Édes Szívem! - desszert túra az Alföld szívében

****

 

 

 

Alföldi kamilla, kisújszállási vadrizs, kunsági köles, homoktövis - többek között ezekből a nem mindennapi, azonban a térségre jellemző hozzávalókból készülnek azok az egyedi, különleges desszertek, amelyeket Jász-Nagykun-Szolnok megye legjobbak között számontartott éttermei alkottak meg.

 

Az "Alföld Szíve" Térségi Turisztikai Egyesület közreműködésével, a megye legelhivatottabb vendéglátóhelyei azért fogtak össze Mautner Zsófi gasztroblogger, a megye gasztronagykövete vezetésével, hogy megmutassák a vidéki gasztronómiára fogékony közönségnek: az Alföld szívében is számos kulináris érték, fejlődés és felfedeznivaló akad. A program első évében a hangsúly a desszerteken, édességeken van, amelyeknek a környéken igen nagy hagyománya van. A térség jellegzetes alapanyagait, kulináris örökségét és tájjellegű gasztronómiai hagyományait új formában bemutató, kreatív desszerteket a résztvevő éttermek 2022. májusától év végéig étlapon tartják, azokat egész évben bárki megkóstolhatja.

 

A Desszert túra állomásai:

 

  • Kamillaszirupos rumbaba - Mariska étterem, Tiszafüred
  • Jászkun kölestorta - Park Étterem, Berekfürdő
  • Kisújszállás kincsei - vadrizses tortácska - Horváth Kert vendéglő, Kisújszállás
  • Szilvalekváros Ferdinánd tekercs - Ferdinánd bisztró, Kunmadaras
  • Szolnoki aranygömb homoktövissel - Aranylakat Bisztró, Szolnok
  • Habos isler 2022 - Garden Hotel, Szolnok
  • Mezőtúri baklava - Hercegasszony birtok, Mezőtúr
  • Birsalmapálinkás pite - Nimród Bioszálloda és Bioétterem, Karcag

 

A kezdeményezés célja kettős: egyrészt arra motiválni a vendégeket, hogy az Alföld szívében fedezzék fel a legismertebb turisztikai desztinációkon túli településeket is, másrészt, hogy a figyelemfelkeltő kulináris ajánlattal a fő szezonon átívelő utazást is bátorítsák.

 

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek