Adj vért, és fuss!

Kergesd meg a krampuszt Csókakőn

  

 

2020. december 5-én véradással egybekötött, jó kedélyű futóversenyre várják a futás szerelmeseit és a hozzátartozókat, illetve a segíteni akaró véradókat Csókakőre. A „Kergesd meg a krampuszt Csókakőn" elnevezésű rendezvényen garantált lesz a jókedv, és a sok segíteni akaró, jó szándékú sportember.

Mivel a COVID-19 válság súlyosbodik, sokan otthonról dolgoznak, de a vérkészítményekkel kezelt betegeknek ellátásához folyamatosan szükség van véradásra. Ezért kiemelten fontos most az összefogás, a véradók aktivizálása, új donorok elérése. 2020. december 5-én a Mikulás-napi futóverseny kísérő rendezvényeként a móri Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat székesfehérvári intézete segítségével véradást szervezünk.

A véradás életeket ment!  

Folyamatos szükség van a rendszeres véradásra, mert a vérkészítményeket használat előtt csak korlátozott ideig lehet tárolni. Megfelelő számú egészséges ember rendszeres véradására van szükség annak biztosításához, hogy a biztonságos vérkészítmények bármikor rendelkezésre álljanak.

A vér a legértékesebb ajándék, amelyet bárki másnak adhat - az élet ajándéka. A véradásról szóló döntés életet menthet, vagy akár többet is, hiszen a levett vért alkotóelemeiből- vörösvértest, vérlemezke és plazma -,  külön-külön készítmények lesznek, a betegek gyógyulásához.

„A csókakői Polgármesteri Hivatal és dolgozói nagy örömmel állnak be egy ilyen kezdeményezés mögé. Jelen helyzetben fokozottan van szükség a véradók aktivitására, a vérkészlet folyamatos pótlására. Büszkeséggel tölt el, hogy helyet és terepet adhatunk ennek a kezdeményezésnek" - mondta el Fűrész György, Csókakő polgármestere.

Vérellátásunk olyan önzetlen, gondoskodó donoroktól származik, mint te. A véradás körülbelül egy órát vesz igénybe az idődből. Amikor vért adsz, az újabb mosolyt, újabb ölelést és újabb esélyt ad valakinek. Ez az élet ajándéka.

 

Az 5, 10, 15 km-es távon (5 km-es körök) várják a szervezők a futás szerelmeseit, de a kisebbek sem maradnak verseny nélkül, hiszen ők 1 km-en kergethetik meg a krampuszt, de akár még magával a Mikulással is összefuthatnak a verseny ideje alatt.   

A 2020. december 5-i futóversenyre jelentkezni a következő linken és a nevezési díj befizetésével lehet.

A rendezvény ideje alatt meleg tea, forralt bor, zsíros kenyér várja a résztvevőket.

A rendezvényközpont helyszíne: Művelődési Ház. Cím: 8074. Csókakő, Kossuth L. u. 41.

Várjuk az futókat, véradókat, érdeklődőket 8:30 és 14 óra között.

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek