Alterblog: Első változat

Még egy pillantás a tükörbe, körbenyalom a szám, kicsit erős lett a szájkontúr, ajtót zárok és elrobogok a sportklubba.

 


Tökre igaza van a főnökömnek. Ha már egyszer Leventével ugrott az esti programom, miért ne mennék el szórakozni a kollégákkal? Ezer éve nem fallabdáztam. És hajóbárban sem iddogáltam még. 
A félvállas hátitáskába belegyömöszöltem az edzőruhám mellé egy törölközőt, meg a dezodoromat. A kupakja leesett, tenném vissza rá, de nem sikerül, mert egy papírfecni van benne, rajta írás:
„Alterüzenet, ne menj a hajóra!"
Nézem, egyértelműen az én írásom. Ezek szerint alternáltam, és figyelmeztetem magam. Kár, pedig előre örültem a bulinak. De egy magamnak írt alterüzenetet nagyon komolyan kell venni, valószínűleg visszaléptem az eseményekben, de vajon miért? Valami piszok nagy gáz történhetett a hajón, amit ezek szerint jobb lesz elkerülni! Úgy lesz, nem megyek a hajóra!
Még egy pillantás a tükörbe, körbenyalom a szám, kicsit erős lett a szájkontúr, ajtót zárok és elrobogok a sportklubba.
Párokban játszottunk, legtöbbször a főnökömmel kerültem össze. Magyarázott, fogásokat mutogatott, állandóan körülöttem dongott Nem is gondoltam volna hogy ilyen ügyes. Azt meg főképp nem, hogy az öltöny, meg az ing alatt ilyen izmokat hord. 
Mire lejárt a bérlési idő alaposan elfáradtunk, nekem meg eszembe jutott az alterüzenet. Az biztos, hogy nem megyek el a hajóra, de hogy fogom ezt megmagyarázni a többieknek?
Valami jó kifogáson töprengve kullogtam a kollégák mögött, amikor egy rossz lépés következtében térdre estem két lépcsőfok között, magam alá gyűrve a lábam. Felordítottam fájdalmamban, és nem ismertem rá a bokámra. A főnök felkapott, szólt a többieknek, hogy menjenek csak nyugodtan, majd megyünk mi is, aztán visszacipelt az elsősegélyhelyhez. 
Orvos ugyan nem volt, de az egyik masszőr megnézte a bokám, azt mondta, kiment a helyéről, vissza kell raknia. Kicsit fájdalmas lesz, nem ártana, ha előtte innék valami jó erős konyakot, vagy vodkát. Hozott is, határozottan belém töltött két pohárral, én visítottam, bár inkább félelmemben, mint fájdalmamban, és aztán a masszőr a hisztéria megszüntetésére is megitatott velem valami ocsmány erős italt.

Felkúszott az ébredés a gyomromból a torkomon át a fejemig. A gyomrom émelyeg, a torkom száraz, az agyamat meg mintha szilánkokra tört üvegcserepekkel hasogatnák. Hol vagyok? Képtelen vagyok tájékozódni, pedig leragadt pilláim mögül is érzem, hogy világos van, valamerről mintha motozást, kulcscsörgést hallanék, meg ajtócsapódást. Hány óra lehet? És milyen nap? Szemhéjam lassan meglazul, résnyire emelkedik, felismerem Levente szobáját, persze, hallom is, hogy itt hortyog mellettem. Jól kiszúrtam magammal, tegnap finoman fogalmazva is többet ittam a kelleténél, tessék, itt a büntetés. De hol is voltam? És miért is ittam? Erőltetem szétpattanni készülő fejemet, de nem jut eszembe.
Nyílik a szobaajtó, Levente áll öltönyösen, kezében útitáska, mosolyog, köszönésre nyitja a száját, de hang nem jön, elakad a torkán, arcára döbbenet ül. Szemem tágra pattan, értetlenül meresztem, valami nem stimmel, nem áll össze a kép. Levi itt hortyog mellettem. De nem. Tisztán és világosan látom, hogy az én egyetlen szerelmem az ajtóban áll, most érkezett valahonnan. Oldalra fordulok, egy ismeretlen alak ébredezik nyújtózkodva mellettem. Levente elengedi az ajtókilincset, az koppanva kattan a helyére.
Mint akit áram csapott meg, olyan hirtelen ülök fel. Te atyavilág, hogy került ez az idegen pucér fickó az ágyamba? Ennyire nem lehettem részeg! A pasas is felül, kérdőn rám néz, én meg őrá, és érzem, hogy most szakad le a plafon. Ez itt az ágyban mellettem nem is egy ismeretlen. Ez itt a főnököm!
Padlón hentergő ruháim közül magam elé kapom az egyiket és berohanok a fürdőszobába.

Folyatom magamra a hideg vizet, apránként felszínre törnek a tegnapi események.
A masszőr helyrerakta a bokámat.
Lábra állni persze nem tudtam, a vodka is dolgozott bennem, a főnök hazavitt taxival. Nem akartam illetlen lenni, behívtam, és hálám jeléül megkínáltam egy konyakkal. Ő meg ezek szerint rendesen ki is használta az alkalmat és köszönete jeléül ágyba vitt.
Hát ezért volt az alterüzenet! A hajó után is ez történhetett. Logikus következtetés, hogy Levente szakítani fog, amit nem akarok, ezért alternáltam. Csak nem léptem eléggé vissza.
Elzárom a zuhanyt, magam köré tekerek egy törölközőt, a hideg víztől sem múlt el a fejfájásom, csak lilára vacogott a szám. Tudtam, mire számíthatok, ha a szobába lépek. És azt is tudtam, hogy újra megpróbálok visszamenni az eseményekben. De meddig? Hol az a pont, ahonnan elindulva nem hibázhatok? Végül a következő alterüzenetet írtam magamnak: Leventének haza kell jönnie a megbeszélt repülőjárattal!
Átbucskáztam a fejemen és visszapenderültem a tegnapi munkakezdésig.

(Következik: Második változat)

 

Előzmény

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
béka
#9. 2011. május 20. 07:10
Eliza Beth!

Hááááááááát.......:-))

Köszi a látogatást! Derűs napot!
Béka
előzmény: Eliza Beth hozzászólása, 2011. május 19. 16:22
béka
#8. 2011. május 20. 07:08
Kedves Nick!
Köszönöm, hogy olvastál!
:-))
előzmény: nick hozzászólása, 2011. május 19. 14:11
béka
#7. 2011. május 20. 07:07
Köszi kedves Márkus!

Kérdésben a felelet?
:-))
Szép napot Neked!
Béka
előzmény: markusdeak hozzászólása, 2011. május 19. 11:47
béka
#6. 2011. május 20. 07:05
Kedves Answer, jaj, mit is mondjak erre?
:-))
Eliza Beth
#5. 2011. május 19. 16:22
Jaj, Márkus! :-)))))))))))))

Egyre izgalmasabb ez a történet! Juhéééééééééé, mi lesz itt még!
nick
#4. 2011. május 19. 14:11
Rejtélyes, kettős megközelítés. Izgalmas olvasmány volt, élveztem.
markusdeak
#3. 2011. május 19. 11:47
Aminek meg kell történnie, az megtörténik?
Egy barátom süketen született és amikor már felnőtt egyszer egy darázs megcsípte a fülét. Megjött a hallása. Először nem tufta mi az, ilyet még sosem érzett, aztán rájött, hogy hall. Örömében pezsgőt bontott és a kirepülő dugó kiverte a szemét.
Nagyon tetszettek, mind a kettő. Várható - remélem - több folytatás?
Answer
#2. 2011. május 19. 11:26
Ez is egy jó variáció!
Lesz pozitív is?
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek