A nagy öreg visszatér - Zana József újra színpadon

Azt hallottuk a színházi berkekben hogy újra színpadra áll Zana József, nosza utána jártunk és megkerestük a közkedvelt kedvelt színészt, hogy személyesen mondja el, mi az igazság.

Itt ülünk a Fészek Művészklub patinás előterében és a lényegre törve, felteszem a kérdést.

- Igaz a szóbeszéd?

Igen igaz. Pontosan 55 évet töltöttem el színpadon, s ez adta az egyik apropót, a másik hogy rengeteg megkeresést kaptam az elmúlt években, miszerint hol lehet engem látni, melyik színházban szerepelek, s erre bizony nem igen tudtam választ adni, mivel évek óta nem kaptam megkeresést egyetlen egy színháztól, egyetlen produkciótól sem.

- Akkor ahogy mondanák, inaktív volt?

Így is lehet fogalmazni, éppen ezért döntöttem úgy, hogy elfogadom felkérést és részt veszek a "Musical-Pódium" című énekes-táncos műsorban.

- Hogyan került szóba a fellépése?

Még tavasszal, egy 56-os musical szerepre kért fel Kriszt László rendező, sajnos azonban a musical elakadt valahol a rengetegbe, de megkaptam a Jolly Joker kérdést, hogy miért is nem szerepelek én a színpadon? Azt válaszoltam a rendezőnek,  "mert nem kértek fel".Erre ő azon nyomban lecsapott rám, és még mielőtt észbe kaptam volna, letett az asztalomra egy teljes műsorszinopszist, amelyre nem tudtam nemet mondani.

- Milyen jellegű műsorba áll újra színpadra?

A címét már említettem, de lényegében egy énekes, táncos összeállítás, amelyben a nagy Amerikai, Európai és részemről Magyar zeneszerzők örökzöld dalai fognak felcsendülni. Jómagam pedig olyan olyan dalokkal készülök, amelyeket egész biztosan nem lehet manapság színpadon hallani és látni. Több dalt is biztosan előadok, de a kuriózumot nem lövöm le, ha nem haragszik, had legyen csak meglepetés a kedves közönségnek!

- Nem nem haragszom. Hol lehet majd látni a műsort és mikor?

2016 november 26-án lesz a Nyilvános főpróba, 27-én lesz a Bemutató, valamint december 30-ra van lekötve még egy előadás a Fészek Művészklubban. A Fészek Művészklub igazgatójához, Galambos Tiborhoz amúgy is több évtizedes barátság fűz. de nekem is sok szép emlékem van, amely ehhez az intézményhez köt.

- Kik lesznek még láthatók ön mellett?

Csupa tehetséges énekes és táncos, hallottam és láttam őket, igazán nagyszerű tudású művészek, rosszakkal meg amúgy sem lépnék színpadra, azért még is csak a legnagyobb énekesekkel és színészekkel volt szerencsém együtt játszani a színpadon az elmúlt több mint öt évtized alatt. De hogy a kérdésére válaszoljak, lesz a Cole Porter és a Gershwin Show-ból egy-egy részlet, továbbá fellépnek majd  Heiter Ágnes, Kovács Dórina, Kövér Erika, Florosz Zoi, Pálinkás László, Onix Lan, G. Z. Farkas Sándor énekesek valamint Serbán Andrea és Szeghalmi Endre virtuóz tangó páros valamint a Kéri Dance Formáció, mindannyian tehetséges művészek.

- Mik a távolabbi tervei?

Hát nézze, ebbe a korba már nagyon nagy tervei nem lehetnek az embernek, pedig "jó lenne százhúsz évig élni" mint mondja a dal is. Minden esetre gondolkodunk a rendező barátommal egy önálló esten, ami jövő év tavasszal lenne esedékes. Most egyenlőre gőzerővel készülök erre a produkcióra, és remélem a közönség is örömmel fog fogadni!

- Köszönöm az interjút!

Én is.

 

Fotó: Telegdy István

 

 

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek