Bartos Erika, Richard Scarry meg a 48-as forradalom , a Móra Kiadó újdonságai

****

KEREKÍTŐ ÉVKERÉK - 10 ÉVES A KEREKÍTŐ
Idén 10 éve, hogy J. Kovács Judit drámapedagógus, maga is gyakorló, háromgyerekes anyuka, elindította a Kerekítő mozgalmat.

A 10. jubileumi év alkalmából egy különleges, egyben hiánypótló Kerekítő könyvet jelentettünk meg.

A kötet bemutatja hazánk fontosabb jeles napjait, a hozzájuk kapcsolódó mondókákat, népdalokat, ölbeli játékokat, sőt: az évszakokhoz illő játékötletekkel és egy-egy recepttel is szolgál.

A dalok elsajátításában kotta és letölthető hanganyag segíti a szülőket, akik a családi oldalak és a hónapsoroló kitöltésével személyessé tehetik ezt a sokszínű kiadványt.

1 éves kortól ajánljuk
ÚJ BRÚNÓ-KÖNYV BARTOS ERIKÁTÓL
Szeptemberben jelent meg Bartos Erika Brúnó meséi sorozatának nagyon várt második kötete, a Kistestvérek, nagytestvérek.

A kistestvér érkezése mindig nagy esemény egy gyermek életében. A könyvben 8 kedves, gazdagon illusztrált mese található, melyeket együtt olvasva, nézegetve még boldogabb lehet a tesóvárás, és zökkenőmentesebbé válhat az új jövevény érkezése utáni időszak is.

3 éves kortól ajánljuk
RÉM JÓ KÖNYVEK OLVASÁSTANULÁSHOZ
A Móra Könyvkiadó elkötelezett az olvasóvá nevelésben, ami nem az iskolában, hanem születéskor, és nem a betűk összeolvasásával, hanem a kommunikáció megalapozásával veszi kezdetét.

Ezért is karolta fel az azonos elveket valló sorozatot, amely Csájiné Knézics Anikó mesterpedagógus tapasztalatain alapuló szakmai háttérrel, Bosnyák Viktória író és Dudás Győző grafikus közös alkotásaként jött létre.

A hiánypótló Rém jó könyvek sorozat célja, hogy rövid idő alatt képes legyen a könyvolvasás élményét nyújtani a gyerekeknek, és a sikerélmény által ösztönözze az olvasástanulást.

A sorozat 8 szinten visz végig a történetmeséléstől a bonyolultabb szövegek olvasásáig - https://mora.hu/sorozat/rem-jo-konyvek

1. Önálló történetmesélés

2. Betűk felismerése

3. Rövid szavak kiolvasása

4. Hosszabb szavak kiolvasása

5. Szótagoló olvasás

6. Egyszerűbb szövegek olvasása

7. Szövegek olvasása

8. Bonyolultabb szövegek olvasása

A szerzők örömmel tartanak rendhagyó mesés-rajzos foglalkozásokat óvodai nagycsoportokban és általános iskolák alsó tagozatain. https://www.youtube.com/watch?v=KaLIWo6h5a8

Az egyes kötetek feldolgozásához játékos segédanyagokat itt találhat: https://mora.hu/hir/1-2-osztaly

Szintektől függően 5-10 éves korosztály számára ajánljuk
48 MÁSKÉPP IFJÚSÁGI ANTOLÓGIA
A Dávid Ádám szerkesztő ötlete nyomán született Jelen! antológia után tavaly a jövőbe, idén pedig a múltba utazhatunk. Méghozzá novellameghajtással.

13 szerző sztorija arról, mi lett volna, ha '48-ban Petőfi, Kossuth meg a többiek nem ott, nem azt és nem úgy csinálják, ahogy. Eredeti humor, és igen átütő megközelítések ismert és fiatal szerzők nézőpontjából.

12 éven felettieknek ajánljuk

A könyv bemutatója a Margó Irodalmi Fesztiválon lesz 2019. október 13-án 14.30-kor.

http://www.margofeszt.hu/hu/fesztival/program/48-maskepp-ifjusagi-novellak-1848-rol
KESERÉDES NYÁR
A LOL-könyvek következő kötete egy olyan témával foglalkozik, amiről nem lehet eleget beszélni. Szekálás, szadizás, szívatás, amik már szinte a mindennapok része az iskolákban.

Vajon megbánják-e a bántalmazók, s, ami még fontosabb, meg lehet-e bocsátani nekik évek múltán? Ezt a kérdést járja körül Starla Huchton lebilincselő könyve.

15 év felettieknek ajánlunk

Fentiek mellett
megjelent az idén 60. születésnapját ünneplő Asterix képregénysorozatunk 28. része, az Asterix és a varázsszőnyeg.

5 új füzettel bővült a Móra EDU termékkörünkbe tartozó miniLÜK kiadványaink kínálata, valamint 9 új foglalkoztatóval a Móra FUN kiadványainak száma.
100 ÉVE SZÜLETETT RICHARD SCARRY
Idén lenne 100 éves Richard Scarry, Tesz-Vesz város megálmodója.

Az ünnepi alkalomból 3 új történettel bővítettük az olvasók kedvenc Tesz-Vesz város könyvét, a Balfogások, nyafogások Tesz-Vesz városbant, mely szeptember közepétől kapható.

3 éves kortól ajánljuk

A szerző fia, Huck Scarry, aki édesapja nyomdokaiba lépve folytatja a Tesz-Vesz város sorozatot, október 4-5-6-án Pécsett, Budapesten és Győrött tart közös rajzolással összekötött dedikálást, ahol örömmel várja a Tesz-Vesz város-rajongó kicsiket és nagyokat!
http://www.hatszin.hu/repertoar/rajzolj_te_is_teszvesz_varost


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek