Érdemes művész lett Topolánszky Tamás

****


A GGTánc Eger vezetője, Harangozó Gyula-díjas táncművész, koreográfus ma délelőtt vehette át az elismerést Kásler Miklóstól az emberi erőforrások miniszterétől és Fekete Péter, kultúráért felelős államtitkártól nemzeti ünnepünk alkalmából a Várkert Bazárban.
Topolánszky Tamás a Szegedi Kortárs Balett alapító tagja és vezető táncosa, a Grazi Operaház balettegyüttesének szólistája és a Royal Academy of Dance graz-i intézetének kortárs tánc-tanára volt. Táncmesterként dolgozott az Experidance Román Sándor Tánctársulatánál, a Magyar Táncművészeti Egyetem Modern tánc tanszékének egyetemi docense. 2011-től vezeti a Gárdonyi Géza Színház tánctagozatát.
-Nagy dolognak tartom az elismerést, de ez nem csak nekem, a munkásságomnak, hanem a GGTánc Egernek, a Gárdonyi Géza Színháznak és Eger városának is szól. Sok munka áll a díj mögött, de megérte. Számomra egy ilyen díj kötelezettséggel jár, de egyben inspiráció is, ami tovább lendít és pozitív energiát ad - fogalmazott az elismerés kapcsán Topolánszky Tamás.


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek

Vitám ős Kajánnal