Bécs 3,8 millió euró metróépítési támogatást nyújt a belvárosi üzleteknek

Eurocomm-PR Budapest: Bécs Város Külképviseleti Irodája 2018. augusztus 31.

 

Bécs: 3,8 millió euró metróépítési támogatás a belvárosi üzleteknek
Hamarosan kezdődik az U5-ös metró építése és az U2-es metró állomásainak áthelyezése Bécsben. Bár a fejlesztésből hosszútávon mindenki profitál, a bécsi városvezetés azokra is gondol, akik az építkezés miatt jelentős veszteségre számítanak. Hogy az építési munkálatok által érintett belvárosi kiskereskedelmi egységek ne kerüljenek nehéz helyzetbe, Bécs Város, a Bécsi Gazdasági Kamara és a Bécsi Gazdasági Ügynökség létrehozott egy metróépítési alapot, melyből az érintett vállalkozások évente maximum 4,6 millió forintnak megfelelő támogatást igényelhetnek.

Több mint öt évig fog tartani az U5-ös metró építése, illetve az U2-es metró egyes állomásainak áthelyezése, ami főként az ötödik, hatodik, hetedik, nyolcadik és kilencedik kerületi kisvállalkozásokat hozhatja majd nehéz helyzetbe. Ezért Bécs Város közös pénzalapot hozott létre a Gazdasági Kamarával (Wirtschaftskammer Wien) és a Bécsi Gazdasági Ügynökséggel (Wirtschaftsagentur Wien), amiből azokat a belvárosi üzleteket segíti, amelyek az építési munkálatok miatt bevétel-visszaesésre számíthatnak. 2021-ig összesen 3,8 millió euró áll rendelkezésre a közös alapból. Évente mindösszesen 4,6 millió forintnyi támogatást igényelhetnek azok a kereskedelmi egységek, melyeknek legalább fél évig valamilyen korlátozással kell szembenézniük, üzletüket például az építkezés kordonjai legalább fél évig eltakarják, vagy amelyeket a szállítók az építkezés miatt nem tudnak elérni. A hozzájárulást olyan kisvállakozások igényelhetik, amelyek kevesebb mint 50 munkavállalót foglalkoztatnak és éves bevételük nem haladja meg a 10 millió eurót. Bécs ezzel 700 belvárosi üzletet szeretne felkarolni. Az azonnali segélyt november elsejétől igényelhetik egy online platformon keresztül. "Fontos volt számunkra, hogy az érintett vállalkozások gyors és rugalmas segítséget kapjanak. Ezért is kapják meg a támogatást előre és nem csak a felmerült nehézségek után" - nyilatkozta Gerhard Hirczi, a Bécsi Gazdasági Ügynökség ügyvezetője.
Mindemellett tervben van egy egységes marketing- és PR-kampány, ami arra hívja fel a vásárlók figyelmét, hogy az üzletek az építkezés ideje alatt is nyitva vannak.

Az U5-ös metró automata szerelvényei várhatóan 2024-től szállítják majd az utasokat a Karlsplatz és az AKH, Bécs legnagyobb kórházának megállója között, részben átvéve az U2-es metró eddigi állomásait. A Rathaus és Karlsplatz közötti megállók innentől az U5-ös vonalhoz tartoznak majd, az átirányított U2-es metró új állomásai pedig 2026-ra fognak elkészülni.


Képaláírás és copyright:
Infocenter U2/U5 a Volkstheater állomásnál © Wiener Linien/Zinner
(jobbról balra) Gerhard Hirczi, a Bécsi Gazdasági Ügynökség ügyvezetője, Peter Handke, Bécs város gazdasági tanácsnoka, Walter Ruck, a bécsi Gazdasági Kamara elnöke és Alexander Biach, a bécsi Gazdasági Kamara igazgató helyettese a Josephstädter Straße érintett szakaszán mutatja be a metróépítési segélyprogramot. © PID/David Bohmann
U2/U5 metróépítési nyomvonalterve © Wiener Linien

 

A képen a következők lehetnek: 4 ember, , mosolygó emberek, álló emberek, öltöny és túra/szabadtéri

 

Nem található automatikus leírás.


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!