Ezek a leghíresebb sport témájú könyvek

Cikkünkben utánajártunk, hogy melyek a legnépszerűbb sport témájú könyvek napjainkban.

 

 

Bő egy hónappal ezelőtt került nyilvánosságra annak a felmérésnek az eredménye, amely 2005 óta először mérte fel ismét az országos könyvhasználati- és olvasási szokásokat. A felmérésből egyrészt egyértelműen kiderült, hogy összességében némiképp csökkent a könyvet egyáltalán nem olvasók aránya. A kutatásból világossá vált továbbá, mely stílus kedvelt a könyvforgatók körében. Érdekes módon a könyvet rendszeresen vagy alkalomadtán olvasó fiatalabb generációk körében emelkedett a sport témájú könyvek népszerűsége - írja a trambulinoutlet.hu.

Cikkünkben utánajártunk, hogy melyek a legnépszerűbb sport témájú könyvek napjainkban.

 

Legnépszerűbb sportágak és a legkedveltebb könyvek

Önmagában már az is gyakran felmerülő kérdés, hogy melyek a legnépszerűbb sportágak. A helyzet az, hogy a futball. A teljes igazsághoz hozzá tartozik az is, hogy a többi sportág általában csak akkor érdekel nagy tömegeket, ha az olimpiához valamint a különböző világbajnokságokhoz hasonló események vannak.

 

Egy letehetetlen focis könyv, nem csak rajongóknak!

A Móra Könykiadó gondozásában nemrég megjelent „Neymar - A futball mágusa"  című könyv óriási példányszámban tűnt el a könyvesboltok polcairól. Különösen népszerű a huszonéves korosztály körében, hiszen Dariusz Tuzimek könyve egy álom megvalósulásáról, valamint rengeteg befektetett munkának és megszerzett tudásnak köszönhetően egy mára már igazi sztár születéséről szól. A könyv nemcsak azt meséli el, hogy a hároméves Neymar da Silva Santos hogyan aludt el Junior labdával a kezében. Részletesen felvázolja annak az életútnak az állomásait, amely oda vezetett, hogy Neymar úgy mozog a pályán, mintha szó szerint a lábához nőtt volna a labda. A gazdagon illusztrált könyv nem pusztán Neymar rajongóit kápráztatja el bámulatos technikájával, trükkjeivel és álomszép góljaival, de azokat a foci iránt érdeklődő átlagembereket is, akik érdeklődnek a világklasszisok iránt.

 

Valódi sporttörténelem egy szintén népszerű könyv lapjain

A vízilabda nagy sporteseményei gyakorlatilag egy-két kivételtől eltekintve évtizedek óta a hazai közvélemény által várt sikerrel végződnek. Részint ennek tudható be, hogy sem a vízilabda, sem a vízilabdával összefüggésbe hozható témában született könyvek népszerűsége nem csökken. A legtöbben persze a hazai válogatott eredményessége miatt kedvelték meg a vízilabda témájú könyveket. Körükben rendkívüli népszerűségnek örvend a háromszoros  olimpiai bajnok, világbajnok, Európa-bajnok, Világliga- és  Euroliga-győztes

Kiss Gergő önéletrajzi könyve. Kiss Gergely sport eredményeit hosszasan lehetne sorolni, ám a könyv nélkül nem pillanthattunk volna bele annak a fáradságos útnak a viszontagságaiba, amely számos buktatón, áldozaton, küzdelmen, hullámhegyen és hullámvölgyön keresztül vezetett el a hihetetlen sikerekig.

 

A fiatalok nagy kedvence: Forma1 a könyvek lapjain

A fiatalabb generációk évtizedekig csak úgy jutottak a szóban forgó sportággal kapcsolatban élményekhez, hogy a szüleik kivitték őket egy-egy jelentősebb eseményre. Számukra és a Forma1 rajongók számára ma már a youtube és a különböző játékok mellett népszerű terméknek számít a boltokban hagyományos szezonösszegző kötetként kapható Száguldás és cirkusz című kiadvány. A kiadvány egyrészt mindig beszámol a legutóbbi szezon minden eseményéről és fordulatáról, másrészt 200 oldalon örökíti meg a csapatok, a versenyek és a háttéresemények részletes összefoglalóit Romain Grosjean előszavával és Sean Bratches köszöntőjével.

 

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek