A Zenei Gyűjtemény hírlevele 2018. április 26-ig

A Zenei Gyűjtemény szalonjában áprilisban szinte minden napra jut zenei csemege a zenebarátoknak.

Folytatódik Hollós Máté sorozata, és a kiváló fiatal tehetségek is színvonalas programmal várják az érdeklődőket.

Regisztrációs olvasójegy váltásával a könyvtárat és rendezvényeit támogatja. A regisztrációs olvasójegy évi 200 Ft ellenében lehetőséget biztosít a Szabó Ervin Könyvtár összes tagkönyvtárát helyben használni.
A programok májusban és júniusban is folytatódnak.

A zene humora - Hollós Máté előadása
2018. április 12. (csütörtök) 18 óra
www.facebook.com/events/1777579795883007
Nem "A zenei humor", nem is "Humor a zenében". Ugyanis nem az illusztratív zenei humorból válogatunk. Nem operák karikírozott figuráinak és azok jeleneteinek kacagtató elemeit villantjuk fel, nem "Till Eulenspiegel vidám csínyjei"-nek a partitúrára vetülő zenei képét vizsgáljuk. Hanem arra keresünk példákat, amikor konkrét történettel kapcsolatban nem állva a zene anyagából építkezve tréfál meg bennünket a zeneszerző.

Szél-Molnár Anna és Szentimrei Noémi kamaraestje
2018. április 13. (péntek) 18 óra
www.facebook.com/events/362834847551653
Műsor:
J. S. Bach: d-moll partita (Chaconne) BWV 1004
J. S. Bach: E-dúr partita BWV 1006
Csajkovszkij: D-dúr hegedűverseny Op. 35
Közreműködik:
Szél-Molnár Anna - hegedű
Szentimrei Noémi - hegedű
Kovalszki Mária - zongora
Szél-Molnár Anna ötévesen kezdett hegedülni Szászné Réger Judit kezei alatt, majd a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolába került Kertész Istvánhoz. A konzervatórium után felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemre, ahol Pintér Dávid tanítványaként szerezte meg Bachelor diplomáját 2016-ban. Jelenleg a Zeneakadémia művész Master képzésén tanul Pintér Dávidnál. Számos kurzuson vett részt: - 2003-2008: Kaposvári Kurzus, tanárai: Szászné Réger Judit, Kertész István
2011: Tihanyi Zenei Napok
2012-2013: Pécsi Zenei Napok, tanára: Baráti Kristóf
Szentimrei Noémi hétévesen kezdett hegedülni a Solti György Zeneiskolában Bíró Zoltánnénál. Zenei tanulmányait a Weiner Leó Zeneművészeti Szakközépiskolában folytatta, ahol Németh Zsuzsánál tanult, majd Győrben a Varga Tibor Zeneművészeti Intézetben Molnárné Svikruha Mártánál folytatta tanulmányait. Jelenleg a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatója, tanára Pintér Dávid. Az évek során számos kurzuson vett részt: 2010-2011: Hódmezővásárhely, tanárai: Németh Zsuzsa, Rónaszéki Tamás
2012: Crescendo Summer Institute, tanára: David Danel
2013: Anke Schittenhelm hegedű-mesterkurzusa
2016: Young Musicians' Summer Academy zenekari kurzusa
2017: Orkester Norden zenekari kurzusa

Tavaszi matiné koncert
2018. április 14. (szombat) 13.30 óra
www.facebook.com/events/2097481407147999
A műsorban Mozart, Gounod, Previn, Bellini, Massenet, Puccini, Liszt, Britten, Szokolay, J. Strauss, Lehár és Kálmán darabjai csendülnek fel.
Közreműködnek:
Bede Blanka - szoprán
Süle Dalma - szoprán
Cs. Nagy Ildikó és Laufer Szilvia -zongora
Süle Dalma zenei tanulmányait 7 évesen zongorázással kezdte. Éneket a váci Pikéthy Tibor Zeneművészeti Szakközépiskola magánének szakán, Rácz Éva osztályában tanult. Érettségi után felvételt nyert Hollandiába a Hágai Királyi Konzervatóriumba, ahol 2017-ben fejezte be tanulmányait Sasja Hunnego irányítása alatt. Az idei év sikerrel indult, I. helyezést ért el a Szecsődi-Réti Országos Énekversenyen. Otthon érzi magát a kamarazenélésben, legtöbbször hárfával, fuvolával vagy zongorával lép fel duóban. A kamarazene felé való elkötelezettségét mutatja, hogy 2017 nyarán 1. helyezést ért el a Petrovics Emil Énekversenyen, Vokális Kamarazene Kategóriában. Hollandiában lehetősége adódott olyan professzionális kórusokban énekelni, mint például a Groot Omroepkoor. Az utóbbi években kortárs zenei produkciókban is részt vett. Dolgozott a kortárs zenére specializálódott Ereprijs együttessel, 3 évig szólistaként közreműködött a Fiatal Zeneszerzők Versenyén (YCM).
Dolgozott többek közt: Ton Koopman, Reinbert de Leeuw, Clark Rundell, Bas Wiegers, Rob Vermuelen, Arjan Tien, Béni Csillag, Fabio Bonizzoni karmesterrel. Énekelt Mozart Figaro házasságában, Alexander Oliver rendezése alatt és Cherubini Médeia című operájában az Opera2day társasággal. Érdeklődésének fő iránya az éneklés, színészkedés fizikalitása és annak összekapcsolása. Az utóbbi években jeles énekmesterek által szerzett tapasztalatokat, mint például; Pászthy Júlia, Meláth Andrea, Szabóki Tünde, Frans Fiselier, Marcell Reijans, Nadine Secunde, Ann Hallenberg, Paul Triepels és Ami Shamir. Jelenlegi mestere: Iván Ildikó DLA
Bede Blanka a zenével már korán kapcsolatba került. Zenei tagozatos osztályban kezdte az általános iskolát, és nyolc éves korától a zeneiskolában csellózni tanult. A konzervatóriumban harmadik évben kezdett el klasszikus hangképzést tanulni Rácz Évánál, akinek segítségével felvételt nyert a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának klasszikus ének szakára, ahol jelenleg operaének mesterképzésen tanul. Tanára Ujvárosi Andrea. Tanárai voltak még Kaposy Margit, Keönch Boldizsár. Mesterkurzus keretében pedig Pászthy Júliánál, Bátori Évánál, Meláth Andreánál, Claudia Viscanál, Pitti Katalinnál, Iván Ildikónál és Edda Mosernél tanulhatott. Az idei Házy Erzsébet nemzetközi énekverseny döntőse volt operett kategóriában.
Laufer Szilvia (zongora) Budapesten született, zenész családban, így korán megismerkedett a klasszikus zenével. Tanulmányait is Budapesten végezte: a Tóth Aladár Zeneiskola után a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában tanult zongora szakon, végül pedig a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen szerezte meg zongoratanári-kamaraművészi, és később zongorakísérő-korrepetitori diplomáját. Jelenleg a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karán, az ének tanszéken és a Nemes-Nagy Ágnes Színitanodában korrepetitorként, valamint a budaörsi Vivaldi Zeneiskolában zongoratanárként dolgozik. Emellett számos koncerten fellépek, legfőképpen énekesekkel együtt.
Cs. Nagy Ildikó (zongora) zenei tanulmányait a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen végezte, ahol tanárai Hambalkó Edit, Nádor György, Devich Sándor és Mihály András voltak. Művészdiplomáját 1992- ben szerezte meg. 1990-től 1992-ig ösztöndíjasként az Illinois State University (USA) mesterkurzusának hallgatója volt Módos Gellért és Ko Iwasaki tanítványaként. Master of Music diplomáját 1992-ben kapta meg. 1992-1993-ban a Győri Zeneművészeti Főiskola, 1993-1994-ben a Bilbaói Kodály Intézet (Spanyolország), 1994-től a Váci Zeneművészeti Szakközépiskola és a Budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola tanárképző karán zongorát tanít. Kamaramuzsikusként rendszeresen ad koncerteket Magyarországon és külföldön. Ókovács Szilveszterrel Európa számos országában lépett fel dalesteken, oratórium hangversenyeken és operaelőadásokban többek között Kocsis Zoltán, Medveczky Ádám, Héja Domonkos, Ligeti András keze alatt, a Nemzeti Filharmonikusok, a Magyar Állami Operaház Zenekara, a Danubia Szimfonikus Zenekar, a MATÁV, a MÁV és a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara közreműködésével. A Budapesti Kamaraopera szólistája. CD-felvételei jelentek meg Ábrahám Márta hegedűművésszel (Belgiumban) és Klenyán Csaba klarinétművésszel (BMC).

Környei Attila és Carlo Márquez estje
www.facebook.com/events/213112279460542

2018. április 16. (hétfő) 18 óra
Műsor:
J. S. Bach: c-moll szvit BWV 997 (Preludio, Fuga, Gigue, Double)
Konsztantyin Vasziljev: Három erdei festmény (no. 2 Hópehely, no. 3 Az erdei szellemek tánca)
Környei Miklós Pál: Nagy Sándor a Bermion lankáin
J. K. Mertz: Fantasie Hongroise
J. S. Bach: D-dúr partita BWV 1006 (Preludio, Loure, Gavotte en Rondeau)
Ponce: Sonata Romántica (2. tétel)
Villa-Lobos: 12 Etudes (No 1., No. 11)
Brouwer: Tres Apuntes
D. Scarlatti: D-dúr szonáta K. 53
D. Scarlatti: h-moll szonáta K. 377
Castelnuovo-Tedesco: Sonata Canonica (3. tétel)
Környei Miklós Pál: Latin tánc

Közreműködik:
Környei Attila - gitár
Carlo Márquez - gitár
Környei Attila hétévesen kezdett el gitározni édesapja, Környei Miklós Pál tanítványaként a szekszárdi Liszt Ferenc Zeneiskolában. 12 évesen elnyerte a Brnói Nemzetközi Gitárverseny „Guitar Talent" első díját. Egy évvel később Marosvásárhelyen is versenyt nyert, majd 15 évesen az ausztriai Rust városában megrendezett nemzetközi versenyről hozta el az első díjat. 2014-ben megnyerte a Luigi Legnani Nemzetközi Gitárversenyt és Gerse József-díjban részesült. Ebben az évben érettségizett, majd felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemre, ahol 2017-ben diplomázott BA klasszikus gitárművész szakon. Szintén 2017-ben a Gyöngyösi Nemzetközi Gitárverseny I. helyezettje volt. Számos hazai fesztiválon és neves zenészek mesterkurzusán vett részt. A szekszárdi Rotary Klub díjazottja. Édesapjával és testvérbátyjával, akik végzett gitárművészek, egyre több helyen lépnek együtt is színpadra.
Carlo Márquez 1993-ban született Mexikóban. Tízévesen kezdett gitáron játszani, azóta a zene élete részévé vált. Noha nem a klasszikus zenével találkozott először, hanem számos más műfajt, stílust kipróbált, 18 évesen úgy döntött, hogy Budapesten, a Kodály Zoltán Magyar Kórusiskolában folytatja tanulmányait 2011-től. 2013-ban kezdte az alapképzést a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen klasszikus gitár szakon Csáki András professzornál, 2016-ban szerzett diplomát. Aktív résztvevője olyan zenei rendezvényeknek, versenyeknek, mint a Balatonfüredi Nemzetközi Gitárfesztivál vagy a Szegedi Nemzetközi Gitárfesztivál.

Illés Eszter és Madarász Iván kamaraestje
2018. április 17. (kedd) 18 óra
www.facebook.com/events/1050722311735144
A fuvola egyike azon hangszereknek, amelyek minden korszakban "megihlették" a zeneszerzőket.
Alkalmas arra, hogy fontos zenei gondolataik hordozója legyen.
De arra is, - ez az est is bizonyítja -, hogy akár más hangszerre, pl. hegedűre született dallamokat is teljes gazdagsággal megszólaltasson.
A műsoron szereplő Mozart és Devienne Szonátája és a Bartók-mű
is eredetileg más hangszerre íródott, de oly népszerű lett a fuvolisták közt -és a publikum számára (!), hogy a fuvolakoncertek gyakorta megszólaló darabjává vált.
Olyan ez, mintegy vers más nyelvre fordítása, ez is fordítás: csak zenéről zenére!
Műsor:
Madarász: In memoriam Bach
Devienne: e-moll szonáta
Mozart: D-dúr szonáta
Madarász: Etüd-passage, Etüd-repet
A. Perilhou: Ballade
Madarász: Lót imája
Bartók Béla: Magyar parasztdalok
Közreműködik:
Illés Eszter Artisjus-díjas fuvolaművész
Zongorán közreműködik és az est házigazdája:
Madarász Iván Kossuth-díjas zeneszerző

A VII. Országos Énekverseny Különdíjasainak koncertje
2018. április 18. (szerda) 18 óra
www.facebook.com/events/418855945221893
Fellépnek:
NZALA DOROTHY FANNY
(Weiner Leó Zeneiskola és Zeneművészeti Szakgimnázium)
Felkészítő tanára: Ötvös Csilla, zongorán közreműködik: Jászberényi Lilian
TAKÁCS LILLA
(Váci Bartók-Pikéthy Zeneművészeti Szakgimnázium és Zeneiskola, AMI)
Felkészítő tanára: Rácz Éva, zongorán közreműködik: CS. Nagy Ildikó
MAKKOS AMBRUS
(Szent István Király Zeneművészeti Szakgimnázium és AMI)
Felkészítő tanára: Barna Júlia, zongorán közreműködik: Bárkányi Horváth Éva
OROSZ BALÁZS
(Szent István Király Zeneművészeti Szakgimnázium és AMI)
Felkészítő tanára: Gémes Katalin, zongorán közreműködik: Rózsa Gábor
WÉBER TAMÁS BENCE
( LFZE Bartók Béla zeneművészeti és Hangszerképző Gyakorló Gimnázium)
Felkészítő tanára: Deliné Soós Ágnes, zongorán közreműködik: Jászberényi Lilian

MŰSOR:
Scarlatti: Qual farfalletta amante - TAKÁCS LILLA
Händel: Xerxes - Largo - Xerxes áriája - WEBER TAMÁS BENCE
Händel: Xerxes - Romilda áriája - NZALA DOROTHY FANNY
Martini: Pleasir d'amour - MAKKOS AMBRUS
Mozart: Ridente la calma - NZALA DOROTHY FANNY
Beethoven: Der Kuss - WEBER TAMÁS BENCE
Wolf: Ich hab' in Penna - TAKÁCS LILLA
Schubert: Frühlingstraum - OROSZ BALÁZS
Schubert: Mio ben ricordati - NZALA DOROTHY FANNY
Tosti: La serenata - WEBER TAMÁS BENCE
Brahms: Wie bist du meine Königin - OROSZ BALÁZS
Debussy: Beau soir - TAKÁCS LILLA
Kodály: Kit kéne elvenni? - MAKKOS AMBRUS
Kodály: Cigánynóta - OROSZ BALÁZS
Kerekes János: Altató - NZALA DOROTHY FANNY
Orbán: Madárhatározó - WEBER TAMÁS BENCE
Ránki: Medvetánc - MAKKOS AMBRUS
Kondor Lipót: Pipacs - TAKÁCS LILLA
Sugár Rezső: Reszket a bokor - OROSZ BALÁZS
Darvas Ferenc: A szerelmes giliszta - MAKOS AMBRUS
A program az Ifjú tehetségek a Zenei Gyűjteményben sorozat keretében valósul meg.

Marimbiano duó hangversenye
2018. április 19. (csütörtök) 18 óra
www.facebook.com/events/164012764306296
Műsor:
Tornyai Péter: Cseppkő csöndje
Virágh András Gábor: Trois Esquisses
Horváth Balázs: (untitled)
Baráth Bálint: Bosselures
Balogh Máté: GW150914
Palotás Gábor: Shadows in the Forest
Milij Alekszejevics Balakirev: Islamey - Keleti fantázia
(Romolo Pio Misciagna átirata)
Közreműködik:
Baráth Bálin - zongora
Palotás Gábor - marimba

A Marimbiano formációt Baráth Bálint és Palotás Gábor alakította 2016-ban. A duó célja, hogy bemutassa a marimba és a zongora hasonlóságát, bizonyítva, hogy a két hangszer méltó párja egymásnak, valamint hogy népszerűsítse az akusztikus komolyzenei koncerteket e különleges hangszer-összeállítással. A Marimbiano koncertjein nagy hangsúlyt fektet a közönség, a fiatalok tájékoztatására, az elhangzó darabok bemutatására, keletkezési körülményeinek ismertetésére. A duó tagjai igyekeznek érzékeltetni, miért speciális ez a két instrumentum egymás mellett. Ugyanakkor rávilágítanak arra, hogy két hangszerből is felépíthető egy zenei világ, ezzel erősítve a fiatalok kamarazene iránti igényét, bátorítva őket a szárnybontogatásra.

Baráth Bálint (1983-) zeneszerző-zongoraművész a győri Széchenyi István Egyetem Varga Tibor Zeneművészeti Intézet diákja volt, majd a párizsi École Normale de Musique-ben fejezte be tanulmányait Erik Berchot osztályában. Zongoristaként repertoárjának állandó bővítésére törekszik, a korai billentyűs daraboktól a kortárs zenéig. Zeneszerző barátai és kollégái több darabot írtak a számára, melyeket nagy becsben tart. Elkötelezett híve a zeneszerzés és -előadás népszerűsítésének, a klasszikus zenei hagyomány minél szélesebb körű bemutatásának.
Palotás Gábor (1985-) ütőhangszeres művész 2009-ben szerezte kitüntetéses diplomáját a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karán Szabó István osztályában. Szólistaként, kamara- és zenekari zenészként Európa számos országában szerepelt, de fellépett Japánban, Izraelben és az Egyesült Államokban is. 2008 januárja óta a kecskeméti Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola és Gimnázium alap- és középfokon tanító ütőhangszeres tanára, a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar ütőhangszerese. 2012-ben Matthew Andreini (University of Northern Iowa) ütőhangszeres művésszel megalakította az Iowa/Hungary Percussion Projectet. Marimba Clouds és Percussion Charm nevű szólóprojektjei a fiatal magyar zeneszerzők darabjait hivatottak bemutatni és népszerűsíteni.

Opera Singer Quartet koncertje
2018. április 20. (péntek) 18 óra
www.facebook.com/events/735385023517473
Közreműködik:
Wischin Mariann - szoprán,
Bojta Zsuzsanna - mezzoszoprán,
Bodolai Péter - tenor
Handó István - basszus
Zongorán közreműködik: Kálvin Balázs
Műsor:
Mozart: Così fan tutte - Soave il vento (tercett) - Bojta Zsuzsanna, Handó István, Wischin Mariann
Mozart: Varázsfuvola - (Sarastro áriája) - Handó István
Mozart: Così fan tutte - In uomini, in soldati (Despina áriája) - Wischin Mariann
Mozart: Titusz kegyelme - Parto, parto, ma tu ben mio - Bojta Zsuzsanna
Delibes: Lakmé - Viens, Mallika... Dôme épais le jasmin (Virágduett) - Bojta Zsuzsanna, Wischin Mariann
Puccini: Manon Lescaut - Tra voi belle (Des Grieux dala) - Bodolai Péter
Saint-Saëns: Sámson és Delila - Mon cœur s'ouvre à ta voix (Csókária) - Bojta Zsuzsanna, Bodolai Péter
Puccini: Bohémélet - Vecchia zimarra, senti (Colline áriája) - Handó István
Puccini: Bohémélet - Donde lieta usci (Mimi áriája) - Wischin Mariann
Tosti: Marechiare - Bodolai Péter
Dvořák: Ruszalka - Měsíčku na nebi hlubokém (Ruszalka áriája) - Wischin Mariann
Bizet: Carmen - Habanera - Bojta Zsuzsanna
Verdi: Nabucco - Tu sul labbro dei veggenti (Zakariás) - Handó István
E. de Curtis: Non ti scordar di me - Wischin Mariann, Bodolai Péter
Agustín Lara: Granada - Bojta Zsuzsanna, Handó István, Wischin Mariann, Bodolai Péter
Verdi: Traviata - Libiamo ne' lieti calici (Brindisi) - Bojta Zsuzsanna, Handó István, Wischin Mariannn, Bodolai Péter
Az Opera Singer Quartet egy négy operaénekesből álló formáció, melynek gazdag repertoárjában az operairodalom legszebb áriái éppúgy megtalálhatók, mint híres operettek részletei vagy egész opera-keresztmetszetek.

Sas Dániel zongoraestje
2018. április 23. (hétfő) 18 óra
Műsor:
Bach: e-moll toccata, BWV 914
Haydn: Esz-dúr szonáta, Hob.XVI:52
Chopin: h-moll etűd, op. 25, no. 10
Kodály: Székely keserves, Székely nóta, Meditáció
Liszt: B-A-C-H fantázia és fúga
1994-ben születtem Budapesten. Alap- és középfokú tanulmányaimat Jászberényben végeztem, 8 évig voltam a Palotásy János Zeneiskola növendéke Hagyó Lászlóné tanárnőnél. 2013-ban tettem érettségi vizsgát a Lehel Vezér Gimnáziumban, majd ugyanebben az évben felvételt nyertem a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem klasszikus zongora előadóművész szakára. Tanáraim voltak Némethy Attila és Gulyás István. Rendszeresen részt vettem Szokolay Balázs, Eckhardt Gábor, Kiss Péter mesterkurzusain, valamint 2016 februárjában az első Cziffra György Mesterkurzuson. 2017-ben szereztem meg a BA diplomámat. Jelenleg a Miskolci Bartók Zenei Intézetben tanulok Gáspárné Tóth Marica tanárnőnél.
Versenyeredményeim:
2013. november - III. Bartók Béla Nemzetközi zongoraverseny (Bécs) : I. díj
2014. május - I. Palmanovai Nemzetközi Zongoraverseny: külön díj
2016. november - Cziffra György Zongoraverseny: döntőbe jutás
2017. július- Balassagyarmat Nemzetközi kortárs verseny: nagydíj
2017. szeptember - Danubia Talents Nemzetközi Zongoraverseny : 2. díj ( korhatár nélküli kategória )
A program az Ifjú tehetségek a Zenei Gyűjteményben sorozat keretében valósul meg.

Gurguel Fanni és Rohmann Ditta csellóestje
2018. április 25. (szerda) 18 óra
szervezés alatt

Spengler Krisztina és Dancsó Diána kamarestje
2018. április 26. (csütörtök) 18 óra
Műsor:
J.S.Bach: Cisz-dúr Preludium & Fuga, BWV 848
Liszt Ferenc: Aux cyprés de la villa d'Este
Beethoven: f-moll szonáta (Apassionata), op.57 no. 23
R.Schumann: 3 románc, op.94
George Enescu: Ballada, op.4A
Csajkovszikj: Melankolikus szerenád, op. 26
Közreműködik:
Spengler Krisztina -zongora
Dancsó Diána -hegedű

Spengler Krisztina 1994-ben született, négy évesen kezdett el zongorát tanulni. Első tanára Gasparich Mária volt. A Solti György Zeneiskolába majd a Járdányi Pál Zeneiskolába járt, ahol Becht Erika növendéke volt. A Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola és Gimnáziumban eltöltött évek alatt Kékesi Judit és Faddi Sarolta voltak a tanárai. Ezután felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemre, ahol jelenleg is folytatja tanulmányait. Ebben az évben fejezi be tanulmányait mesterképzésen, ahol tanárai Baranyay László és Dráfi Kálmán. Zongorakíséretet Dallos Erikánál tanul 2014 óta. A szóló zongorázás mellett folyamatosan foglalkozik kíséréssel is, az ének- és hangszerkíséret mellett euritmistákat is kísér rendszeresen.
2016 óta tanít zongorát egy alapítványi iskolában.
Jelenleg a diploma hangversenyére készül, ahol többek között a jelenlegi műsorban elhangzó zeneműveket fogja előadni.
Dancsó Diána, hegedűművész 1988 júliusában született Budapesten. Zenei tehetsége már 4 éves korában megmutatkozott. Alapfokú zenei tanulmányai elvégzése és számos hazai komolyzenei verseny díjának elnyerése után már 13 éves korában felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Különleges Tehetségek Osztályába, ahol Kapás Géza növendékeként tanult. Ezt követően első helyen nyert felvételt a Zeneművészeti Egyetemre, ahol kitüntetéses diplomát szerzett. Számos hazai és nemzetközi versenyen ért el kimagasló eredményt, valamint hazai és külföldi mesterkurzusok, fesztiválok rendszeres látogatója volt, ahol neves művészekkel, úgy mint: Csaba Péter, Wagner Rita, Vásáry Tamás, Zachar Bron, Mariana Sirbu, Bruno Giuranna, Kocsis Zoltán - dolgozhatott együtt. Végzős hallgatóként elnyerte a Limericki Zenei Egyetem master ösztöndíját, ahol egy évig tanulhatott Mariana Sirbu növendékeként. Ezt követően a 2014-es Nemzetközi Kodály Világzenekar, Vásáry Tamás vezetésével koncertmesterének kérte fel. 2015-ben barátaival megalapította vonósnégyesét mellyel a nemzetközi óceánjáró hajózás rendszeres koncertező művészévé vált, s a világ számos pontjára eljutott. A komolyzene mellett szabadidejében számos más zenei stílust is szívesen játszik, úgy mint a jazz és improvizatív zene, valamint az ír népzene. Ezekkel kiegészítve és színesítve komolyzenei repertoárját .
A program az Ifjú tehetségek a Zenei Gyűjteményben sorozat keretében valósul meg.

 

A rendezvények helyszíne:
FSZEK Zenei Gyűjtemény
Bp. VIII., Ötpacsirta u. 4.
A programokra a belépés díjtalan.
A rendezvényeinkről a honlapról tájékozódhatnak:
http://www.fszek.hu/konyvtaraink/kozponti_konyvtar/zenei_gyujtemeny
Gyors információt szerezhetnek a szalon eseményeiről, sok hasznos és érdekes információt, remek zenéket találnak a megújult Facebook oldalon: https://www.facebook.com/zenemutar/
Helyfoglalás érkezési sorrendben. Csak az ülőhelyek számának megfelelően tudják a közönséget fogadni. 

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek