Én is keressek állást?

Tényleg állást keresek!!!!!!! Remélem, találok is.

 

 

De miért pont itt keresnek sokan állást? Sikerült már? Én folyamatosan állást keresek, ha megyek, s ha jövök, ha alszom, ha kelek. Olykor találok, egy-két, vagy akár több 10 évre is, de valahogy egy idő után rájövök, hogy nem azt csinálom, amit szeretnék. Mostanában például írni, rajzolni, festeni szeretnék, de úgy, hogy közben a bankszámlám csak duzzadgasson. ( A rajzolás-festés a szakmáim egyike is, de manapság a papír semmit sem ér. Persze, ha egy jó kis akvarell, vagy ingres, az igen!!)

Sosem voltam henyélő, sőt, szeretteim szerint folyton csak nyüzsgök. Pedig ez mostanság nem annyira jellemző az életvitelemre, egy szemműtét után bent a hűvös szobában, nem nézelődni, csak hallgatózni lehet. De most már azt is meglátom, amit nem kellene. Mindentlátónak szegődjek?  (Mindenható mégsem lehetek, ugye... bár, amikor lent, itt a Délvidéken, a tanyavilágban 6 évet lehúztam családsegítő szolgálatnál, a klienseim mind azt mondogatták, hogy bizonyára az vagyok, mert mindent el tudtam nekik intézni. Csak magamnak semmit.) Gondoltam már arra is, hogy csőgörény leszek, de ahhoz még egy kicsit fogynom kell, de az igazat megvallva már jó úton járok. Fényen fogok élni. Persze egy kis házi kenyér szalonnával........

 

 

De még mindig nem értem, miért pont itt keressek állást?

Valaki! Akárki! Segítetek? Meg szeretném fejteni a rejtélyt.

 

 

Kép forrása

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Mimmy
#15. 2011. szeptember 13. 19:30
szuperek Vagytok, mindig jó kedvem kerekedik, ha olvasom hozzá szólásotokat.
Szept. 20. 18. óra Budapest, Bajza utca Írószövetség emeleti nagyterem.
Várlak titeket szeretettel. sok puszi. mimmy
Answer
#14. 2011. szeptember 13. 17:30
Remélem mielőbb teljesen visszanyered a látásodat!
Kivánom mielőbb dagadjon az a bankszámla a sok-sok illusztráció honoráriumától!
Szeretettel: answer
rapista
#13. 2011. szeptember 12. 19:54
hát az okot Laci nem említette, várom a 20-át!
üdv
István
Gitka_61
#12. 2011. szeptember 11. 14:06
Azért, tényleg jó lenne egy pontos hely, időpont, hogy tudjuk mikor is....))
előzmény: Gitka_61 hozzászólása, 2011. szeptember 9. 20:12
Gitka_61
#11. 2011. szeptember 9. 20:12
Drága Mimmy!

Végtelenül örülök, mert ez a fajta segítség, támogatás szárnyakat ad az embernek. Amire ebben a csüggesztő állapotban nagy szükség van. mert őszintén szólva, hiába várjuk a családtól a megértést, a vigaszt, a lelkesítést..sajnos ez nem működik. Mert nem is érthetik...

Köszönöm a meghívást, lehet ott tudok lenni! Szeretnék végre kicsit haszonszőrűek között tölteni egy kis időt...Ha még sem tudnék menni, lehet DOLGOZOM! :)))

Sok sikert neked, mindenhez!

Gitta
előzmény: Mimmy hozzászólása, 2011. szeptember 9. 17:43
Döme Zsuzsa
#10. 2011. szeptember 9. 18:20
Na, látod, akkor meg jobb is, hogy a műtét miatt nem láthatod a saját fényedet, csak ártana a szemednek. Ebből is látszik, hogy semmi sincs véletlenül.
előzmény: Mimmy hozzászólása, 2011. szeptember 9. 17:44
Döme Zsuzsa
#9. 2011. szeptember 9. 18:18
Drága Mimmy!
Mint Jánosunk mondá, "ha fényt eszel, fénnyé változol", tehát sehogyan sem maradhatsz a rendezvényen háttérben - TE LESZEL OTT A FÉNY. Kérlek, ne felejtsd ezt el!
Az irdatlan távolság miatt nem lehetek ott, amúgy sem érek rá - mint ez a cikkemből úgyis kiderül -, de nagyon örülök neki, hogy elkezdődött...
Kívánom, hogy legyen szép a folytatás.
előzmény: Mimmy hozzászólása, 2011. szeptember 9. 17:43
Balage
#8. 2011. szeptember 9. 18:16
Szia!

Szept 20...
Rendben, részemről azt hiszem tudok menni, de csak késve. 17-ig melózok(XIV. ker), utána megpróbálok odaérni. Egy pontos címet is kérhetek?
Ja, és előre bocsi a késésért!

Balázs

U.I.: A helyesírás miatt ne aggódj ;o)
előzmény: Mimmy hozzászólása, 2011. szeptember 9. 17:43
Mimmy
#7. 2011. szeptember 9. 17:44
..bocsi, ha nem minden helyesírásom klaffol, 2 hete műtötték a szemem, de mostmár minden ok.
Mimmy
#6. 2011. szeptember 9. 17:43
Kedvesek Vagytok, hogy fogjátok a kezem. Naagyon jól esik. Akkor ezek szerint jól kapizsgálom a dolgot, igen. Itt barátokra lelek, és így már sokkal könnyebb, hiszen válassaz illettek, és nem is akár milyen szívmelengetőekkel, nem úgy,mint a sok száz álláspályázat, amit válaszra sem méltatnak. Nem érzem olyan nullának magam, hogy ennyit se érdemeljek a T. álláshirdetők közül.
e a fajta segítség kedves Gitta nekem aranyat ér.

Szeptember 20-án 17 órakor szeretettel várlak Titeket a Bajza utcában az Írószöviben. Egy kedves költő Birtalan Feri barátom megkért, hogy illusztráljam a kislányához írt verses kötetét, ekkor lesz a bemutató. Persze én csak egy kis alvállalkozóként veszek részt a háttérben.
Mivel a barátaimnak tekintelek titeket, megtiszteltetés lenne számomra egy személyes találkozó ennek apropóján Veletek.
..és köszönöm még egyszer, hogy velem gondolkoztok: Mimmy
janos
#5. 2011. szeptember 8. 20:52
Amit eszel azzá változol. Ha fényt eszel, akkor fény leszel annak meg nem kell fogyni mert minden kicsi résen átfér. Balázs mindent elmondott.
Puszi!
János
Döme Zsuzsa
#4. 2011. szeptember 8. 18:18
Mindegy, hogy magát keresi-e az ember, vagy magához keres-e állást. Talán létezik igazság a Földön. Talán valaki - egy szerző például, aki éppen illusztrátort keres a könyvéhez - olvassa a soraidat, s szimpatikusnak találja azokat... Talán. Még minden lehet. Nem szabad feladni.
Gitka_61
#3. 2011. szeptember 8. 16:31
Kedves Mimmy!

Balázshoz csatlakoznék én is. Én is munkát keresek, fizetésre vágyom, még ha minimálbér is. Elejtett szavak egy, egy hozzászólásnál, és Balázs volt olyan kedves és a szerkesztőséggel együtt kitalálták a TOLLAL szerzőinek megsegítésére. Igaz még nem sikerült, de hatalmas lendületet adott, és megfogta a kezem, és kihúzott a letargiából. Így, azóta képes vagyok magam is még többet tenni mint előtte. Ez itt, tényleg csak egy kis hírverés, a barátok barátai felé. és reménykedünk...hátha fény gyúl az alagút végén.

Ezek után, eldöntheted, elfogadod-e ezt a fajta segítséget.

Sok sikert! Gitta
Balage
#2. 2011. szeptember 8. 13:32
Szia Mimmy!

Válaszolnék a szerkesztőség nevében is.
Mi nem vagyunk álláshirdető cég. Nem tudunk senkinek sem állást ajánlani, sem teremteni. Bár, ha valaki akar, hozzánk beszállhat bármikor szerkesztőként, de az ingyenmeló, szóval nem igazán éri meg.
Mi ehelyett "csak" egy több ezer fős csoport vagyunk. Mondhatni baráti kör. Én annak örülnék a leginkább, ha senkinek nem lenne szüksége arra, hogy rajtunk keresztül is keressen állást, de sokaknak ez a baráti kör is egy esélyt jelent. Egy esélyt arra, hátha valamelyik ismerős ismerőse tud valamit ajánlani.
Vedd úgy, hogy itt csak a barátaidnak szólsz, ha akarsz. Mi hetente újra szólunk a barátainknak a különböző megosztó portálokon keresztül, s bízunk benne, hogy ők is továbbítják ismerőseiknek a hírt, hátha bejön a dolog.
Nem tudom, mennyire sikeres, de ha csak egy embernek is segít ez a módszer, már jók vagyunk.
Mi ezzel a lehetőséggel nem tuti segítséget ígértünk az íróinknak, olvasóinknak, hanem egy lehetőséget, egy "talán bejön" dolgot, de mindenképpen reményt. Legalábbis bízom benne, hogy sikerült reményt adni azoknak, akik már belefáradtak a keresgélésbe, hogy tudják, velük vagyunk, s mi is megpróbálunk segíteni...
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek