Bözsi néni esete a jacuzzival

...akár meg is történhetett volna

 

Bözsi néni esete a jacuzzival

Két hete borzolta a falu lakóinak idegeit egy hirdetés, amely a Sövény utcai kisbolt ajtaján ékeskedett. Hirdettek itt hasított disznót, kukoricát, jó állapotú biciklit, egyszer meg a Kuklis Pista bácsi elveszített protézisét. Azt is meghirdették, aztán ároktakarítás után lett csak meg, mert odahányta az öreg, mikor egyszer nyugdíj után hazafelé tartott a kocsmából.

Szóval, egy szép nyári napon megjelent egy fényképes hirdetés, mely alig használt kültéri djacucit (sic!) kínált eladásra, potom hétszázezerért. Viszont ingyen beszerelik. A rosszminőségű fénymásolat egy dézsaszerű alkotmányt ábrázolt, és a boltos Marika volt, aki elmagyarázta a kíváncsiaknak, mi is az a jacuzzi.

Bözsike néni, aki a szemközti ház lakója, és mindent tud, ami az utcában történik, csak azért nem vette meg, mint mondta, mert összevesztek azon az urával, hogy a disznóól mellé vagy a kacsákhoz telepítsék.  Az öreg a kacsákhoz tenné, mert akkor legalább valami haszna is lenne, csak hadd pocsoljanak a jószágok. Attól lesz jó a húsuk.

Ellenben Jani bácsi, ki a sarokról jár a mindennapi friss kenyérért, azon mélázott, vajon hányan férnének abba a bugyborékos vízbe, mert ő csak az asszonnyal merészkedne bele, de annak meg szaggat a dereka, beszállni még csak beszállna valahogyan, de reggelig sem bírna kikászálódni.

Milyen jó is lenne, ha zárás után megáztatná magát a család, így a boltos Marika. Elférne ott valahol a káposzta ágyás meg a paradicsomok mellett. Csak a macska bele ne essen.

Pöszike néni egyből az unokáira gondolt, egész nyáron elpancsolgatnának azok a drágák, olcsóbb, mint a fürdő, aztán meg, ha nincsenek itt a gyerekek, beáztatná a szennyest egy kismosáshoz.

Kár lenne azt csak nyáron használni, így az öreg Rác Pista. Télen, ha üres elfér abban pár zsák krumpli, legfeljebb letakarná az ember zsákkal, hogy meg ne fagyjon. A répának is lenne ott hely meg a kis gyökérnek, ami a kertjében megterem.

Maca néni azon ábrándozott, ha beférne a kis szobába, télen milyen fájin dolog lenne abból nézni esténként a sorozatot. A nagy zuborgásból.

Ki kell mondanunk, fenekestül felforgatta az utca életét az a hirdetés.

Napokig citáltak egymásra jobbnál jobb ötletekkel a környékbeli öregek. De gazdára nem lelt a bugyborékos dézsa, ahogy valaki találóan elnevezte.

Mígnem egyik reggel eltűnt a hirdetés. Csak a négy rajzszeg csúfoskodott az ajtó zöldre festett deszkáján és Bözsike néni zárta mindig kettőre a kaput, ha boltba indult valamiért

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
janos
#8. 2011. december 30. 15:07
Minden rossz vagy hasznavehetetlen dolognak az értéke akkor bizonyosodik be ha már kidobtuk.
János
Gitka_61
#7. 2011. december 30. 14:48
Csatlakozom!

Valaki biztosan megvette, és a kamrában rejtegeti, hogy senki ne tudjon róla :))))

BUÉK! Gitta
előzmény: Answer hozzászólása, 2011. december 29. 16:36
Báró von Shenczky
#6. 2011. december 29. 20:00
Jót szórakoztam, köszönöm! :) Jobb volt mint egy rész a szomszédokból. :)
Juhász Kató
#5. 2011. december 29. 16:40
Gratulálok, Katuska!
Az én második otthonomból, - kis falumból - is járnak az asszonyok különféle árubemutatókra, s gyakran vesznek meg olyan dolgokat, amit megbánnak.

Valaki ezt is megvette. Kíváncsi lennék, hogy megbánta-e?
Answer
#4. 2011. december 29. 16:36
Igazi kontraszt!
Azt hiszem az igazi parasztember nem kell hogy értse, mire jó is egy ilyen extra cucc..
Valaki mégis megvette?(!)
Örömmel olvastalak!
Szeretettel kivánok boldog újévet!
Mara
#3. 2011. december 29. 16:12
Ötletes az írásod, kedves Katuska. Szeretettel gratulálok: Mara
Eliza Beth
#2. 2011. december 29. 12:22
Ez naaaaaaaaaaaaagggggggyon jóóóóóóóóóóóóóó!
És hová tették, a kacsákhoz?
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek