swing és Éliás Gyula fergeteges koncertjein bulizhatunk egy nagyot. A sztárelőadók mellett lesz helyi borok és pálinkák versenye; kézműves ékszerek és kiegészítők divatbemutatója; valamint az ott élő óvodások és tánccsoportok előadása... Az igényes koncertfelhozatalból a pénteki napon sem lesz hiány. Többek között szerepelni fog Urbán Orsi és a latin zene helytartója Révész Richárd; Szakonyi Milán ének és gitárművész, az amerikai blues, country-rock és funk zene meghatározó előadóinak dalaival; Kovács Réka énekes és Géczy Viktor gitáros duója mai rádióslágerek másként tematikával; Sapszon Orsolya énekes és Cseke Gábor jazz zongorista, valamint Varga Dávid - Reviczky Balázs duó "Frank Sinatrától Michael Bublé-ig" című műsorával.

 

„A FEBO fesztivál hosszú távú célja, hogy a látogatókat megismertesse a régió látványosságaival, hagyományaival és gazdag kultúrájával. Olyan vidéki városokra fókuszálunk, amelyek nem, vagy csak nehezen tudnak versenyezni a népszerűbb területekkel. Célunk a szlovák-magyar határ menti régiókban meglévő turizmus támogatása, a határon átnyúló partnerkapcsolatok erősítése. Hiszünk abban, hogy a kultúra és a kulturális örökségek szerves részei a turizmusfejlesztésnek." - nyilatkozza Romhányi Áron, a fesztivál produkciós igazgatója, Arany Zsiráf, Fonogram és eMeRTon-díjas magyar zongorista, Artisjus-díjas zeneszerző.

 

 

 

 

 

 

FEBO - fesztivál határok nélkül állomásai:

Dunajská Streda - 2020. március 6-7.

Eger - 2020. március 27-29.

Nagymaros - 2020. április 24-25.

Komarno - 2020. április 30 - május 1.

Velky Meder - 2020. május 1-2.

Kisvárda - 2020. május 8-9.

Mosonmagyaróvár - 2020. május 22-23.

Rúban - 2020. június 19-20.

 

Az SKHU/1801/1.1/005 - FEBO megvalósításában résztvevő partnerek:

Vezető partner: SZSZBMFÜ Nonprofit Kft.(HU) Projekt partner 1: Kukkonia s.r.o. (SK)

Projekt partner 2: Agro- Fyrmonia s.r.o. (SK)

Projekt partner 3: EuroArt Média Kft. (HU)

 

A fesztivál részletes programja, további helyi programlehetőségek és szállásajánlatok itt: http://www.febofest.com

 

www.skhu.eu

 

A rendezvénysorozatra a belépés ingyenes! A szervezők a programváltozás jogát fenntartják.

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek