Alternative Budapest exhibition 2 by KoPé (2014. január 12. - február 9.)

A fantasztikum ostrom alá veszi Budapestet.

 

2014. január 12. - február 9.
Alternative Budapest exhibition #2 by KoPé

A fantasztikum ostrom alá veszi Budapestet

A West End irodaházban január 13-ától megtekinthető képsorozat egységes koncepcióra van felfűzve: hőn szeretett fővárosunk jellegzetes objektumai fantázia szülte adalékokkal vannak megbolondítva. A Keletinél átkelő Beatles-től, a Dunán átvonuló tripodokon át, a Petőfi téren várakozó denevéremberig van itt minden, amit csak el lehet képzelni...

Ha eddig azért nem jártál kiállításokra, mert nem érdekelnek a gyümölcsöskosarakról készült csendéletek, a fonó vénasszonyokat ábrázoló portrék, vagy az absztrakt geometriai formák, akkor se mondd, hogy soha, mert még nem láttál mindent. Itt van például Kovács 'KoPé' Péter 'Alternative Budapest' című tárlata, amely a popkultúra és a blockbuster filmek köpenyét húzza a magyar valóságra.

Az alkotó civilben reklámgrafikusként tevékenykedik, külön bejáratú Budapestjét szabadidejében az Instagramon kezdte el megalkotni, majd sikerült kijutnia velük a legutóbbi ARC óriásplakát kiállításra is.

A fantáziadús tartalom mellett a koncepció leginkább elismerésre méltó sajátossága a jó értelemben vett egyszerűség. Nincs mögöttes tartalom, titkos mondanivaló, világmegváltó szándék, erőltetett jelentés. Az összeállítás nem tiltakozik semmilyen háború ellen, nem hordoz politikai nézetet, nem akarja megmenteni a fókákat. Ez a lecsupaszított jelleg nyilván abból fakad, hogy eredetileg hobbinak indult a projekt. A cél tehát a szórakoztatás és a jobb agyfélteke könnyed megtornáztatása.

„Nincs unalmas hely, ha az ember elengedi egy kicsit a fantáziáját" - mondja KoPé. Hogy igaza van e, azt döntse el mindenki. Tessék felkerekedni és megnézni! Irány a Nyugati térhez közeli WestEnd - ahol a Pókember tanyázik. Ha pedig célt ér a projekt, a tárlatról hazafelé lehet ráönteni a saját vízióinkat a villamos ablakán elénk táruló látványra.   

Ha megnéznéd Budapestet, ahogy még nem láttad, 2014. január 13-február 9. között lépj be a West End Office Center Irodaházba (Budapest, VII., Kazinczy u. 52.) az Alternative Budapest #2 kiállításért!

 

 

✖ ✖ ✖ ✖ ✖ ✖ ✖ ✖ ✖ ✖ ✖ ✖ ✖ ✖ ✖ ✖ ✖ ✖ ✖ ✖ ✖

 'Alternative Budapest' exhibition #2 by KoPé!
Kiállítás a WestEnd Office Center Irodaházban
(Budapest, VI. Bp. Váci u. 1-3. / WestEnd City Center oldalában, a főbejárati aulában)

A belépés INGYENES!

A kiállítás megtekinthető: 2014. január 13-tól február 9-ig
(NYITVA: Hétfő-Szombat: 9:00 - 18:00 h)

Facebook esemény:
https://www.facebook.com/events/338939726245575

 

✖ ✖ ✖ ✖ ✖ ✖ ✖ ✖ ✖ ✖ ✖ ✖ ✖ ✖ ✖ ✖ ✖ ✖ ✖ ✖ ✖

 Köszönet:

DunaPart Galéria - http://www.galeriainfo.hu/
Funzine - http://www.funzine.hu/
MR2 - Kultúrfitnesz - https://www.facebook.com/petofi.kulturfitnesz
Manzárd Café - http://manzardcafe.blog.hu/  
Urbanista - http://urbanista.blog.hu/  
B+P - http://budapest.postr.hu/  
KunsztBlog - http://kunszt.postr.hu/  
EpicMedia - http://www.epicmedia.hu/  
Antropos.hu - http://www.antropos.hu/


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!