A Zenei Gyűjtemény júniusi rendezvényei

Júniusban is még várjuk a zenebarátokat a szalonunkba.

Kedves Vendégeink!

A hónap kiemelt eseményeként ajánljuk a kínai muzsikusok koncertjét.
Az elmúlt időszak egyik legnagyszerűbb élményét a Magyar Rádió Gyermekkórusának fellépése nyújtotta, erről és sok más érdekességről a blogunkban olvashatnak: https://zeneigyujtemeny.wordpress.com
(A hírlevélben elhelyezett linkek a ctrl billentyű +az egér jobb oldali gombjának egyidejű megnyomásával nyithatók meg.)
Regisztrációs olvasójegy váltásával a könyvtárat és rendezvényeinket támogatja. A regisztrációs olvasójegy évi 200 Ft ellenében lehetőséget biztosít a Szabó Ervin Könyvtár összes tagkönyvtárát helyben használni.

Programjaink:

Kora nyári zongoraest: Okuda Mai, Arashi Kawamoto és Souhei Yamagami zongoraestje
2018. június 5. (kedd) 18 óra
Beethoven: D-dúr „Pastorale” szonáta Op. 28
Liszt: „Les jeux d'eaux a la Villa d'Este” S.163/4
Liszt : „Après une Lecture de Dante: Fantasia quasi Sonata” S.161/7
Chopin: F-dúr etűd op. 10 No. 8
Debussy: "Pour les quartes" etűd L136/3
Debussy: Prelűdök II/5. „Bruyères” , II/6. „Général Lavine – eccentric”
Szkrjabin : disz-moll “Pathétique” etűd op. 8 No. 12
Szkrjabin: gisz-moll szonáta Op. 19

Közreműködik: 
Mai Okuda, Arashi Kawamoto, Souhei Yamagami - zongora
Mai Okuda a Tokyo College of Music BA zongoraszakán végzett, majd a Hokkaido Egyetemen szerzett mesterfokozatú diplomát. Magyarország iránti érdeklődését a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Sapporóban tartott képzése keltette fel, amelyen 2013-2016 között vett részt. Játéktudása sokat fejlődött Falvai Sándor professzornak köszönhetően, akinél 2016 szeptembere óta tanul. A 62. Japán Diákzenei Versenyen a döntőbe jutott, 2017-ben Vácott a Danubia Talents nemzetközi zenei versenyen 3. helyezést ért el.
Arashi Kawamoto Tokióban született, a Toho Gauken Zeneakadémián szerzett diplomát. Japánban folytatott tanulmányai ideje alatt megnyerte a 9. Nemzetközi Elena Richter Zongoraversenyt. 2016-ban Tokióban Rachmaninov 2. zongoraversenyét játszotta a Planet Terra Ifjúsági Zenekarral. Számos neves művész kezei alatt tanult, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen Nádor György és Jandó Jenő tanítványa.
Souhei Yamagami 2012-ben végzett a Sapporo Otani Egyetem zenei előadóművész szakán. 2017 óta a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem MA képzésében vesz részt. 2017-ben Olaszországban a fiatal művészek számára rendezett Citta di Barletta nemzetközi zenei versenyen első díjat, valamint különdíjat nyert. Ugyanebben az évben a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében fellépett a Vigadóban. 2018-ban szintén Olaszországban a Citta di Palmanova nemzetközi zenei versenyen kamarazene kategóriában 2. helyezést ért el. Tanult Kemenes András, Baranyay László, Farkas Gábor, Akira Kuroyama és Noriko Asai kezei alatt.

Csóka Anita és magánnövendékeinek koncertje
2018. június 8. (péntek) 18 óra
Az est folyamán a klasszikustól a gospelen át rockzenéig hét műfajban fognak dalok felcsendülni. 
Csóka Anita operaénekes és magánének tanár pályafutását könnyűzenészként kezdte, de ez mára már csak a tanításban kap szerepet. A magánnövendékei legnagyobb része nem hivatásos énekes, hanem hobbiénekes, de kivétel nélkül mindenki a zene szerelmese. Az éneklést nem színpadi kiteljesedésükre használják, hanem zeneterápiás jelleggel a személyiségfejlődésükhöz járul hozzá.

Romantikus kamaraest - válogatás a XIX-XX. század romantikus és impresszionista zeneműveiből
2018. június 11. (hétfő) 18 óra
Műsor:
Schumann: Románc, op. 94
Franz Doppler: Mazurka de Salon, op. 16
Lili Boulanger: Nocturne
Brahms: Oh wüsst ich doch den Weg zurück / Bárcsak újra láthatnám
Debussy: Nuit d’etoiles / Csillagos ég
Gabriel Faurè: Sicilienne, Fantázia
Faurè: Chanson d’amour / Szerelmi dal, Après un rève /Álom után
Debussy: En betau/ Csónakon
Ravel: Szonatina 1. tétel
Debussy: Romance, Beau Soir
Paganini: Moto perpetuo
Enescu: Cantabile et Presto
Saint-Saëns: Une Flûte invisible

Közreműködik:
Fülep Márk - fuvola
Kálmán Andrea - ének
Trázsi Erzsébet - zongora
A kamaraest három muzsikus által életre keltett zenei beszélgetésbe vonja be a tisztelt hallgatót. A mindvégig központi szerepet betöltő zongora mellett felváltva a fuvola-zongora és ének-zongora zenei párbeszéde áll, amelyek témája a napjainkban is oly mélyen ható romantikus és impresszionista zeneművek lesznek. A hangverseny válogatott zenei anyagával kívánunk szép és békés nyári estét kedves közönségünknek.

Magyarország találkozása Kínával – a „Csendes hang” együttes estje

2018. június 13. (szerda) 18 óra

A koncert központi témája a „hatalmas zene” gondolata, ami Lao-ce, i.e. 6. századbeli kínai filozófusra vezethető vissza. A híres Tao Te Kingben így írt a mester: „a hatalmas zene (tan-jin) alig ad hangot”.

Műsor:

Szomorú búcsú
Harmatos hold
Mintha füst lenne
Teavíz
Tóparti holdfény
Csikó
Futóhomok és sárkány
Részegség
Az idő rózsája
Repül a daru
Keleti szél, isteni eső
Li-kszi mej-to
Elszáll a lehullott szirom
Tavaszi éjjel virágzó folyó
Harc a sorssal
A király búcsúja Jitől

Közreműködik a Csendes hang együttes:

Song Zhao (cselló)
Chang Ying (kucseng – kínai citera)
Xiaofei Ma (hegedű)
Jianan Wang (ütőhangszerek)
Chen Hu (gitár)
Di Zhang (kínai furulya)

A Csendes hang (Silent Art) tagjai fiatal, műfajokat keresztező kínai zenészek, akiknek koncertjein a nyugati zene a hagyományos kínai muzsikával lép fúzióra. A cselló, hegedű, gitár, ütőhangszerek, valamint kínai furulya és kínai citera összeállításban fellépő, hatfős formáció stílusa teljesen egyedi, sok tradicionális kínai motívumot használ. Az együttes számos világszerte elismert zenei rendezvényen szerepelt, köztük a Hong Kongi Művészeti Fesztiválon, a Melbourni Fesztiválon, a New York-i Coil Fesztiválon. A Csendes hang tagjai több jelentős nemzetközi rendezvényen is felléptek, köztük a pekingi olimpia megnyitóünnepségén és a Hangcsouban tartott G20 csúcstalálkozón.

Song Zhao a kortárs kínai zene egyik legkreatívabb és legsokoldalúbb alakja: nemcsak csellóművészként, szóló és kamarazenészként ismert, hanem régóta foglalkozik kísérleti és improvizált zenével, művészetközi projektekkel is, részt vesz színházi előadások, táncdrámák létrehozásában, szerepel kiállításokon, filmen és televíziós műsorokban. 1998 óta számos országban lépett fel, így többek között Izraelben, Koreában, Hong Kongban, Ausztráliában, az Egyesült Államokban, Nagy-Britanniában, Németországban és Lengyelországban. Elnyerte a német DAAD Zenei Alapítvány nagyértékű ösztöndíját. A Pekingi Táncakadémia zenei tanszékének oktatója, tanít a pekingi Központi Zeneakadémia kísérleti zenei tanszékén is. Az egyik legfoglalkoztatottabb kínai csellista, akiről olyan legendás művészek szóltak elismerően, mint Msztyiszlav Rosztropovics és Isaac Stern.

Chang Ying nyolcéves korában kezdte el tanulmányait a kínai citerán (kucseng), 1991-ben nyert zeneakadémiai felvételt, számos neves művész kezei alatt tanult. Stílusa hangszerének gazdag hagyományából táplálkozik, feleleveníti az ősi kínai tájképek hangulatát. 2008-ban fellépett a pekingi olimpia nyitóünnepségén. 2013-ban a kortárs zene és crossover műfajok világhírű előadójával, Yannival adott koncertet. A kínai citerára írt kortárs darabok lelkes előadója, számos albuma jelent meg. Gyakran lép fel olyan neves karmesterekkel, mint Lorin Maazel , Chen Qigang, Tang Muhai, illetve olyan zenekarokkal, mint a Francia Nemzeti Zenekar, a Walesi Filharmonikusok, többször közreműködött BBC Proms koncerteken. Előadói stílusa olyan műfajokkal is érintkezik, mint a pop, a new age, a rock és a dzsessz.

Xiaofei Ma a pekingi Központi Zeneakadémián és a Müncheni Zene- és Táncművészeti Főiskolán végzett. Négyéves kora óta hegedül, tanárai többek között Liu Peiyan és Sebastian Erco voltak. Több száz koncerten közreműködött Kínában, fellépett a Luzerni Fesztiválon, Münchenben a Fiatal Rendezők Fesztiválján. Számos filmzenét szerzett, 2014-ben jelent meg debütáló albuma, amit Xue Cao kínai szopránnal készített. 2016 óta a klasszikus zene mellett egyre inkább érdekli a dzsessz és az improvizáció. Olyan karmesterek szóltak róla elismerően, mint Mariss Jansos és Zubin Mehta.

Jianan Wang a Kínai Nemzeti Opera- és Táncszínház fő ütőhangszerese, a Kínai Nemzeti Ütőhangszer Egyesület és a Percussive Arts Society nemzetközi ütőhangszeres egyesület tagja. Felsőfokú tanulmányait a Kínai Zeneakadémián végezte, tanárai Jiao Shanlin, Wang Yidong, Fang Guoqing és Wang Jianhua voltak. Többször vendégszerepelt ázsiai országok mellett Európában és az Egyesült Államokban is. Művészi tevékenysége kiterjed a kortárs zenére, a színház és a tánc területére, sőt a kínai kalligráfiára is. 2008-ban fellépett a pekingi olimpia záróünnepségén. 2016-ban közreműködött a Hangcsouban megrendezett G20 csúcstalálkozó megnyitóünnepségén.

Chen Hu gitáros, énekes, zeneszerző és zenei producer. Fiatalon kibontakozott hangszeres tehetsége, így hamar elsajátította a klasszikus és elektromos gitárjáték stílusait, különösen a fingerstyle (ujjal pengetős) játéktechnikában kiváló. 15 évesen komponált szerzeményeit több mint kétmillióan tekintették meg az interneten. 2012-ben megkapta az Abilu Díjat, amely Kína legjelentősebb független zenei kitüntetése. Koncertkörútjain Kína legnépszerűbb zenei ikonjaival lépett fel, majd csatlakozott a Csendes hang együtteshez.

Di Zhang hsziao- és sakuhacsi-művész gyermekkora óta, több mint 30 éve játszik kínai furulyákon, 15 éve tanítja is a népi fúvós hangszeres ismereteket. Több mint kétszáz koncerten közreműködött, 2013 óta számos országos zenei rendezvényen és ünnepségen játszott Kínában. 2014-ben a legnevesebb kínai dzsessz-zenészekkel lépett fel a híres New York-i Blue Note klubban – ez volt az első műfajokat keresztező zenei együttműködése. 2016-ban Ying Changgal együtt csatlakozott egy kínai-görög folkegyütteshez, amellyel lemezfelvételre is sor került. Az album nagyon jó kritikákat kapott Kínában és külföldön is.

Amici del belcanto - Várhelyi Éva és Markovits Csaba ária- és dalestje
2018. június 14. (csütörtök) 18 óra
A műsoron Mozart, Brahms, Strauss, Schubert, Bellini és Rossini művei.
Közreműködnek:
Nanami Shiraki, Neumark Zoltán - zongora
H.Zováthi Alajos - nagybőgő
Várhelyi Éva mezzoszoprán operaénekesnő 1996-ban szerzett énekmûvész-tanári, majd 1998-ban operaénekesi diplomát Bende Zsolt, Gulyás Dénes és Kovalik Balázs növendékeként a Liszt Ferenc Zenemûvészeti Fõiskolán. 1997-tõl a Magyar Rádió, 1998 óta pedig a Magyar Állami Operaház szólistája. Főbb szerepei: Komponista, Xerxes, Dorabella, Cherubino, Carmen, Orlovszky. Két ízben, 1991-ben és 1997-ben ért el I. helyezést országos énekversenyeken. 2000-ben az V. Budapesti Nemzetközi Énekversenyen megnyerte a Gounod: Rómeó és Júlia c. opera szerepeire kiírt versenyen Stefano szerepét, melyet Kievben és Ludwigshafenben is énekelt. Mesterkurzusok: Nicholas McGegan, Hamari Júlia, Polgár László, Tokody Ilona, Helmuth Rilling, Rózsa Vera, Larissa Gergieva vezetésével. Vendégszerepelt Angliában (R.Strauss: Ariadne in Naxos), Japánban (J.Strauss: A denevér), Finnországban (R.Strauss: A rózsalovag), Münchenben (P.Torri: Melissa in Grecia), Kievben (Gounod: Rómeó és Júlia). Két ízben nyerte el a Fischer Annie Ösztöndíjat és a Budapesti Operabarátok Ösztöndíját. 2007-ben Veronában a nemzetközi Monteverdi énekverseny egyik győztese lett, és ennek kapcsán énekelte Veronában és Mantovában Monteverdi: L’Orfeo című operájának egyik főszerepét. A Fischer Ádám vezette Nemzetközi Wagner Napok rendszeres közreműködője a MÜPÁ-ban. 
Markovits Csaba (basszus) a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Akadémián végezte, majd a Curtis Institute of Philadelphiában folytatta tanulmányait. Több nemzetközi énekversenyen kapott díjat, többek közt a 1997-ben a New York-i Metropolitan Énekverseny győztese volt. Énekelt Amsterdamban, Mantovában, később a Palm Beach Operában, a Carnegie Hallban, New York City Operában. A németországi Bielefeldi Városi Színház operatársulatának tagjaként olyan szerepeket énekelt mint Gremin, Sparafucile, Timur, Crespel, Zuniga. 2001 óta a Bécsi Staatsoper kórusának tagja, de szólószerepekben is fellép.

Kamaraest
2018. június 15. (péntek) 18 óra
Műsor: 
Schumann : Adagio és Allegro, op.70
Brahms : c-moll Scherzo „ FAE” szonátából 
Mendelssohn : c-moll zongoratrió, op.66

Közreműködik: 
Sasazuka Midori - hegedű 
Blahunka Flóra - gordonka 
Matsunaga Minami - zongora
Sasazuka Midori, 2013-ban végzett a tokiói Kunitachi Zeneművészeti Egyetem hegedű tanszakán. 2014 és 2016 között a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatója volt. 2016 tavasza óta tagja a Szolnoki Szimfonikus Zenekarnak.
Blahunka Flóra a tapolcai Járdányi Pál Zeneiskolában kezdett gordonkázni 6 évesen Kovács Adriennél, majd a budapesti Weiner Leó Zeneművészeti Szakközépiskolában folytatta tanulmányait Kardosné Kemény Krisztinánál. 2003-ban 3. helyezést, 2007-ben pedig 2. helyezést ért el a kecskeméti Országos Starker János gordonkaversenyen. Jelenleg első éves a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, ahol tanára Déri György.
Matsunaga Minami Japánban született, ott szerezte meg a BA zongoraművész diplomáját. 2017-ben Nádor György növendékeként a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem mesterképzését is elvégezte. Jelenleg a Magyar Táncművészeti Egyetemen korrepetitorként dolgozik, emellett kamarazenészként is aktív. Számos zongoraversenyen és kamaraversenyen részt vett. Kiemelkedő eredményt ért el 2010-ben a római nemzetközi zongoraversenyen, ahol a 2. díjat nyert, és 2016-ban a Dohnányi Ernő Kamarazenei Versenyen, ott pedig kiemelt nívódíjat és a rektor külön díját kapta.

Négykezes zongoraest
2018. június 20. (szerda) 18 óra
A program szervezés alatt

Clapillo trió koncertje
2018. június 21. (csütörtök) 18 óra
Közreműködnek:
Túri-Nagy Lajos -zongora
Egyed Hunor - klarinét
Friderikusz Péter - cselló

Műsor:
Beethoven: B-dúr trió, op. 11
Bruch: 8 darab: I-IV.
Oláh: Trió klarinétra, csellóra és zongorára
Muczynski: Fantázia trió, op. 26

Túri-Nagy János 1996.06.14.-én született Szentesen. Zenei tanulmányait Csongrádon kezdte az ottani Zenei Általános Iskolában, ahol zongorázni tanult. Rendszeresen járt már ekkor is zongoraversenyekre, melyeken döntős helyezést ért el. A csongrádi éveket követően 4. osztályos korában Kecskemétre költöztek, ahol szintén zongorázni tanult és fejlesztette a tudását a Kodály Zoltán Ének-Zenei Általános Iskolában. A zongora mellett nagyon megtetszett neki az orgona is, majd később orgonából felvételizett a Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskolába, ahol Révész László Tanár Úrhoz került. Ezután felvételt nyert a budapesti Liszt Ferenc Zeneakadémiára, ahol 2018-ban lediplomázott orgona szakon. Tanulmányai során több országos és nemzetközi versenyeken ért el nagyszerű helyezéseket. Tulajdonképpen elmondhatja magáról, hogy nagyon szereti azt, amit csinál és minden nap arra törekszik, hogy a maximumot kihozza a hangszerekből. A célja, hogy megmutassa, hogy az orgona és a zongora milyen sokszínű tud lenni.

Egyed Hunor 1997-ben született Székelyudvarhelyen. Zenei tanulmányait, 12 évesen a Palló Imre Művészeti Szakközépiskolában kezdte Sándor Endre klarinéttanár osztályában. 2014-ben felvételt nyert a budapesti Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolába, ahol Gyulai Endre klarinétművész tanár diákja volt. Jelenleg a Liszt Ferenc Zeneakadémia másodéves hallgatója Szatmári Zsolt klarinét-művész tanár növendékeként. Romániában és Magyarországon is egyaránt nagyszerű eredményeket ért el országos és nemzetközi versenyeken, zenekari zenészként és szólistaként is próbál érvényesülni a zenei életben.

Friderikusz Péter zenei tanulmányait Kisvárdán kezdte 9 évesen Agárdi Gábornénál, majd Kecskeméten, a Kodály Zoltán iskolában folytatta Agócs Márta, majd Balog Előd kezei alatt. 2016-ban felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemre, ahol jelenleg is tanul Dr. Déri György gordonkaművész tanszakvezető osztályában. Több országos és nemzetközi verseny díjazottja. Főbb irányvonalának a kamarazenét tekinti, de a zenekari zenélésre is nagy hangsúlyt fektet.

Mindhármuknak nagyon fontos a kamarazene. Szobatársként ismerték meg egymást a kollégiumban, ami szoros barátsággá szövődött, és így alapult meg a Clapillo trio, melynek első nagy sikere a 2017-es váci Nemzetközi Danubia Verseny volt, ahonnan a kamarakategóriában az abszolút első helyezést sikerült elhozniuk. Azóta több koncertjük volt Budapesten, többek között a Zeneakadémián, a Zenetudományi Intézetben, de vidéki városokban is terveznek koncerteket.
Elmondásuk szerint a jól működő együtt muzsikáláshoz elengedhetetlen az őszinteség, ami a barátságuknak köszönhetően abszolút jelen van.

A barokktól a romantikáig - Eri Furuguchi és Marie Tomono estje
2018. június 22. (péntek) 18 óra
Műsor:
Mendelssohn: e-moll hegedűverseny (1. tétel)
J. S. Bach: g-moll hegedűszonáta BWV 1001 (Adagio, Fuga)
Paganini: Caprice Op. 1 No 14
J. S. Bach: B-dúr Prelúdium és fúga (Das Wohltemperierte Klavier I/21 BWV 866)
Mozart: C-dúr szonáta K.330
Chopin: c-moll „Forradalmi” etűd Op. 10 No. 12
Dohnányi: C-dúr rapszódia Op. 11 No. 3
Liszt: J. S. Bach a-moll Prelúdium és fúga S.462/1

Közreműködik:
Eri Furuguchi - hegedű
Marie Tomono - zongora
Eri Furuguchi 1995-ben született Sapporóban (Japán). 2017-ben diplomázott a Hokkaido Egyetemen, tagja volt a Hokkaido Ifjúsági Filharmonikusoknak. 2015-ben fellépett a Pazardzsiki Szimfonikus Zenekarral (Bulgária). 2016-ban részt vett a GIFU-Liszt mesterkurzuson. Japánban Akira Uchidánál és Satoki Nagaokánál tanult, jelenleg a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen Szabadi Vilmos a mestere.
Marie Tomono 1991-ben született Naganóban (Japán). 2009-ben végzett a Toho Gakuen Zeneakadémián, 2014-ben diplomázott a Ferris Zeneművészeti Egyetemen. Tanárai Sadako Hideshima, Rinako Nakamura, Izumi Komoriya és Atuko Isozaki voltak. Jelenleg a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen Keveházi Gyöngyi és Mező Péter tanítványa.
Vendégeink a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem oratórium és dalének tanszak halgatói
2018. június 26. (kedd) 18 óra
A műsorban Fanny Mendelssohn, Clara Schumann, Maria Malibran, Pauline Viardot, Eva dell'Acqua, Amy Beach, Rebecca Clarke, Libby Larsen, Megyeri Krisztina zeneszerző nők műveiből hallhatnak válogatást.
Közreműködnek: 
Békefi Edina a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem oratórium- és dalének tanszakának hallgatója Halmai Katalin osztályában, Kéry Tamás növendékeként. Korai hangszeres tanulmányai után, 11 éves korától a Magyar Állami Operaház gyermekkarának és a Magnificat gyermekkórusnak a tagja. Gimnáziumi éveit a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában tölti, ahol megkezdi magánénekesi tanulmányait. Érettségi után felvételt nyer a Zeneakadémia klasszikus ének szakára, ahol 2017-ben BA diplomát szerzett.

Dálnoky Annamáriaa felvidéki Léván született. Zenei tanulmányait szülővárosában kezdte, majd a pozsonyi konzervatóriumban folytatta. 2013-ban felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemre. Jelenleg a Zeneakadémia másodéves mesterképzős hallgatója oratórium- és dalének szakon, tanára Pászthy Júlia.Részt vett Vashegyi György, Hamari Júlia, Michael Chance, George Tchitchinadze, Rost Andrea, IrenaSylya és Nicholas Clapton mesterkurzusain. Több európai országában is énekelt (Magyarország, Szlovákia, Németország, Románia, Csehország). Rendszeresen lép fel dal- és áriaesteken szólistaként.

Farkas András a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem mesterképzésének elsőéves oratórium és dalének szakos hallgatója, jelenlegi tanára Kertesi Ingrid Liszt Ferenc-díjas magyar opera-énekesnő, érdemes és kiváló művész. 2015-ben elnyerte a Nemzet Fiatal Tehetségeiért ösztöndíjat.

Javorková Ildikó első zenei tanulmányait a Zselízi Franz Schubert Alapfokú Zeneiskolában kezdte. Később a budapesti Egressy Béni Zeneművészeti Szakközépiskolában, Holczer Irma növendékeként tanult. Klasszikus énekművész alapszakos diplomáját Győrben, a SZE Művészeti Karon szerezte Szabó Magdolna irányítása alatt. 2017-ben felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem oratórium és dal-énekművész szakára, ahol jelenlegi tanára Kertesi Ingrid.

Szentes Anna, a Zeneakadémia végzős hallgatója 4 évesen, zongoristaként kezdte zenei tanulmányait, majd zongora, szolfézs, csembaló és ének szakon végzett a Szent István Zeneművészeti Szakközépiskolában. 2014-ben szerezte csembaló Bachelor diplomáját a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen ahol jelenleg Oratórium-és dalének szakon tanul, tanára Kertesi Ingrid. A 2017–2018-as tanévben a Brüsszeli Királyi Zeneakadémia Erasmus ösztöndíjas hallgatója Valérie Guillorit osztályában. Fellépett Budapest jelentős koncerttermei és templomai mellett számos alkalommal Brüsszelben is. Önálló dalestjei mellett különböző kamaraformációkkal, barokk együttesekkel, illetve szimfonikus zenekari koncertek szólistájaként is gyakran hallhatjuk.

Tatai Nóra a budapesti Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában szerzett klasszikus énekművész OKJ képesítést 2010-ben. 2010–2011-ben a Vienna Conservatoriumon, majd 2011-től 2016-ig a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem magánének tanszékén végezte tanulmányait Halmai Katalin és Pogány Imola növendékeként. 2016-ban oratórium- és dalénekes művészi diplomát szerzett. 2014-ben elnyerte Ari Kupsus fiatal művészeknek meghirdetett ösztöndíját. Számos hazai és külföldi operaprodukcióban szerepelt. Jelenleg a Zeneakadémia Doktori Iskolájának másodéves hallgatója.

Szabó Ferenc Jánoszongoraművész 2012-ben szerzettDLA fokozatot a Zeneakadémia Doktori Iskolájában, jelenleg a Zeneakadémia ének tanszékének oktatója és az MTA BTK Zenetudományi Intézetének tudományos munkatársa. Több nemzetközi kamarazenei verseny díjazottja, 2009-ben és 2010-ben Fischer Annie-, 2016-ban, 2017-ben és 2018-ban Kodály Zoltán ösztöndíjas.

A rendezvények helyszíne: 
FSZEK Zenei Gyűjtemény
Bp. VIII., Ötpacsirta u. 4.
A programokra a belépés díjtalan.
Rendezvényeinkről tájékozódhatnak honlapunkról
http://www.fszek.hu/kony…/kozponti_konyvtar/zenei_gyujtemeny
Gyors információt szerezhetnek szalonunk eseményeiről, sok hasznos és érdekes információt, remek zenéket találnak a megújult Facebook oldalunkon: https://www.facebook.com/zenemutar/ 
Ha elnyerte tetszésüket, örülni fogunk egy lájknak.
Helyfoglalás érkezési sorrendben. Csak az ülőhelyek számának megfelelően tudjuk a közönséget fogadni. Megértésüket köszönjük!


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek