Art Market Budapest 2018 - NEMZETKÖZI KORTÁRS KÉPZŐMŰVÉSZETI VÁSÁR (2018. október 11-14)

HAMAROSAN ÚJRA BUDAPESTRE IRÁNYUL A MŰVÉSZETI VILÁG FIGYELME: NÉGY KONTINENS 25 ORSZÁGÁBÓL 100 KIÁLLÍTÓT, KIEMELKEDŐ NEMZETKÖZI SZEMÉLYISÉGEKET LÁT VENDÉGÜL IDÉN AZ ART MARKET BUDAPEST

 

A RÉGIÓ VEZETŐ NEMZETKÖZI MŰVÉSZETI VÁSÁRA

A VISEGRÁDI ORSZÁGOKAT ÉS A FOTOGRÁFIÁT HELYEZI FÓKUSZBA 2018-BAN

 

Rendkívüli nemzetközi érdeklődés övezi a regionális vezető pozícióját 2018-ban tovább erősítő budapesti művészeti vásárt és az ahhoz kapcsolódó eseményeket. Az Art Market Budapest Közép- és Kelet-Európa elsőszámú és Európa egyik számottevő nemzetközi kortárs képzőművészeti vásáraként 2018. október 11-14. között Budapestre irányítja a nemzetközi művészeti világ, a műtárgypiaci szereplők és a kultúra iránt érdeklődő hazai és külföldi közönség figyelmét. Magyarország legnagyobb, évente megrendezésre kerülő kortárs képző- és fotóművészeti válogatása 4 kontinens 25 országának több mint 100 kiállítója jóvoltából 500-nál több művész több ezer alkotását teszi hozzáférhetővé a budapesti Millenáris épületeiben. Az idei évben Közép-Európa művészete illetve a fotográfia kerül fókuszba: az Art Market Budapest által kezdeményezett VISEGRAD CONTEMPORARY kulturális fesztivál a Millenáris mellett további budapesti helyszínek bekapcsolásával ad bepillantást a Visegrádi Csoport országainak művészeti választékába, az ART PHOTO BUDAPEST pedig a Millenáris egy teljes kiállítási csarnokában kínál Közép- és Kelet-Európa egyetlen nemzetközi fotóművészeti vásáraként gazdag látnivalót a közönségnek. A CAFe Budapest Fesztivállal és Budapest Fővárossal kialakított stratégiai partnerség is hozzájárul ahhoz, hogy az Art Market Budapest idején fővárosunk Európa legvonzóbb kortársművészeti vásár- és fesztiválvárosa, az igényes kultúrafogyasztók kihagyhatatlan úti célja legyen.

 

 

A minden korábbi évet felülmúló kiállítói túljelentkezés és számos kimagasló nemzetközi művészeti személyiség részvételi szándéka egyaránt arra utal, hogy tovább erősödött az Art Market Budapest pozíciója a nemzetközi művészeti vásárok évről-évre intenzívebbé váló versenyében. 2018. október 11-14. között a közönség és a szakma egyaránt Európa egyik kiemelkedő művészeti központjaként tekinthet Budapestre.

 

A Millenáris különleges, jelentős beruházások révén felújított, a kiállítók és látogatók komfortját a korábbiaknál magasabb színvonalon biztosító kiállítási csarnokaiban és parkjában, mintegy 6 ezer négyzetméteren 100 feletti kiállítónak köszönhetően több mint 500 művész több ezer alkotása válik közvetlenül hozzáférhetővé az érdeklődő és vásárló közönség számára. Az elmúlt években bemutatkozott országok sora ezúttal is tovább bővül, az Art Market Budapest 2018 kiállítói a következő országokból érkeznek Budapestre: Amerikai Egyesült Államok, Ausztria, Belgium, Bosznia-Hercegovina, Cseh Köztársaság, Dél-afrikai Köztársaság, Egyesült Arab Emirátusok, Egyesült Királyság, Franciaország, Görögország, Izrael, Írország, Japán, Kína, Lengyelország, Németország, Olaszország, Oroszország, Románia, Spanyolország, Svájc, Szlovákia, Szlovénia és Törökország.

 

A 4 kontinens 25 országát reprezentáló, rendkívül kompetitív kiállítói mezőnyben Magyarország valamennyi jelentős kortárs képzőművészeti galériája bemutatkozik.

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek