Balage - A gyilkos médium

Vajon léteznek paranormális tevékenységek? Vagy minden csak ámítás? Az alábbi témakört veszi górcső alá A gyilkos médium.

 

 

A korosodó Dr. Margaret Matheson (Sigourney WEAVER - A bolygó neve: Halál, Avatar) és fiatal asszisztense, Tom Buckley (Cillian MURPHY - A sötét lovag, Eredet) célja, hogy lebuktasson minden sarlatánt, aki mások parajelenségekkel történő átveréséből kívánnak meggazdagodni. Lelepleznek szellemektől kezdve telepatákon keresztül a legnagyobb látókig mindenkit, egészen addig, míg a harminc évvel ezelőtt visszavonult, a világ legnagyobb médiumának tartott vak férfi, Simon Silver (Robert DE NIRO - Nagymenők, Taxisofőr, Casino), be nem jelenti visszatértét.

Margaret szemébe félelem költözik, mikor segítője Silver lebuktatását veszi célba. Ugyanis harminc évvel ezelőtt, mikor utoljára próbálták sarokba szorítani őt, akkor a kutatócsoport vezetője az egyik előadás közben minden előjel nélküli természetes halált halt...

Buckley azonban nem hallgat a társára, és egyedül próbál szembeszállni a médiummal. Innentől kezdve pedig a rettegés lesz úrrá az életében, melynél a rémálmok, a döglött madarak és az egyik pillanatról a másikra romhalmazzá változtatott szoba csak a kezdet...

Bár a főszerepben lévő Tom Buckley figuráját alakító Cillian MURPHY játéka sem volt éppen leszólandó, viszont Sigourney WEAVER és Robert DE NIRO klasszisokkal jobb profizmussal hozták a rájuk szabott karaktereket. A rendező, Rodrigo CORTÉS (Élve eltemetve) pedig zseniálisan adagolja az adrenalint, a legártalmatlanabb pillanatokban is képes feszültté tenni a légkört. Aki azt hiszi, hogy hozzám hasonlóan már az első fél órában sejti, mi lesz a film vége, elárulom, hogy a lezárás bár egy kicsit kapkodósra, mégis eléggé ütősre sikerült. A csattanók egy része talán kikövetkeztethető, a többi viszont nagyon odavág, és elgondolkodtat.

A gyilkos médium egy olyan thriller, melyben szinte az első pillanatoktól kezdve érezhető az amolyan kezet ökölbe szorító feszültség, amilyennek egy igazi thrillernek, vagy ez esetben misztikus thrillernek lennie kell. 

 

 

 

Előzetes

 

További információk

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Balage
#2. 2012. november 23. 11:33
Nem leszek gépközelben, de ha valaki kommentezik, kedden válaszolok ;o)
Ha megosztjátok, attól pedig happy leszek :D
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek