Állatkertek éjszakája vidéken és a Tropicariumban

Az este folyamán több helyszínen is élmények és izgalmak várják az érdeklődőket

 

A Tropicariumban augusztus 30-án este 20-tól 24 óráig várják éjszakai programokkal a látogatókat.

20.30 - kőhal etetés
21.30 - alligátor etetés
22.00 - tatu etetés
22.30 - muréna etetés
22.00-tól 23.50-ig ingyenes cápás és halacskás arcfestés
Azok számára, akik pénteken az állatkertek Éjszakája más programhelyszíneit keresik fel, a Tropicarium szombaton és vasárnap is kedveskedik programokkal. Szombaton, augusztus 31.én
10.30 - kajmán etetés
11.3 - kőhal etetés
11.45 - majom etetés
14.00 - keselyűteknős etetés
Vasárnap, szeptember 1-jén
10.30 - rája etetés
11.30 - majom etetés
14.30 - piranha etetés


Nagyerdei Kultúrpark Debrecen

A Debreceni Állatkertben és Vidámparkban augusztus 30-án, pénteken este 19-től 23óráig vannak programok. Az elmúlt években hagyománnyá alakult, közkedvelt programkavalkádon kívül ebben az évben minden eddiginél gazdagabb és látványosabb programkínálattal várják a nagyközönséget.
Ezen a különleges estén olyan élmények várják az érdeklődőket, amelyeket egy évben csak egyszer lehet átélni, hiszen az éj leple alatt közelebb kerülhetünk az Állatkert lakóihoz és feltárulkoznak az éjszaka titkai, a kert titokzatos élete. A látogatók az este különleges varázsában szakvezetéssel leshetnek be a kulisszák mögé.
Az állatgondozók egész este több helyszínen mesélnek a legkülönlegesebb állatokról és állati történetekről, valamint testközelből találkozhatunk az állatkert nemrég született és kézből nevelt bébi sztárjaival, Beriszlóval, a pápaszemes pingvinnel, Daahirral, az ifjonc zsiráffal, Simonnal, az újszülött mosómedvével és azt is megtudhatjuk, hogyan mos fogat a víziló. A ragadozók vadon hangulatát megidéző vacsorája keretében az est sztárja, a tigris család, ahol immár a kétévessé cseperedő, fiatal tigrislányok esti portyáját portyáját követhetik végig az érdeklődők. A tigrisek mellett az ázsiai hím oroszlánok is elfogyasztják műsoros vacsorájukat, de az Állatkert észak-kínai leopárdja is megmutatja, hogyan száll versenybe finom falatokért.
Ahogy azt a Debreceni állatkertben az Állatkertek Éjszakáján már megszokhattuk, ebben az évben is egy új állatbemutatót lepleznek le. Az est egyik szenzációjaként átadásra kerül az Állatkert legújabb attrakciója a Pálmaházban, így aki ellátogat a civisváros állatkertjébe, saját szemével láthatja, hogy a legújabb egzotikus állatunk hogyan rendezkedik be új otthonában.
A látogatók az orrukra és a tapintásukra hagyatkozva tesztelhetik érzékszerveiket az illatkert óránkénti illattúráján, míg a merészebb látogatók a Pálmaházban Bátorságpróbán bizonyíthatják rátermettségüket, hogy félelmüket legyőzve megismerjék és megkedveljék az addig talán nem szeretett állatokat is. Sőt, ehető növényeket és rovarokat is kóstolhatnak! Partit rendeznek a gyűrűsfarkú makik, ahol lehetőség lesz a majomkenyér megkóstolására is!
A fényfestéssel megvilágított Afrika-röpde fényárban úszó vízesésével különleges éjszakai látványt ígér. Különleges szolgáltatásként a Vidámpark is üzemel, sőt a Kisvasút egész este, külön részvételi jegy váltása nélkül visz egy éjjeli kirándulásra. Az Elvarázsolt Kastélyban az állatkertben valaha élt különleges állatok különböző relikviáit és az éjszaka különös hangjait ismerhetik meg a látogatók. A vidámparki Dombtetőn pedig az állatokról mesélnek a csillagok.
A kézműves sátorban apokrif lényekkel és állatokkal kapcsolatos ékszereket, rajzokat, kerámiákat és egyéb emléktárgyakat készíthetnek a kilátogató családok tagjai.
Az Országos Vérellátó Szolgálat segítségével véradásra is lesz lehetőség és így egy nemes célt is szolgálhatnak a vendégek.
A lampionokkal fáklyafényben úszó varázslatos hangulat garantált, jégszobrász bemutató, lángidomárok és tűztáncosok, akrobaták, LED-show, hastáncosok és megannyiélmény!
A belépők1600 Ft/fő kedvezményes áron kaphatók, a vidámparki játékgépek korlátlan használatára is jogosító Varázskarszalag pedig 3200 Ft/fő áron. Jegyek elővételben is megvásárolhatók a pénztárakban vagy a helyszínen 23.00-ig, illetve online is : bit.lyÁÉJ2019.


