Born to hang - Lebegésre teremtve

Kortárs lengyel képzőművészet az Esernyős Galériában

 

 

A kiállitás két varsói galéria - az Apteka Sztuki és a Le Guern Gallery - és az Esernyős Galéria együttműködésének eredményeként született. Kortárs lengyel alkotók művei érkeznek a III. kerületi Fő téren található kiállítóhelyre, hogy egyfajta keresztmetszetet nyújtsanak a mai lengyel képzőművészetről, elsősorban a festészet, a grafika és a szobrászat progresszív irányairól.

A Born to hang - Lebegésre teremtve című tárlat az óbudai Esernyős Galéria szervezésében a Visegrad Contemporary kulturális fesztivál keretében lesz az Art Market Budapest 2018 kísérőeseménye.

A fiatalabb és idősebb generációt képviselő lengyel művészek mindannyian komoly művészi háttérrel rendelkeznek, egyaránt jellemző munkáikra a kísérletezés és a kreatív, eredeti látásmód. A festők - Tomasz Ciecierski, Magda Fokt, Dariusz Korol, Robert Jaworski, Paweł Matyszewski és Irmina Sta¶ - az absztrakt művészeti irányvonalat képviselik, csakúgy, mint Kama Jackowska grafikusművész. Elżbieta Banecka, Wojciech Tylbor-Kubrakiewicz műveire pedig inkább a figuratív kifejezésmód jellemző.

A kiállítás megnyitója 2018. október 09-én, kedden lesz, 18.00 órakor az Esernyős Galériában. (1033 Bp., Fő tér 2., www.esernyos.hu) Megnyitja a két lengyel kurátor Katarzyna Haber-Pułtorak (Apteka Sztuki) és Agata Smoczyńska (Le Guern).

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek