Erik Trexler előadássorozata a mozgássérültek elfogadásáért1.

...ugyanúgy éreznek, gondolkodnak, mint bárki más...

 

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
andor
#2. 2015. szeptember 1. 23:53
Kedves Erik!
Nagy érdeklődéssel olvastam a tollal.hu-ban veled készült riportféleséget. Felidézett bennem egy gondolatot, ami régóta foglalkoztat. Miért születnek sérült gyerekek? Az egyik részük a családtagok, és a szülők szeretetének, és kitartásának a próbájára. A másik részük azok, akiknek küldetése van. Egy amerikai fiatal lány fejest ugrott a sekély tengervízbe, melynek következtében teljesen megbénult, s tolókocsiba kényszerült tartott Sok szenvedés után, fölismerte hogy küldetése van. Előadásokat tartott iskolákban, hogy kell elkerülni a balesetet, vagy hogy lehet elviselni a fájdalmat, ha már bekövetkezett a baj!
Egy születési rendellenesességgel, végtagok nélkül született emberről láttam több rövidfilmet. Ő is bemutatta, hogy ilyen hátrányos helyzetben is mennyi mindenre képes az ember, még úszott is. Iskolákban tartott előadásokat, olyan szívhez szólókat, hogy a hallgatóság nő tagjai sírtak! Dicsérte az Urat, hogy ilyen kiváltságokat kapott hitéért.
Aztán ott vannak a szinte mozgásképtelen szájjal vagy lábbal festők, akik nehéz helyzetükben is munkájukkal igazolják küldetésüket És még sok példát sorolhatnék.
Neked nagy szerencséd, hogy felismerted, hogy küldetésed van! Ehhez kívánok neked sok sikert, kitartást. Az életed így lesz teljes, és biztos sok barátot fogsz kapni
A barátság fokozott jelentőséggel bír az olyan emberek közt, akik az élettől valamilyen megpróbáltatást (betegséget) kaptak, és ezáltal sorstársakká váltak. Mert megkönnyebbülést jelent, ha nyavalyáinkról valakinek beszámolhatunk, és halljuk együtt érző sóhajtását, mert ennél többet a legtöbb esetben nem tudunk a másiknak adni, mégis valahogy könnyeb
elviselni a terheket. Szeretettel Andy
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek