A Modern Art Orchestra és a Nemzeti Énekkar Ősbemutatója

Kodály emlékezete - Fölszállott a Páva - a Tribute to Zoltán Kodály

 

 

 

Fölszállott a Páva - a Tribute to Zoltán Kodály címmel új koncertprogrammal jelentkezik a Modern Art Orchestra. A zenekar a magyar zeneszerzők előtt tisztelgő sorozatának második részét - a 2018-ban bemutatott Bartók 15 Magyar Parasztdal után - Kodály Zoltánnak szenteli. A repertoárt válogatott Kodály-darabokból és a Modern Art Orchestra zeneszerzőinek ez alkalomra komponált szerzeményeiből állította össze Fekete-Kovács Kornél, a MAO művészeti vezetője. A teljes életmű keresztmetszetét rajzolja fel a koncert a nagyhatású zeneszerző korai impresszionista darabjaitól, a népdalokat feldolgozó kórusművekig. A Kodály-művek a Nemzeti Énekkar interpretációjában hallhatók Somos Csaba vezényletével. Az új kompozíciókat a Modern Art Orchestra adja elő. A zenekar vendégszólistájaként Pocsai Krisztina is énekel a produkcióban.

 

Fekete-Kovács Kornél és zeneszerző társai - Ávéd János, Bacsó Kristóf, Cseke Gábor, és Subicz Gábor - gyerekkoruktól hozzák magukkal a karéneklés és a népdalok szeretetét. A Modern Art Orchestra tagjai az ősbemutatóra készített kompozícióikban visszanyúltak a Kodály Zoltán által gyűjtött népdalokhoz, így hajtanak főt zeneszerzői, és népdalkutatói  tevékenysége előtt.

A premier feledhetetlen élményt ígér. A Nemzeti Énekkar évtizedek óta a legmagasabb szinten műveli és ápolja az énekelt zene hagyományát. A nemzetközi hírű, Artisjus-díjas Modern Art Orchestra innovatív zenei repertoárjával, állandó meglepetéseket tartogató koncertjeivel befogadhatóvá teszi a kortárs muzsikát, és műfajhatárok nélkül törekszik a minőségi hangszeres élő zene megszerettetésére.

A Nemzeti Énekkar 80 fős társulata és a MAO 20 muzsikusa áll egyszerre színpadra, felmutatva a múltat és a jelent, Kodály Zoltán kórusműveit és a kortárs szerzők műveit egymás mellett. A nagyszabású produkció egyetlen egy alkalommal lesz látható a fővárosban, február 3-án, a Pesti Vigadóban.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jegyek az alábbi linken elérhetőek:

https://www.jegy.hu/program/folszallott-a-pava-tribute-to-zoltan-kodaly-paszti-berlet-2-123364

 

 

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek