A Kolibri Kiadó őszi programjai

Programok minden mennyiségben

 

 

 

 

Nem hagyjuk, hogy az ősz beköszöntével unalmassá váljanak a hétköznapok! Legyen szó könnyed mókázásról Geronimo és Tea Stiltonnal, nosztalgikus diavetítésről vagy fontos témákat érintő beszélgetésekről, mindenki talál kedvére valót. A Kolibri Kiadó programjai 100% védelmet nyújtanak a beszürkülés ellen!

 

Október 10. - Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár: Malala Yousafzai: Nincs más út

 

Mit tennél, ha az otthonodat egyik pillanatról a másikra elpusztítanák? Mit tennél, ha a gyerekedet egy olyan helyen kellene felnevelni, ahol nincsen biztonság és béke? Mit választanál: maradnál, vagy mennél? Van egyáltalán választásod? Van más út?

Ezeket és ehhez hasonló kérdéseket járja körbe Földes András és Simon Ernő a kötetbemutató beszélgetésen, október 10-én 19.30-tól a Várkert Bazár Kazamataszínpadán, ahová minden érdeklődőt szeretettel várunk.

https://www.facebook.com/events/1689831277816270/

Október 12. - Szívünk rajta gyereksarok: Budapest meséi

Budapest rejtett csodáit ezúttal egy interaktív foglalkozás keretében ismerhetik meg a gyerekek, Tittel Kinga Mesélő Budapest és A Várnegyed titkai című könyvei alapján. A foglalkozás után a szerző dedikálja legújabb kötetét.

A gyerekprogramot Kis-Várday Júlia drámapedagógus és Páder Petra, színésznő tartja október 12-én 14 órától.

https://www.facebook.com/events/1283377645165243/

 

Október 13. - Diafilm-szemle 2.

 

Új és felújított diafilmek bemutatójára hívunk minden kis és nagy diafilmrajongót az 2019. október 13-án 11 órára az Art+Cinemába.

A látogatók megtekinthetik a gyerekrajz pályázat kiállítását és a nyeremények kiosztását, és részt vehetnek A huncut kis csibe, A pórul járt róka, Az aranypálca, A három nyúl (Szalma Edit rajzaival), valamint Az okos kos vetítésén is.

https://www.facebook.com/events/396226511078822/

 

Október 19. - Mesés mókázás Geronimo és Tea Stiltonnal

Mesés mókázás Geronimo és Tea Stiltonnal, kedvenc egérpárosunkkal 2019. október 19-én 11 órától a Libri Allee Könyvesboltban. A közönségtalálkozón a könyvek dedikálása mellett szeretett egereink játékos programmal fogadják a gyermekeket. Az interaktív program emlékét közös fotózkodás során örökíthetitek meg.

https://www.facebook.com/events/978565345815221/

Október 26. - Mesék életről és halálról - Az életen innen és azon is túl

 

Örök kérdés: hogyan és mit meséljünk életről, halálról a gyerekeknek? Egyáltalán merjünk-e beszélni erről? A világ Népmesekincstára érzékenyen, a mesék, mondókák és játékok komplex világán keresztül, sokszor szimbolikusan foglalkozik az élet körforgásával. Bajzáth Mária, a Mesepedagógia módszer kidolgozója most egy különleges, mesés-mondókás-játékos kalandra hívja a 3-8 éveseket, ahol elmerülhetnek a mesék világában és izgalmas, tabunak számító kérdésekre kaphatnak válaszokat. Közös meséléssel-énekeléssel-játékkal-mondókákkal várjuk mindazokat, akik szeretnék megtudni, hogy a mesehősök, hogyan nevetik ki, tréfálják meg, menekülnek előle, vagy épp hogyan néznek szembe a halállal. A délelőtt folyamán kézműves foglalkozással is várjuk a gyerekeket.

Várunk minden érdeklődőt a Mesemúzeumban október 26-án 11 órától!

https://www.facebook.com/events/379159046085634/

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek

A hittérítő és a mester