Bemutatták az ország tortáját

Az augusztus 20-i programokról tartott sajtótájékoztatón a Parlamentben bemutatták Magyarország tortáját, Magyarország cukormentes tortáját, a Honvédség tortáját és a Szent István-napi kenyeret.

 

 

Úgy tűnik ez az év a barack éve. Magyarország Tortája és a Magyarország Cukormentes Tortája egyaránt a barack ízvilágára támaszkodik.

 

Szó Gellért alkotása a Pannonhalmi sárgabarack pálinkás karamelltorta érdemelte ki a zsűri döntése alapján a Magyarország Tortája megtisztelő címet. A nyertes tortát augusztus 20. után több száz cukrászdában lehet majd megkóstolni, amelyek listáját az interneten augusztus 12-én teszik közzé.

 

Magyarország Cukormentes Tortája verseny győztese idén először egy hölgyversenyző, Vaslóczky Orsolya kreatúrája, a Barackos buboréktorta lett. Egy szelet buboréktorta – a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége számításai alapján – 11,8 gramm szénhidrátot és 278 kalóriát tartalmaz.

Az idén tíz éves Egy Csepp Figyelem Alapítvány ezzel a versennyel hívja fel a cukrászok figyelmét a hozzáadott cukrot nem tartalmazó sütemények iránti igényre. A tortát először augusztus 20-án és 21-én kóstolhatja meg a nagyközönség a Magyar Ízek Utcájában.

 

A honvédségi torta a Tessedik mézes körtetorta nevet viseli, így tisztelegve Tessedik Sámuel előtt, akinek az akác magyarországi meghonosításában jelentős szerepet játszott.

 

A leginnovatívabb recept különdíját a Raj Ráchel Tortaszalon Diós-vaníliás csipkebogyó tortája kapta.

 

A Szent István-napi kenyér a Pedró Pékség Kft Tönkölyös kenyere háromféle búzaliszt, só, víz, burgonyapehely, glutén és kovász felhasználásával készült, adalékanyagokat nem tartalmaz. 0,5 és 1,0 Kg-os egységekben az ünnep után a boltokban is kapható lesz.

 

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
markusdeak
#3. 2015. augusztus 6. 09:08
A képen Magyarország Cukormentes Tortája, a Barackos buboréktorta látható.
markusdeak
#2. 2015. augusztus 6. 09:08
A képen Magyarország Cukormentes Tortája, a Barackos buboréktorta látható.
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek