Digitális kompetenciafejlesztés Bécsben

Eurocomm-PR Budapest: Bécs Város Külképviseleti Irodája 2019. január 25.

 

Ötmillió euróból fejlesztik a bécsiek digitális kompetenciáit

Digi-Winner címmel ötmillió eurós támogatási programot indítottak Bécsben, amelynek keretében akár 5.000 eurós támogatást is kaphatnak a digitális technológiákhoz kapcsolódó tanfolyamok résztvevői. A cél, hogy megőrizzék a bécsiek munkaerőpiaci versenyképességét.

Alapvető számítástechnikai ismeretek, szövegszerkesztés, táblázatkezelés, operációs rendszerek, adatbiztonság, közösségi média - mostantól bármilyen, a digitális technológiákhoz kapcsolódó képzésen is vesznek részt a bécsiek, jelentős támogatást kaphatnak.
Bécs és a Munkavállalói Kamara ugyanis Digi-Winner néven támogatási programot indított, amelynek keretében 2019-ben összesen ötmillió eurót fordítanak a bécsiek digitális képzettségének fejlesztésére. A támogatásra azok jelentkezhetnek, akik az osztrák fővárosban laknak és a WAFF (Bécsi Munkavállalói Alap) hétezer ide vágó képzésének valamelyikét választják. A támogatás mértéke - attól függően, hogy a tanfolyam résztvevőjének van-e munkaviszonya vagy sem, illetve Bécsben vagy a városon kívül dolgozik - a tanfolyami díj és a vizsgaköltségek 40-80 százaléka, de maximum 5.000 euró lehet. A támogatás jövedelmi korlátját viszonylag magasan, havi nettó 2.500 euróban határozták meg, mivel az akcióval a középosztályt szeretnék támogatni és az idősebb munkavállalóknak is esélyt akarnak adni arra, hogy fejlesszék digitális kompetenciáikat és ezzel versenyképesek maradjanak a munkaerőpiacon.
A program 2019 februárjában indul és mintegy háromezer bécsinek nyújt lehetőséget, hogy továbbfejlessze számítástechnikai ismereteit. Az akciót információs kampány egészíti ki.


A csatolt fotón (balról jobbra) Peter Hanke városi tanácsnok, Michael Ludwig, Bécs polgármestere és Renate Anderl, az Arbeiterkammer Wien elnöke látható.

© PID / Christian Jobst

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek