Aranylakodalom

Vas egészséget, ezüst hajat és arany lakodalmat! Ezt a házasulandóknak szóló jókívánságot szeretném kis szösszenetemmel megtoldva Balázsnak elküldeni! Grat! Sok boldogságot! Andy

 


Ákos Emesét egy házibulin ismerte meg. Ez a találkozás éppen december 6-ára esett, ezért később, mindig tréfásan Mikulás-ajándéknak nevezték egymást. Amikor Ákosnak már csak az utolsó féléve volt hátra az egyetemen, két éves ismeretség után összeházasodtak. Emese nagymamájának társbérletében kaptak egy függönnyel leválasztott átjáró szobát. Nem volt könnyű az életük. Emese kis műszaki rajzolói fizetéséből és Ákos szüleitől kapott anyagi támogatásából éltek. De mit törődtek ők ezzel, nagy - akadályt nem ismerő - szerelmük túlsegítette őket minden nehézségen. Amikor a társbérlet megszűnt, a bérlő elköltözésével egy nagy tágas szobába költözködhettek, és boldogan várták szerelmük gyümölcsének megszületését.

Gyönyörű, igazi szerelemből született kislányuk lett. De evvel együtt jött életük első nagy próbatétele. A szülés után közvetlenül, kedvezőtlen tüneteket mutattak ki a vizsgálatok Emesénél, melynek következménye hosszú, többhónapos kórházi kezelés lett. Ennek a végén kiderült, hogy a tüneteket egy daganat okozta, amelyet többórás műtéttel távolítottak el. Ezalatt Ákos munkaidejének letelte után minden nap meglátogatta őt, majd a tejgyűjtő állomásra sietett, és az ott kapott anyatejet elvitte a város szélén levő átmeneti gyermekotthonba, ahol a kis Anikó elhelyezést nyert.

Ezután egy nyugodtabb időszak jött a kis család életébe. Nehezen összespórolt pénzükből befizettek egy társasházi lakásra, melynek hosszú ideig fizették a törlesztő részleteit, csak úgy, mint a televízióét, mosógépét, hűtőszekrényét. Így nincs abban semmi csodálni való, hogy karácsonykor egymásra néztek, és szinte egyszerre mondták egymásnak:

 -  Ígérd meg, hogy nem veszel nekem semmit! Ez így is történt éveken keresztül, mert az egymás iránt érzett túláradó szeretet mindenért kárpótolta őket.

Ezt az időszakot szakította meg Ákos szívritmus-zavar okozta betegsége, mely gyakran évről-évre kórházba kényszerítette őt. Mondanom se kell, felesége ugyanolyan szeretettel és figyelemmel állt ki mellette, mint ahogy a férje tette ezt korábban vele szemben. Ákos ezután még sok bajon, operáción, kórházi ápoláson ment keresztül, de az orvostudomány és nem utolsó sorban az őt mindenhova elkísérő hitvesi szeretet minden akadályt legyőzött.

Így jutottak el az aranylakodalom napjáig. Ákos a 17 éves, sötétkék klubzakóját vette fel, - újra már régóta nem telt. Minek az nekem, arra a kis időre, - volt a válasz, ha a lánya valamiféle ruhát akart neki vásárolni. Szokásaitól eltérően, most egy kis csokornyakkendőt is magára aggatott, kihangsúlyozva ezzel az ünnepség jelentőségét. Ezután a mellette álló, kistermetű, madárcsontú idős asszonykájába karolva elindultak a szertartásra.

A meghitt hangulatú, csak a legszűkebb családi körben lezajlott esemény után egy kis vendéglőben folytatta az ünneplést a család. Ákos kiment a ruhatárba, és kabátjából egy díszes csomagolású dobozkát vett elő. Visszatérve megkocogtatta a poharát, majd a következő szavakkal folytatta:

 -  Köszönöm, hogy kitartottál mellettem jóban-rosszban hosszú éveken keresztül! Szeretnék még egy pár boldog évet eltölteni veled, ezért fogadd el szerény ajándékomat - mondta, és átadta nejének a kis csomagot.

 -  Ó, ez a bolondos, gondolta magában az asszonyka, hát egész életünkre megígértük, hogy nem veszünk egymásnak semmit. Látható izgalommal kezdett hozzá a csomag felbontásához. Két kisebb dobozt talált benne: egy koleszterin - és egy csontritkulás elleni gyógyszert. Igaz, ez utóbbi a vény nélkül vásárolhatók közül a legdrágább volt!

 

Andy

 

 

A játék részletei

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Mara
#17. 2015. február 1. 19:10
Így utólag gratulálok Neked, drága Barátom: Mara
andor
#16. 2012. június 28. 22:42
Kedves Zsuzsa!
Örülök, hogy tetszett! Köszönöm, hogy meglátogattál! Andy
előzmény: Döme Zsuzsa hozzászólása, 2012. június 27. 16:42
andor
#15. 2012. június 28. 22:29
Kedves Csilla!
Örülök, hogy tetszett! Köszönöm, hogy meglátogattál! Andy
előzmény: Csilla hozzászólása, 2012. június 26. 20:00
andor
#14. 2012. június 28. 21:51
Gonoszkodunk, gonoszkodunk?
Andy
előzmény: Eliza Beth hozzászólása, 2012. június 26. 19:29
andor
#13. 2012. június 28. 21:48
Kedves Answer!

Köszönöm, hogy erre jártál, és a gratulációt!
Andy
előzmény: Answer hozzászólása, 2012. június 26. 14:36
andor
#12. 2012. június 28. 21:45
Kedves Balage!
Nagyon örülök, hgy tetszett a kis bélelt jókívánságom! Mert mit is adhat a magamfajta ember? Virágot, jénai tálat,evőeszköz készletet, netán gőzölős vasalót? Nem, persze hogy nem!
Eszembe jutott kisgyerek-korom, amikor szüleimnek karácsonyi ajándékot készítettem. Egy nagy, árkus papírlapra egy kétoldalt fogazott csúcsban talákozó fűrészlapot rajzoltam, a belsejét zöld ceruzával kiszineztem, majd pirosszínű postás irónnal készített bogyókkal "megsóztam" - kész volt egy karácsonyfa, alatta egy jókivánság girbe-gurba betükkel. Egyszerű, de nagy örömöt okozó ajándék.volt. Valami ilyesfélének szántam ezt a mostani írást, szeretettel Andy
előzmény: Balage hozzászólása, 2012. június 26. 13:35
Döme Zsuzsa
#11. 2012. június 27. 16:42
Ó, de bájos, kedves és szép!
andor
#10. 2012. június 27. 16:32
Kedves Idamama!
Az élet már csak iyen, - utánozhatatlan!
Köszönöm a látogatást szeretettel Andy
előzmény: hozzászólása, 2012. június 26. 13:10
andor
#9. 2012. június 27. 16:30
Kedves Báro von Shenczky! Igen, igazad van! A szeretet nélkülözhetetlen az életünkben, méghozzá minden fajtájával, ahogy az olyan szépen le van írva Szt. Pál levelében! Köszönöm a látogatásodat! Andy
előzmény: Báró von Shenczky hozzászólása, 2012. június 26. 09:57
Csilla
#8. 2012. június 26. 20:00
Bizony, a szeretet minden bajon átsegít.
Kedves kis történet, szellemes befejezéssel.
Eliza Beth
#7. 2012. június 26. 19:29
Balázs! Kezdhetsz gyújteni a csontritkulás ellenire! :-))
Juhász Kató
#6. 2012. június 26. 18:41
Nagyon aranyos történet, ismerős elemekkel.
Tetszett a vége. Két doboz gyógyszer ára lassan felér egy gyűrű árával.
Answer
#5. 2012. június 26. 14:36
Méltó jókivánság!
Gratulálok!
Balage
#4. 2012. június 26. 13:35
Imádtam!

Köszi, hogy gondoltál ránk, és hogy ilyen szépet írtál ;o)
Báró von Shenczky
#3. 2012. június 26. 09:57
Megható, átható szeretet árad e történetből. Így érdemes élni. Gratulálok szeretettel mindenkinek, akinek ez sikerül.
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek