Előadásbúcsúztatás és új bemutatók a Fészek Színházban

Az idén két éves, fiatalokból álló társulat decemberben elbúcsúztatja iluska.wb című előadását, hogy megkezdje legújabb produkcióinak próbáit.

A tavaszi időszakban három premier is várható a józsefvárosi színházban, ahol nem csak a színház célközönségét alkotó fiatalok, de a felnőtt nézők közül is mindenki megtalálhatja a maga ízlésének megfelelő előadást.

 

A szeptember közepén bemutatott, a január 15-i, West-Balkánban történt eseményekre reflektáló iluska.wb előadást elbúcsúztatja a társulat. Bár a színház sikerrel vette azon törekvését, hogy a fiatalabb generációt érintő kérdésekkel és problémákkal foglalkozzon, párbeszédet teremtve a nézőkkel, véges kapacitásai miatt megválik a produkciótól, hogy tovább kutatva újabb, érdekes témákat vessen fel.

 

Éppen ezért a Fészek Színház tavaszi bemutatói közül az egyik Stephenie Meyer nagy sikert arató Twilight sagájának első része nyomán készül. A produkció címe, Májlájt - melyet a társulat tagjai Nyulassy Attila vezetésével közösen hoznak létre - pontosan mutatja, hogy ugyan nem az Alkonyat című regény színpadi adaptációjáról van szó, azonban az mégis, Magyarországon először a nézők előtt fog megelevenedni.

 

A tavaszi bemutató-özönt a társulat vezetője, Cziczó Attila által írt és rendezett nem/más című produkció nyitja. Az előadás a két éve elkezdett „kamaszdrámák sorozat" - Káélet, Műköröm - legújabb epizódja. Témája a felnőtté válás előtti útkeresésben el/megtévedt fiatalok élete: gondolatok, érzelmek, viszonyok, kapcsolatok.

 

A színház harmadik tavaszi bemutatóját a társulat felnőtt tagjaival viszi színre Barabás Tamás. Ibsen kevésbé ismert drámája, A nép ellensége kerül a Jemol kamaraszínpadára. A történet egy békés fürdővárosban, valahol Norvégiában játszódik - azaz bárhol a világon -, ahol kiderül, hogy a jólét halálos hazugságra épül.

 

A tavaszi bemutatókig pedig továbbra is várja a Fészek Színház az érdeklődőket ifjúsági (Iskolapélda, Műköröm, AHA) és felnőtteknek szánt (TI [Terra Incognita], Gyenge vagyok) előadásaira, jegyet a http://www.cziczo.hu/feszekszinhaz címen lehet rendelni.

 

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek