Beszámoló a Mosolyka Majd helyett MOST c. film sajtóreggelijéről

Nagyszámú médiarészvétellel és csodás pillanatokkal lezajlott a Mosolyka: Majd helyett MOST sajtóreggelije, amelyen az alkotók hírt adtak a forgatás befejezéséről és az utómunka megkezdéséről

 

 

 

Nagyszámú médiarészvétellel és csodás pillanatokkal lezajlott a Mosolyka - Majd helyett MOST c. film sajtóreggelije, amelyen az alkotók hírt adtak a forgatás befejezéséről és az utómunka megkezdéséről. A tájékoztatón az alkotók közül jelen volt Hozleiter Fanny Mosolyka, férje és alkotótársa Sankó Pegasus Envoyé, Vékony Zoli a film társrendezője, Csuja Imre, Cserna Antal, Hais Dorka, Hais Fruzsina, Faragó András és Nyertes Zsuzsa szereplők, valamint a film betétdalát előadó August Bárió és a film zeneszerzője Riz Olivér is.

 

A Mosolyka - Majd helyett MOST alkotói a saját élettörténetükön keresztül szeretnék bemutatni, hogy bármekkora kihívással találkozzon valaki az élete folyamán, van másik út, van szebb jövő, van cél, amiért érdemes minden nap megküzdeni, mert a küzdelmek után mindig ott a csoda. A célok elérését nem lehet halogatni: Majd helyett MOST kell tenni!

 

A sajtóreggelin a média képviselői részleteket is megtekinthettek a készülő filmből, illetve a film betétdalának klipje is bemutatásra került.

 

Mosolyka a bevezetőjében meghatódva mesélte el, hogy négy év álmodozás és tervezés után végre leforgott a Mosolyka - Majd helyett MOST c. film, ami bemutatja az életüket, az örömeik mellett a fájdalmaikat is. Boldogság számára olyan színészekkel, alkotótársakkal együtt dolgozni, akik első szóra csatlakoztak a produkcióhoz és szívügyük a történet.

 

Sankó Pegasus Envoyé kiemelte, hogy a munkának korántsincs vége, sőt a nagyobb része csak most következik, ugyanis nemrég kezdődtek az utómunkálatok, ami egy hosszabb folyamat, de nagy örömmel vágnak bele. Az általa írt filmbetétdal szövegét pedig társa, Mosolyka ihlette.

 

Csuja Imre, aki a filmben Mosolyka édesapját alakítja a forgatásra emlékezve a természetességet és a családias hangulatot hangsúlyozta. Szinte kalákában építették fel a filmet, sokszor próba nélkül, elsőre ráérezve a karakterre, a jelenetre. Mintha nem is lett volna körülöttük kamera, mintha csak otthon lennének szívvel-lélekkel. - mondta.

 

Vékony Zoli társrendező számára egyszerre volt kihívás és megtiszteltetés ilyen kiváló színészekkel együtt dolgozni, külön kiemelte Fanny és Sándor őszinte és hiteles játékát.

 

Nyertes Zsuzsa elárulta, hogy amikor Mosolyka és a férje megkeresték őt a szereppel és megmutattak pár percet a filmből, ő azonnal sírva igent mondott.

 

Cserna Antal a szeretetteljes közegről, a filmet készítők összetartozásáról, összhangjáról tett említést.

 

Faragó András a humort, a jó hangulatot emelte ki, amely mind a filmre, mind az alkotókra, főleg Mosolykáékra annyira jellemző.

 

August Bárió a film betétdalának előadójaként elmondta, hogy könnyedén magáévá tette a dalt, mikor megkaptam Sankó szövegét, alig várta, hogy hozzá kezdjen és csak úgy kifolytak belőle az akkordok és a dallam.

 

A sajtóreggelin bemutatták a Mosolyka - Majd helyett MOST c. film betétdalát, melynek címe: Majd helyett MOST.

 

A Mindenki1 formáció tagjaként Auguszt Bárió (Páratlan páros, Nyári eső, Álmaimban Amerika) énekli, dalszövegírója Sankó Pegasus Envoyé. Hangszerelte Vékony Zoli, aki többek között Majka - Mindenki Táncol c. dalát is szerezte.

 

Majd helyett MOST klip:

https://youtu.be/HhTPepIyTRQ

 

 

 

 

 

 

MAJD HELYETT MOST

nagyjátékfilm

Igaz történet alapján

 

Hozleiter Fanny Mosolyka- producer, rendező, főszereplő

Sankó Pegasus Envoyé- producer, rendező, főszereplő

Gattyán György- társproducer

Vékony Zoli - társrendező, operatőr, zeneszerző

Varga Tamás- hangmérnök

Riz Olivér- zeneszerző

 

 

 

Szereplők:

Csuja Imre, Udvaros Dorottya, Fanny Mosolyka, Pegasus Envoyé, Cserna Antal, Szalai Kriszta, Nyertes Zsuzsa, Kiss Tibi, Szabó Győző, Kálloy Molnár Péter, Faragó András, Hais Dorka, Hais Fruzsi, Oszvald Marika, Borbiczki Ferenc

 

A Mosolyka - Majd helyett MOST c. önéletrajzi ihletésű film története szerint, miközben napjainkban az emberek egy része a hitetlenkedők völgyében él, van egy tetterős nő - az akarat és a kitartás élő példájaként -, aki társával együtt lelkesíti a körülöttük élőket, magukat, egymást. Mosolyka és Sankó története az elfogadás, a szeretet és az összefogás alapértékeit veszi alapul - de legfőképpen a cselekvés jelentőségét.

 

A film létrejötte nagymértékben köszönhető Gattyán György üzletembernek, hogy társproducerként csatlakozott a produkcióhoz.

 

A Mosolyka - Majd helyett MOST c. film arra keresi a választ, hogyan lehet újra és újra felállni a legreménytelenebb helyzetekből is? Miből meríti Mosolyka az erejét? Mi az, amit Majd helyett MOST érdemes megtenni magunkért és másokért?

 

A film szinopszisa szerint, Fannynak gyermekként az orvosok 18 évet jósoltak, ma már elmúlt 30 éves és szándékosan nem használja azt a diagnózist, amit az orvosok bélyegként raktak rá. Így fejlődhet. Bestseller író, aki boldog házasságban él. Mosolyát egy ország ismeri, sokan szeretik különleges stílusát. Előadásainak és életének központi témája az egyén szabadsága, választása, felelőssége. Azt vallja, mindannyian magunk döntjük el, hogy mit hozunk ki az életünkből. Férje, Sankó egy befelé figyelő, csendet szerető író, de egyben lázadó is, aki legnagyobb lelkesítője, motiválója társának, aki szintén mindent megtesz a saját fejlődése, életének felszabadítása érdekében. A két, látszólag külön világ kiegészíti, inspirálja egymást. A férfi - bármennyire is szereti a lányt - olykor elfáradt, és Fanny ilyenkor tehernek érezte magát. Optimista életszemléletük ellenére kapcsolatuk volt, hogy átmenetileg mélypontra került. Úgy érezték elég, nem bírják tovább.

 

A kérdés az, hogy amit másoknak átadnak, abból ők, hogyan vizsgáznak? Összeszedik-e magukat, és felállnak-e együtt?

 

Fanny és Sankó sok-sok humorral néz szembe a kihívásokkal, legyen az egy hétköznapi apróság, egy komoly roham, vagy egy házastársi veszekedés. A látszólagos korlátok ellenére - Fanny még kerekesszékkel közlekedik - varázslatos élményeket élnek át együtt. Számukra ismeretlen a lehetetlen. A kivételes pár célja, hogy bebizonyítsák: az orvosi diagnózis sokszor csupán lehetőség, hogy felismerjünk egy sokkal nagyobb igazságot, hogy meglássuk a valódi valóságot. A film megálmodói akarattal és kitartással képesek fejlődni, megvalósítani legmerészebb álmaikat. A figyelem a lehetőségeken van az állapot helyett. Történetük egyszerre szívszorító és szórakoztató. Ők már megtanulták, hogy milyen nagy érték a MOST, hogy éldegélés helyett csakis ÉLNI érdemes.

 

Fotó:

Pánczél Andrea


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek