BUDAPEST! IDŐKAPSZULÁK

Fejezetek egy képzeletbeli történelemkönyvbőlBUDAPEST! IDŐKAPSZULÁK Fejezetek egy képzeletbeli történelemkönyvből

 

A Budavári Palotában található BTM Vármúzeum újabb különleges időutazásra hívja látogatóit a Fény és árnyék - a főváros 1000 éves története című állandó kiállításához kapcsolódóan. A résztvevők nem csupán megismerkedhetnek egy korszakkal vagy újraélhetnek egy-egy momentumot Budapest történetéből, de meg is oszthatják gondolataikat, emlékeiket. Az előadások és filmvetítések által visszacsöppenhetünk a különböző történeti korszakokba.
A Budapesti Történeti Múzeum - Vármúzeum ezúttal egy interaktív programsorozaton keresztül mutatja be a főváros történetét a Budapest - Fény és árnyék című állandó kiállításához kapcsolódva, miközben párbeszédet kezdeményez és folytat látogatóival. A sorozat minden része egy-egy unikális korszakba kalauzol, az első téma a rendszerváltás időszakának budapesti underground világát mutatja be. Hogyan lett valakiből punk? Melyik volt az első punk zenekar? Hogyan változott a nőideál? Hogyan álltak helyt a második műszakban, vagyis otthon a dolgozó nők? A programokon résztvevők megismerkedhetnek többek között a pesti és budai nők ezer arcával, a hippilányokkal, a munkásasszonyokkal, a dizőzökkel, a digózó csajokkal, továbbá Budapest alternatív és underground zenei életével. Az előadások és beszélgetések házigazdája Dr. Tóth Eszter Zsófia történész, társadalomkutató, a második világháború utáni magyarországi társadalomtörténet, nőtörténet kutatója.
A Budapest! Időkapszulák - Fejezetek egy képzeletbeli történelemkönyvből című sorozat többek között ezekre a kérdésekre válaszol és felidézi a II. világháború és a rendszerváltás közötti időszak hangulatát, kultikus helyeit, kulturális életét. Az első előadásra augusztus 5-én 17.30 órakor kerül sor, amelyen a Budapesti Történeti Múzeum Baráti Körének tagjai ingyenes vehetnek részt.Az előadások témájához kapcsolódva a programot követő héten filmvetítéssel egybekötött beszélgetéssel jelentkezik a Budapest! Időkapszulák sorozat. Az eseményekre a JEGYMESTER.hu oldalon lehet jegyet váltani. További programokért kövesse a Budapesti Történeti Múzeum és tagintézményei honlapját és közösségi oldalait.


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek