Ezúttal argentin és francia fesztiváldíjakat nyert Horvát Lili Oscar-nevezett filmje

Stork Natasa a Felkészülés... főszerepéért a legjobb színésznő díját nyerte el a péntek este véget ért Les Arcs-i Filmfesztiválon

 


Horvát Lili Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre  (16) című rendezése a legjobb film díját, a főszerepet alakító Stork Natasa a legjobb színésznő díját nyerte el. A valóság és képzelet határán játszódó szerelmesfilm Magyarország hivatalos Oscar-nevezése, és hamarosan látható lesz az Egyesült Államokban is.

Újabb fesztiválzsűriket hódított meg Horvát Lili második mozifilm rendezése, a Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre. A legújabb közép-európai alkotásokból mutatott be válogatást december elején Argentínában és Kolumbiában - a koronavírusjárvány miatt ezúttal online - az Al Este filmfesztivál. Az argentin filmesekből álló zsűri a legjobb film díjával Horvát Lili alkotását tüntette ki az elmúlt héten.
 
Stork Natasa a Felkészülés... főszerepéért a legjobb színésznő díját nyerte el a péntek este véget ért Les Arcs-i Filmfesztiválon, melynek a francia Alpok elegáns üdülőhelye ad otthont és filmszakmai berkekben rendkívül népszerű, de idén az online térbe kényszerült.
 
„Ez volt az első alkalom, hogy egy nagyjátékfilm főszerepét eljátszhattam. Csodálatos feladat volt életre kelteni ezt a zárkózott, intelligens és érzékeny karaktert. Szeretném megköszönni először is a rendezőnek, Horvát Lilinek, hogy végigvezetett ezen az folyamaton, másrészt pedig a fesztivál zsűrijének, hogy elismerte a munkánkat. Fantasztikus érzés, hogy a közönség és a szakma egyaránt bizalmat szavazott ennek a filmnek." - mondta Stork Natasa az online díjátadón.Horvát Lili mozifilmjében Márta, a negyvenéves idegsebész szerelmes lesz. Fényes amerikai karrierjét hátrahagyva visszatér Budapestre, hogy új életet kezdjen a férfival. Ám Márta hiába vár a Szabadság-híd pesti hídfőjénél: a férfi nem jelenik meg a randevún. Márta kétségbeesetten a keresésére indul, de amikor rátalál, élete szerelme azt állítja: sohasem látta őt azelőtt.

A romantikus dráma Csernátony Dóra, Miskolczi Péter és Horvát Lili produkciójában, a Poste Restante gyártásában készült a Nemzeti Filmintézet támogatásával. A film operatőre Maly Róbert volt.
 
Felkészülés... nagy sikerrel mutatkozott be nyár végén a velencei, majd a torontói fesztiválokon és rangos díjakkal méltatták Varsótól Chicagóig.

A valóság és képzelet határán játszódó szerelmesfilm Magyarország hivatalos nevezése Oscar-díjra. A Felkészülés...hamarosan látható lesz az Egyesült Államokban is, a forgalmazási jogokat a Nemzeti Filmintézet nemrég értékesítette a Greenwich Entertainment filmforgalmazónak. 
 
Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című filmre néhány hét alatt mintegy 20 ezren váltottak jegyet a hazai mozikban és december eleje óta megtekinthető online a Cinego kínálatában.

Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre magyarországi forgalmazója a Mozinet.
Előzetes: https://www.youtube.com/watch?v=BDS1s6aU7Kc&feature=youtu.be

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek