Bécs: Kutatás Ünnepe

Eurocomm-PR Budapest: Bécs Város Külképviseleti Irodája 2018. szeptember 11.

 

Robotok, önvezető busz és gondolattal irányítható játék a Bécsi Kutatás Ünnepén
Mindent ki lehet próbálni és mindent meg lehet kérdezni a Bécsi Kutatás Ünnepén, ahol mintegy negyven projekt mutatkozik be a nagyközönségnek 2018. szeptember 14-16. között. A város önvezető buszán is lehet majd utazni.

Robotépítés és -programozás, drónreptetés, madárraj irányítása, okos vécéülőke, elesés-szimulátor és szuperérzékeny karprotézis is szerepel a Bécsi Kutatás Ünnepe, a Wiener Forschungsfest programján, amelyet 2018. szeptember 14-16. között rendeznek meg a CREAU rendezvényközpontban. Az érdeklődők hat témakör mentén ismerkedhetnek meg a legújabb, legviccesebb és legkreatívabb bécsi fejlesztésekkel.
Ki lehet próbálni például a bécsi közlekedési vállalat, a Wiener Linien önvezető buszát, amely hamarosan Bécs új városrészében, Seestadt Aspernben áll szolgálatba. A dwh GmbH szimulációs szervere révén bárki becsatlakozhat egy vonuló madárrajba és átveheti az irányítását, a Ludwig Boltzmann Institut ArchPro projektje és egy VR-szemüveg segítségével pedig fáradságos ásás és tisztogatás nélkül lehet római kori és viking leleteket tanulmányozni.
Bemutatkozik a Bécsi Műszaki Egyetem, a TU Wien okos vécéülőkéje, az iToilet is, amelynek kifejlesztésében magyar szakemberek is részt vettek. A különleges szerkezet idős, nehezen mozgó emberek számára lehet nagy segítség: nemcsak az ülőke magasságát és dőlésszögét lehet beállítani - akár hangvezérléssel -, de vészhelyzetben segítséget is hív.
Mire lehet használni a metrószerelvények fékenergiáját? Milyen bőre van a robotoknak? Lehet-e kézprotézissel cipőfűzőt kötni és mi köze a színtelen gyümölcsöknek az intelligens termeléshez? Ilyen és még egy sor más kérdésre is választ kapnak mindazok, akik ellátogatnak a Wiener Forschungsfestre. A belépés ingyenes.

Wiener Forschungsfest
CREAU
1020 Bécs, Meiereistraße 12.

https://wirtschaftsagentur.at/technologie/technologie-erleben/forschungsfest-2018/was-und-wo/


Képaláírás és copyright:
Gyerekek baktériumokat tanulmányoznak a Bécsi Kutatás Ünnepén © Wirtschaftsagentur Wien / ChristianHusar
Gyerekek teleszkóppal a Bécsi Kutatás Ünnepén © Wirtschaftsagentur Wien / Tirza Podzeit
A Wiener Linien két önvezető autóbusza Seestadt Aspernben © Wiener Linien / Manfred Helmer

 

A képen a következők lehetnek: 4 ember, álló emberek és túra/szabadtéri

 

A képen a következők lehetnek: égbolt és túra/szabadtéri


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek