A legendás Ifi parkban, a Xenon!

Nyár végén 2017.08.26-án a legendás Ifi parkban szólaltatta meg hangszereit a Xenon együttes. Mindez köszönhető a Karthago együttesnek, akik meghívták a csapatot vendégzenekarként.

Sokak számára ismeretlen lehet a név, annak ellenére, hogy 1985-ben alakult meg az együttes. Az akkori felállásban a csapat tagjai 15 évesen hoztak létre egy Heavy metál bandát. Ez a produkció 1990-ig működött. A fiatalok ezután kiléptek a nagyvilágba, dolgoztak, családot alapítottak, utaztak és tapasztalatot gyűjtöttek. Viszont az évek múlásával sem törlődött ki az emlékezetükből ez az időszak.


Titkon remélve dédelgetett álmukat 2015-ben újra felélesztették.

Az együttes vezetőjének köszönhetően Varga Gábor, rengeteg fáradtsággal és szervezéssel felépítette ismét az együttes profilját. Ennek hatására a többi tag is felbuzdulva újult erővel, újabb hangzással, (két gitárral), elevenítette fel a 80-as években létrejött performanszt.


Mivel jelenleg nem igen van hasonló zenekar Magyarországon, ezért úgy döntöttek, hogy fenntartják a 80-as években létrejött produkciót, ám de kicsit modernebb kivitelben adják elő a műsorukat.

A jelenleg 5 tagú zenekarban, az énekes Bretus Attila –Egon, szórakoztatja a közönséget. Szólógitáron játszik Varga Gábor a - zenekar vezetője, valamint Gách Imre. Egy évvel ezelőtt basszus gitárost váltottak – az új tag Bulissa Rezső - Doky, aki nagy lelkesedéssel támogatja a csapatot. A dobok mögött pedig Varga Zoltán üti az elképesztő hangokat.

 

Az első számuk, amit 1985-ben írtak a Pokol volt, melyhez kifejezetten ragaszkodik az együttes, ez az a szám, ami soha nem fog kimaradni a koncertjeikből.

2017-ben látta meg a napvilágot az Útvesztőben című számuk, melyet nagyon szeret a közönség.

 

Nagyon jó látvány volt a koncert alkalmával, hogy ez az együttes ennyire megmozgatta a közönséget.

Az énekes színesítette a műsort, a folyamatos viccelődésével, a számok közötti átöltözésével, zászlólobogtatással. Igényesen kidolgozott műsor, minden szám kap némi egyediséget Egonnak és az együttes összetartásának köszönhetően. Abszolút érezni, hogy a közönségért vannak, teljesen bevonták a résztvevőket a produkciójukba, énekeltetéssel, sztorikkal.

 

 

A koncert alkalmával elhangzott a Lélek harangja (1986), Pszicho(2017), Pokol szüleménye(1986), Szent háromság(2016), Pokol(1985), Éhes, mint a farkas(1987), Útvesztőben(2017). 

 

A fiúk elmondása szerint, rövid időn belül, újra találkozhatunk velük.


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek