Döme Zsuzsa: Hatvanon innen és túl - könyvbemutató

Vidám hangulatú könyvbemutatón volt szerencsém részt venni a Berzsenyi Dániel megyei könyvtárban.

 

Vidám hangulatú könyvbemutatón volt szerencsém részt venni a Berzsenyi Dániel megyei könyvtárban. A könyvtári napok keretében Döme Zsuzsa Hatvannon innen és túl című kötetét ismerhettük meg, a Kráter Kiadó gondozásában. A Tollal.hu olvasóinak ismerős lehet ez a cím, hiszen mi közöltük elsőként a mininovellákat, melyeket Zsuzsi hétköznapi élményeit elmesélve „vetett papírra". Számomra külön öröm volt élőszóval, magától a szerzőtől hallani a részleteket, hiszen annak idején én szerkesztettem be az oldalra. Most pedig könyvként is a kezembe foghatom, lapozgathatom, rácsodálkozva az ismerős nyílt és bújtatott humorra.

Zsuzsi nem volt rest, felolvasta kedvenc nosztalgiázó történetét (is), melyben egy letűnt rendszer örökre belénk nevelt nyomaival talákozhattunk, aztán szerényen dalra fakadt, minket, a közönségét is bevonva. Zengett a Mint a mókus fenn a fán, éltettük Lenint nagy kacagásokkal, kértük a Bunkócska segítségét, mint hajdan annyiszor. Nos, nem azért mentünk oda, hogy mozgalmi dalokat énekeljünk, de ez lett belőle, és fergeteges hangulat.

Döme Zsuzsa sokoldalúságát bizonyítandó a Rózsabors Műhely előadásában Zsuzsi néhány megzenésített versét hallhattuk. A mozgalmi dalok hallatán elnézően mosolyogtak, na igen, ők már más korban nőttek fel.

A közönségen végignézve vendéglátónk elérzékenyült, hiszen, ahogy mondta, előtte ül az egész élete: osztálytársak több iskolából, tanárok, szerzőtársak, munkatársak, rokonok, barátok, szomszédok. Fogyott is a könyv rendesen (komolyan megijedtem, hogy nekem nem jut, de volt még vastartalék eldugva :) ), rótta a sorokat szaporán a kedves szerző, kellemesen elfáradva a dedikálásban.

 

 

A könyv kapható a Kráter Kiadónál...

 

Részletek a Tollal.hu-n a könyvből (vagy inkább az egész :) )


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Döme Zsuzsa
#2. 2019. június 1. 11:12
Kedves Eliza!

Csak most vettem észre írásodat. Nagyon szépen köszönöm.
Örülök, hogy jól érezted magad spontán könyvbemutatómon.

Döme Zsuzsa
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek

Sandi