Xantus János Állatkert, Győr

Győrben a Xantus János Állatkertben augusztus 30-án, pénteken meghosszabbított nyitva tartással 22 óráig várják a látogatókat. A hangulatos, fáklyákkal megvilágított sétányokon izgalmas programokkal vár mindenkit a Xantus János Állatkert. Az Állatkertek Éjszakája külön programjai 16 óra után kezdődnek. Látogatók a különleges látványetetések után csak ezen az estén azt is meg tudják figyelni, ahogy a ragadozók becserkészik zsákmányukat, mivel a tigrisek és medvék mellett, nagyszerű látványosságként a vadkutyák éjszakai falatozására is várjuk a közönséget.
Bátorságpróbát is tehetnek az erre vállalkozó látogatók, a „Tapizoo láda" kincsein kívül a „nem szeretem" állatokkal, kígyókkal és csótányokkal találkozhatnak. Az este folyamán sejtelmes hangulatú állatbemutatóval is készülünk az érdeklődőknek, ahol majd testközelből meg lehet ismerkedni a zoo show sztárjaival.


Kecskeméti Vadaspark

Az idei Állatkertek Éjszakáján is izgalmas programokkal, fáklyafényes hangulatvarázzsal várja a nagyközönséget a Kecskeméti Vadaskert. A kapuk 18.30-kor nyitnak, ekkortól kezdődnek a családias hangulatú, élménydús programok hűsítő környezetben, mely igazi vadvilág-hangulatot idéző, fáklyafényben úszó oázissá alakul át.
Az izgalmas programok látványetetéssel indulnak. Az állatgondozók többek között a tigrisek, a majmok, a lámák, az oroszlánok etetését mutatják be. A lámákat és a csacsikat a látogatók maguk is etethetik!
20.00 órától a Csörömpölők Együttes lép színpadra egy nagyszerű, szórakoztató koncerttel!
Az este folyamán több helyszínen is élmények és izgalmak várják az érdeklődőket. Lesz hüllő-show, trófeabemutató, állati kincsek standja, teknős és óriáscsótány tapogatózó, ajándék arcfestés, éjjeli hangulatzenélés és légvárak.
Pénztárzárás 22.45-kor, majd a Vadaskert 23.30-kor zárja kapuit.


Miskolci Állatkert és Kultúrpark

Az idei ÉjszakáZOO programon a látogatók testközelből ismerkedhetnek meg a „nemszeretem" állatokkal, azaz a hüllőkkel, kétéltűekkel és rovarokkal, melyekkel szemben sokan fenntartással, félsszel viseltetnek.
Az etetések során olyan, elsősorban éjjel aktív állatok természetes viselkedését lehet majd megfigyelni, mint pl. a tigrisek, a medvék, a kúszósülök vagy éppen a mosómedvék. Ezek a fajok ugyanis az állatkertben is csak sötétedés után mutatják meg valódi, természetes oldalukat.
A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület munkatársainak közreműködésével a Bükki Nemzeti Park éjjeli ragadozó madaraival ismerkedhetnek a program résztvevői.
A Csillagászati bemutató során az égbolt látványosságait csodálhatják majd meg az édeklődők.
Ezen a napon az Állatkert hosszított nyitvatartással, 9.00 és 23.00 között várja a látogatókat. A nap folyamán érkezők folyamatos bent tartózkodással az esti programokon is részt vehetnek. Jegyváltásra ezen az estén 21.00 óráig lesz lehetőség.
Augusztus 21-től augusztus 30. 12.00 óráig elővételi jegyek is válthatók, amelyekkel legkésőbb 21.00 óráig lehet csatlakozni az esti programhoz. A fel nem használt elővételi jegyek 2019. december 31-ig érvényesek.

Prohgramok:

19.00 - 23.00 „Nemszeretem állatok"
20.00 - 23.00 Denevér megfigyelés a madártónál
20.00 - 23.00 Rovarászás a szoborparkban
20.00 - 23.00 Csillagász bemutató a tanyaháznál
20.00 - 23.00 Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület bemutatója a szurikáta esőbeállónál

Etetések:

19.00 Gyűrűsfarkú maki
19.20 Európai barnamedve
19.40 Mocsári macska, Ormányosmedve
20.00 Kúszósül, Mosómedve
20.30 Mocsári macska, Kúszósül
20.50 Európai szürkefarkas
21.05 Kárpáti hiúz
21.25 Fehérfarkú sül
21.45 Vörös róka
22.00 Szibériai tigris


Pécsi Állatkert

A Pécsi Állatkertben már hagyomány és az év legkiemelkedőbb eseménye az Állatkertek Éjszakája, melyet a nagy érdeklődés miatt idén is két egymást követő - péntek és szombat - este rendeznek meg. Az idei évben a nagy népszerűségnek örvendő látványetetések mellett öko színtér, fényfestés, gyermekkoncertek, tűzzsonglőr bemutató, fizikai és űrbéli kísérletek, valamint távcsöves csillagászbemutató mellett olyan érdekességek is várják a látogatókat, mint az őslények világa vagy a nemszeretem állatokat is bemutató bátorságpróba, ahol szó szerint testközelbe lehet kerülni ezekhez a kevésbé népszerű fajokhoz. Aki nagyon nyitva tartja a szemét az mikroszkóp alatt is megismerheti az élővilág rejtett titkait. A Pécsi Állatkert legjobban várt családi eseménye idén jobban elkápráztatja a látogatókat, mint eddig bármikor, hogy a tanév előtti utolsó napok méltó módon búcsúztassák az idei nyarat.
A Pécsi Állatkert a rendezvény napján is 9.00 órakor nyit, programokkal pedig 17.00 - 23.00 óra között várja a látogatókat. Jegyváltásra 22.00 óráig van lehetőség, de a belépők akár elővételben is megvásárolhatók az állatkert pénztárában 10% kedvezménnyel.

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek