Egy koncert hatására választotta a klarinétot a Virtuózok tehetsége

Tízéves korom óta játszom klarinéton. Előtte furulyáztam és továbbra is valamilyen fúvós hangszerrel szerettem volna foglalkozni. Szóba jött a klarinét is, de nem tudtam igazából, hogy szól

 

 

 

Tízévesen még csak azt tudta, hogy fúvós hangszeren szeretne játszani, a klarinétot pedig csak mesében látta Mészáros Jázon, aki az elmúlt hét év alatt igazi virtuózzá vált. A 17 éves fiatal lenyűgöző klarinétjátékával elvarázsolta a Virtuózok V4+ magyarországi zsűrijét. Tehetségét pedig legközelebb már a komolyzenei tehetségkutató nemzetközi mezőnyében bizonyíthatja.

 

„Tízéves korom óta játszom klarinéton. Előtte furulyáztam és továbbra is valamilyen fúvós hangszerrel szerettem volna foglalkozni. Szóba jött a klarinét is, de nem tudtam igazából, hogy szól, csak a SpongyaBob meséből ismertem. Aztán elmentünk Varga István koncertjére, és mikor élőben is hallottam, egyből tudtam, hogy klarinétozni szeretnék" - mesélt a kezdetekről Mészáros Jázon. A fiatal tehetséggel péntek este találkozhatnak a nézők a Virtuózok V4+ második nemzetközi elődöntőjében.

 

Az M5 kulturális csatorna Librettó című műsorának vendégeként Mészáros Jázon bevallotta, már korábban is szeretett volna elindulni a tehetségkutatóban, de azt érezte, nem volt eléggé felkészülve. Gyerekként ráadásul izgulós is volt a színpadon - ezt már felkészítő tanára, Varga István klarinétművész osztotta meg róla a Librettóban. „Önbizalmát szerettük volna erősíteni, emiatt is gondoltuk, hogy induljon el a versenyen és azt láttuk, hogy a kamerák mintha felszabadították volna őt, szinte kinyílt a színpadon".

 

A fiatal zenész célja a Zeneakadémiai felvételin kívül, hogy generációját visszavezesse a komolyzenéhez, mert véleménye szerint az rendkívüli értéket képvisel.

 

A Librettó beszélgetése IDE kattintva újranézhető.

 

A Virtuózok V4+ második nemzetközi elődöntője, ahol a döntőbe jutás a cél, péntek este látható 20.35-től a Duna Televízió műsorán.

 

Fotókredit: Kaszner NikolettVirtuózok

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek

Életfolyamatok