Évadnyitó a Gárdonyi Színházban

Évad végéig biztosított a színház működése, januártól azonban más szervezeti formában - hangzott el a Gárdonyi Géza Színház évadnyitó társulati ülésén.

 

Stabil az anyagi helyzet, a közönség pedig bizalmat szavazott, hiszen a tavaly júliusi adatokhoz képest, idén megkétszereződött a bérletvásárlási kedv. 

Míg néhány hónappal ezelőtt még kérdéses volt, megmarad-e a színház. Most stabil anyagi helyzetről számolt be Szabó Róbert, a fenntartó Heves Megyei Közgyűlés elnöke. Van fedezet a közalkalmazotti bérek kifizetésére, de a bevételek mellé kormányzati támogatásra várnak.

Az erőgyűjtés, a tartalékképzés időszaka következik - fogalmazott Blaskó Balázs igazgató. Növelni szeretné a nézőszámot, a következő hónapokban a bevételek jelentik a színház költségvetésének alapját. Bíztató, hogy a színházért összefogtak a civil szervezetek, és a közönség bizalmat szavazott azzal, hogy dupla annyi bérletet váltottak eddig, mint a tavalyi év azonos időszakában.

 

Megújult a tánctagozat

Topolánszky Tamás vezeti majd a megújult tánctagozatot GGTánc Eger néven. Nyolc táncművészt hívott Egerbe. Mint elmondta: az önálló produkciók mellett részt vesznek a színház zenés előadásaiban is.

 

Új tagokkal bővül a társulat

A Pesti Magyar Színház Akadémiáján az elmúlt években végzettek közül öten jönnek Egerbe: Bánfi Kata, Nagy Barbara, Nánási Ágnes, Endrédi Gábor és Radvánszki Szabolcs, itt játszik majd az egri születésű Káli Gergely is.

A Kaposvári Egyetemen végzett Nagy Karina és Szik Juliska mellett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen diplomát szerzett Marjai Virág is a megyeszékhely társulatát gazdagítja, valamint Ozsgyáni Mihály, akivel Sopronban és Szegeden is találkozhatott már a színházszerető publikum.

A névsorból is jól látszik: elsősorban fiatalokat szerződtetett a direktor, de találkozhatunk Egerben jól csengő nevekkel is szeptembertől, így Kascsák Dórával, Zám Andreával és Varró Emesével, de számít Szilágyi Olgára és Kincses Károlyra is.

 

Magyar évad

Magyar szerzők műveit tűzi műsorra a 2011/2012-es évadban a színház.

Sütő András: Káin és Ábel, Huszka Jenő: Mária főhadnagy, Bartók Béla - Balázs Béla: A fából faragott királyfi, Háy Gyula: Mohács, a Csíksomlyói passió, Makk Károly rendezésében Molnár Ferenc: Játék a kastélyban, Egressy Zoltán: Sóska, sültkrumpli, valamint a Vesztett éden, Magyar Elemér: Keresd a nagypapát! Fazekas Mihály - Schwajda György: Lúdas Mátyás és az Eltüsszentett birodalom című táncjáték szerepel a műsortervben.

Továbbra is műsoron marad a Látogatók és a Mátyás mesék című előadásunk.

 

Az egri társulat el is kezdte a munkát: első bemutatjuk Sütő András: Káin és Ábel című drámája lesz október 7-én, Blaskó Balázs rendezésében.

 

 

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek