Egri Tavaszi Fesztivál - Ethno Funk és Stúdiószínházi Fesztivál

Az Egri Tavaszi Fesztivált idén 11. alkalommal rendezi meg Eger városa. Az Egri Tavaszi Fesztivál mára nemcsak a helyiek körében, hanem az egész országban,

 

sőt a határon túl is nagy népszerűségnek örvend.

 

Összművészeti jellegéből adódóan az Egri Tavaszi Fesztivál egy kulturális esszencia, ahol - korra, nemre való tekintet nélkül -, mindenki megtalálja a kedvére való programot.

 

Az Egri Tavaszi Fesztivál a külföldi, a hazai, az egri művészek újító törekvéseit is ösztönzi: idén a Csík Zenekar kezdeményeseként  A népzenétől a rock and roll forradalomig c. koncertet, Szabó Sípos Máté karnagy által a Liszt évfordulóra szerkesztett szcenírozott előadást, vagy a Kerekes Band nevéhez kötődő Ethno Funk Fesztivált.  

 

Ethno Funk Fesztivál

április 1-2.

Egri Kulturális és Művészeti Központ

Bartakovics Béla Közösségi Ház

 

Az Egri Tavaszi Fesztivál köntöséből előbújó Ethno Funk Fesztiválon jól megfér egymással a népzenét játszó Szászcsávási Zenekar Erdélyből, a rockabillyben brillírozó Little Sonny and his Wild Cows, a rockban nyomuló Shapat Terror, és a funkos Belga DJ Set, Mégötlövéssel és Bauxittal.

 

A 11. Egri Tavaszi Fesztivál egyik legnagyobb durranásának ígérkezik a helyiek nagy büszkesége, az egri kötődésű Kerekes Band 15. jubileumi koncertje.

A Kerekes Band az utóbbi évek egyik legtökösebb világzenei bandája: hasító ethno-funk, felszabadító csángó boogie, nagy terpeszes rock 'n' roll. Az Ethno Funk Fesztiválon a Kerekes Band koncertekre jellemző pulzáló "stadion-folk" hangulatot a nigériai banda, az OLEKU BAND erősíti. 

 

A fajsúlyos zenei kínálat mellett a Stúdiószínházi Találkozó is emeli az Egri Tavaszi Fesztivál rangját.

 

XXI. Magyar Stúdiószínházi Fesztivál

március 27-április 2.

Gárdonyi Géza Színház, Eger

 

 

Az egri Stúdiószínházi Találkozó idén - az EU soros elnöksége apropóján - az újonnan csatlakozott országok színművészetét is felvillantja. 

Különleges színfoltnak ígérkezik a marosvásárhelyi Yorick Stúdió 20/20 című produkciója Gianina Cărbuniariu rendezésében, vagy az Albee darabból készült Peter és Jerry/Állatkerti történet a Csokonai Színház előadásában.

 

A XXI. Magyar Stúdiószínházi Fesztivál unikumjának számít a Pintér Béla Társulat SZUTYOK c. előadása, és Dömötör András rendezésében az E.T. c. produkció, Madách Az ember tragédiájának különleges átdolgozása is.

 

Az Egri Tavaszi Fesztivál palettájáról nem hiányozhat a kortárs tánc sem, mellyel a város egy új befogadói rétegeket igyekszik elérni. A hazai tánckultúrába új színt hozó Badora Társulat az egri fesztiválra időzített Tiszta tánc c. bemutatójával a tánc új formanyelvét igyekszik népszerűsíteni.

 

 

Az Egri Tavaszi Fesztivál a képzőművészeti programokra is nagy hangsúlyt fektet.  Az Álmok, mesék, mítoszok - Válogatás az Antal-Lusztig Gyűjtemény anyagából c. kiállítás a misztikákra, az ember és Isten kapcsolatára, a hittel teli és a hitetlen ember világnézetére, a lét nagy kérdéseire igyekszik választ adni, elsősorban 20. századi magyar képzőművészek alkotásain keresztül. Többek között Csontváry, Kondor, Korniss, Ország Lili, Meloccó, Gulácsi, Keserű Katalin műveit csodálhatjuk meg az Egri Zsinagóga Galériában.

 

Az Egri Tavaszi Fesztivál a belföldi és a külföldi turistákat is igen szép számmal vonzza. A lelkesedés érthető és indokolt: a városba látogatók a rendezvény színvonalas programjai mellett Eger természeti és épített örökségét is élvezik, ellátogatnak az egri várba, a Szépasszonyvölgybe, megmártóznak a termálvizekben, és természetesen senki nem tér haza anélkül, hogy megkóstolná a híres egri bort.

 

Eger városának nevezetességei megspékelve egy kis kultúrával - garantáltan felejthetetlen élmény!

 

 

Bővebb információ a mellékletekből és az alábbi honlapokról:

www.eger.hu

www.mheger.hu,

www.gardonyiszinhaz.hu

www.kerekesband.hu

 

 

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek