A ponyva királyai - tavasszal is

Minden héten, szerdán Rejtő Jenő és Agatha Christie, A ponyva királyai sorozatban. Vásárolja olcsón az újságárusoknál, vagy rendelje meg!

 

Következnek:

 

Rejtő Jenő: Az ellopott futár

2011.03.30. szerda

 

Agatha Christie: Gyilkosság Mezopotámiában       

2011.04.06. szerda

 

Rejtő Jenő: Tigrisvér

2011.04.13. szerda

 

Agatha Christie: Nyaraló gyilkosok

2011.04.20

 

Rejtő Jenő: A szőke ciklon

2011.04.27. szerda

 

Rejtő Jenő: Az ellopott futár

 

"- Nagyon helyes, hogy a tetemet már előkészítették a boncoláshoz. Örülök, hogy végre rend van a kórházban. Fogjunk hozzá, uraim. A lelet szerint ez itt egy negyvenöt év körüli, anaemiás egyén, causa mortalis: előrehaladott atrophia...

A kórboncnok felemelte kését, lehúzta a leplet, ám ekkor legnagyobb csodálkozására a halott felült, és mutatóujját figyelmeztetően kinyújtva, így szólt:

- Pardon, a boncolás előtti illem előírja, hogy bemutatkozzam.

A tanár szigorúan összevonta szemöldökét, és a meghökkent kórházi szolgára nézett.

- Marcel! Hogy kerül ide egy jól nevelt női hulla a középkorúnak jelzett, negyvenöt év körüli egyén helyére? Uraim! - És az orvosokhoz fordult, választ sem várva: - Iménti kijelentésemet visszavonom: a kórházban még sincs rend. (...)"

 

 

Rejtő Jenő: Tigrisvér

 

Molly eléje lépett, egész közel. Tágult szemmel nézett egyenesen a férfi szemébe. Sokáig álltak így. Robin lassan elfordította a fejét. A szája szélén fájdalmas rándulás vibrált át.

- Robin - suttogta a leány -, beszéljen őszintén... nem tudom... nem akarom hinni...

Hogy szerette volna átkarolni a leányt, magához szorítani, hiszen szerette! Szerette már ott fenn a menedékházban, amikor mint foglyot őrizte... És nem tette... nem tehette...

- Robin - mondta most már enyhébben, könnyes szemmel, és két kezét a férfi vállára tette.

- Mit akar?... - kérdezte rekedten, türelmetlenül - nem mindegy, hogy mi az igaz? A Tigris fia vagyok!

Tigrisvérem van. Kerülnöm kell, ha szeretek valakit! Minden ősöm rabló volt, és minden utódom rabló lenne... Tigris-vér folyik az ereimben! Menjen tőlem, Molly... Elátkozott, ha hozzám ér...

Nézték egymást. És mindketten egy arcot láttak: a fél szemöldöke lepörkölve, macskabajusz, borostás áll...

A Tigris vigyorgott rájuk. Az ős!

 

Rejtő Jenő: A szőke ciklon

 

Radzovill herceg élete megmentéséért hatalmas gyémánttal ajándékozza meg Jim Hogan betörőt. Az ajándék percekkel azelőtt érkezik a címzetthez, mielőtt emberölési kísérlet vádjával letartóztatják. A betörő egy félig kész Buddha-szoborba rejti az ékszert, aztán elvonul letölteni életfogytiglani büntetését. A fegyházban csupán egykori iskolatársának lánya, Miss Evelyn Weston látogatja, így mikor Jim Hogan halálát érzi közeledni, a lányra hagyományozza a gyémántot. A végrendelet nem marad titok, és többen indulnak a szobor keresésére. Evelyn nemcsak jogos öröksége után nyomoz, de újabb titok nyomára jutva, egy ember becsületét is meg kell mentenie. Izgalmas kalandjaiba kénytelen magával hurcolni egy mit sem sejtő és örökké borotválatlan lordot, pedig tudvalevő, hogy egy gentleman élete nem átjáróház. Menet közben az is kiderül, hogy a zsilett és az ismétlőpisztoly között alig van különbség, és ez nagyon elszomorító, valamint, hogy aki utoljára nevet, az a neszesszer.

 

A ponyva királyai sorozat további Rejtő Jenő és Agatha Christie köteteit keresse minden szerdán az újságárusoknál, vagy érdeklődjön a kedvezményes előfizetési lehetőségekkel kapcsolatban a 06 (1) 292-9530-as telefonszámon!

 

 

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Eliza Beth
#2. 2011. március 30. 11:33
Annyira régen olvastam Az ellopott futárt, hogy nem is emlékszem erre a részletre. A Tigrisvért viszont nem is ismerem! Borzasztó hiányosság!
Hozzászóláshoz jelentkezz be!