Bécs, Metróülés

A három üléstípust egy hónapon át tesztelhette a bécsi utazóközönség, hogy kiválasszák a kedvencüket.

 

Eurocomm-PR Budapest - Bécs Város Külképviseleti Irodája
2018. június 11.

 

Új metrókocsik: Az egyenes tartás mellett döntöttek a bécsiek
Egy hónapon át próbálgathatták az új metrókocsik üléseit az osztrák főváros lakói, hogy kiválasszák, a három modell közül melyiket szereljék be a vagonokba. Szoros versenyben az egyenes tartást biztosító Trigon nyert.

Egyenes hát, több hely a lábaknak vagy bármilyen testtartás - erről kellett dönteniük a bécsieknek a Wiener Linien legújabb közönségszavazása során. Az osztrák főváros közlekedési vállalata azt szerette volna ugyanis megtudni, hogy a három üléstípus - Trigon, Radial és Linea - közül melyikkel szereljék fel a legújabb metrókocsikat, az X-Wageneket, amelyek 2020 közepétől fokozatosan állnak majd forgalomba.
A három üléstípust egy hónapon át tesztelhette a bécsi utazóközönség, hogy kiválasszák a kedvencüket. Végül az 5.600 szavazó 40 százaléka a Trigon mellett döntött, míg a második helyen a Linea végzett 34 százalékkal. A nagyobb lábteret biztosító Radial a résztvevők 26 százalékának volt a favoritja. Az új ülések az eddigi műanyag helyett laminált rétegelt falemezből készülnek, így nemcsak kényelmesek, de környezetbarátak is.
Az első X-Wagen 2020 közepén gördülhet végig Bécs metróhálózatán. A szerelvények az U1-U4-es vonalakon fokozatosan váltják majd le a 70-es évek óta forgalomban lévő "Ezüstnyilakat". 2024-től pedig a most épülő U5-ön is ezek szállítják majd az utasokat. 2030-ra így összesen 34 új klimatizált, akadálymentes és energiatakarékos LED-izzókkal felszerelt X-Wagenen utazhatnak a bécsiek.


Képaláírás és copyright:
Trigon, Radial és Linea - ez a három üléstípus közül választhattak a bécsiek. © PID / Votava
Az új metrószerelvény, az X-Wagen belső terének látványterve © Siemens AG Österreich

 

Tollal Közélet És Kultúra fényképe.

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek