Bemutatjuk: SZIMNIA

Szimmetrikus Zenei és Írásos Műveket Népszerűsítő és Ismertető Alkotóműhely, azaz a SZIMNIA a kortárs zene és a kortársi gondolatok közvetítésére jött létre, tagjai mindannyian zenészek és zeneszerzők

 

Mint alapító levelükben írják: "A hazai kortárs (főleg a fiatal) zeneszerzők tábora napjainkban fellendülőben van - egyre több színes, izgalmas egyéniség és mű szólal meg. A modern (leginkább a II. világháború utáni) zene ismertsége ezzel együtt még mindig jóval kisebb annál, mint amit megérdemelne."

 

A SZIMNIA közönségszervezéssel segít biztosítani a koncertek ismertté tételét és igyekszik növelni a koncertek látogatottságát. Céljaink között szerepelt és szerepel a jelenlegi zenekedvelő közönség táborának bővítése, lehetőleg fiatalokkal és ösztönözni a közönséget további koncertestek látogatására.

 

A SZIMNIA estek túlmutatnak a szokványos hangverseny keretein: a szokásos koncertprogramokat körülveszi egy bevezető és egy lecsengést elősegítő programkeret, mely egy beavató ismeretterjesztő beszélgetéssel indul, és a koncert végén fakultatív eszmecserével zárul. Az alkotóműhely folytatja a zenei közéletben felvállalt "missziós" szerepét.

 

2010-ben elkezdődött a Szlovák, Román és Indiai Kulturális Intézetek igazgatóival a kapcsolattartás. Rendszeresen részt vettünk az általuk rendezett zenei kulturális eseményeken. A Kulturális Intézetek képviselői is látogatták a megrendezésre kerülő koncerteket. Az Indiai Kulturális Intézettel való tárgyalások alkalmával az idei Fringe Fesztiválon partneri, támogatói kapcsolatot alakítottunk ki és az idei év őszén vendégül visszavárnak minket intézetükben, ahol is egy indiai mitológiai gyökerekkel bíró kortárs darab kerül bemutatásra.

 

Nekünk nagy örömünkre szolgálna, hogy a zenét minél inkább közösségi és élvezetes tevékenységgé tudtuk tenni.

 

További információk: www.myspace.com/szimnia, groups.google.hu/group/szimnia

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Nagy István Paphnutius
#2. 2011. május 17. 19:46
Érdemes körülnézni az oldalukon, és/vagy elmenni a rendezvényeikre.
Színvonalas, izgalmas alkotásokat, alkotókat lehet megismerni.
Ajánlom minden kortárs művészetek iránt érdeklődőnek!
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek