Cserháti Pál: Interjúbeszélgetés Dombrádi Alina színésznővel

Amikor a szépség, tehetség és szorgalom együtt van!

 


Dombrádi Alinát, Sárdi Mária: "Kislány a pokolban" monodrámában láttam,
és igazán lenyűgözött, tehetséges, hiteles, megható előadásával.
Ritkán szoktam sírni, de akkor sírtam, mint egy kisgyerek. Ezt nem csak
a történet váltotta ki belőlem, hanem a csodálatos színész teljesítmény is.
Éppen ezért elhatároztam, hogy bemutatom ezt az igazán tehetséges színésznőt!
- Mit lehet önről tudni, miért, mikor és hol kezdett el tanulni színészmesterséget?
Kiskorom óta érdekelt ez a világ. Gyermekszínházakban éreztem meg milyen a színpad varázsa és döntöttem el, hogy egyszer színésznő leszek. Tudásom legértékkelbíróbb részét Kriszt Lászlónak köszönhetem. Egy tánctáborban ismertem meg, ahol Gajdos József biztatására kezdtem bele a komolyabb színházi tanulmányokba, zenei téren pedig Neumark Zoltán képez már évek óta. Ők foglalkoztak velem a legtöbbet az elejétől kezdve, időt és energiát nem sajnálva és a mai napig támogatnak. Mellettük sokat köszönhetek Vas-Zoltán Ivánnak, akitől szintén egyre többet tanulok.
- Hogy érzi az idő múlásával, mennyit változott és miben?
A szakmai tudás mellett, emberileg is sokat fejlődtem. Nyitottabbá váltam és haladok az úton önmagam megismerése felé. Ebben a szakmában egy életen át tanul az ember, ezért úgy gondolom, elengedhetett a tudásvágy, a folytonos tanulás és fejlődés igénye.
- A Kislány a pokolban holokauszt monodráma, mennyiben volt
fordulópont a színházi tanulmányaiban?
Miután láttam a darabot Szabó Eszter kolléganőm előadásában, abban reménykedtem, hogy egyszer én is eljátszhatom. Pár évvel később pedig megkaptam a lehetőséget. Az eddigi legmeghatározóbb pontnak tartom tanulmányaim során, hiszen ez a darab volt az első igazi nagy kihívás számomra. Minden szempontból először bíztak rám ekkora feladatot színpadon. Egyedül 55 perc, egy komoly, nehéz témában. Mindig a szívem csücske marad a Kislány a pokolban. Nem rég pedig személyesen találkozhattam a darab írónőjével, Sárdi Máriával, ami egy életre szóló élménnyel gazdagított.
- A monodrámán kívül, milyen szerepeket alakított?
Volt már szerencsém kipróbálni magam gyerekdarabokban, vígjátékokban, drámákban. Alakítottam többek között rendőrnőt, szolgálólányt, férfit, színésznőt, fiatal naiv nőt, Szent Johannát, félvér focirajongó lányt. Pár hónapja pedig egy kis jelenet erejéig Shakespeare Ahogy tetszik című darabjában Rosalindát játszottam, ami nagyon megtetszett, egyszer remélem lesz szerencsém az egész karaktert megformálni. 
- Amikor nem játszik, mit csinál, a magánéletében?
Egyetemre járok, kommunikációt tanulok, és vendéglátásban dolgozom. Az időm nagy részét igyekszem a színházra fordítani. Próbálok és képzem magam, tánc- és énekórákra járok. 
- Fiatal színésznőként, mik a vágyai?
Legnagyobb vágyam, hogy egész életemben a színházzal foglalkozhassak. Mindig olyan munkát képzeltem el magamnak, amit szívvel lélekkel csinálhatok, ami örömforrásként szolgál számomra és ugyanakkor másoknak is adhatok vele valamit. Jelen pillanatban úgy érzem ezt a színház világában, teljesíthetem be. 
- Köszönöm az interjút!

Cserháti Pál

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!