A keresztre feszített szirom

álaszt keresek kilétemre

 

 

Érzem bőrömön, minden érintésre a vérem forr. Könnyem az utolsó reményem. Aláhullva bimbódznak.

Keserédes lelkem a kiutat keresi. Éjsötét tinta leple alatt kíván kitörni. Egy utolsó lélegzetvétele maradt, s ha képtelen a felszínre törni, úgy személyem tengere fojtja magába. Két lény keveredett gondolata markolja torkomat. Ki az igaz, s ki hordja az árulók átkozott köpenyét? Lelkem igaz volta vívja az Örökkévaló harcát, bár ál-személyem Csodafala kitart.

Választ keresek kilétemre, arra a feljebbvaló irányításra, amely iderendelt engem. Szent lélek volnék hamis testben, vagy éppen romlott lényemet tartja foglyul az igaz-test börtöne?

Kietlen Hold ragyogja be az éjszakát. Üres semmiség öleli magába az életet. Nincsenek érzelmek, csupán csak gondolatok maradtak. Nem maradt már külső behatás, s ihletem forrása köddé vált. Érzéketlenül vésem e betűket az eszembe, s egyszer talán a közöny szertefoszlik.

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
zsuzsahorváth
#6. 2013. szeptember 28. 12:37
Sokan keresünk ilyen választ,csak nem mindig
értjük az üzeneteket...
urdungburdung
#5. 2013. szeptember 27. 21:49
Talán, ha az a feljebbvaló irányítás ideája, az iderendeltség érzete úgy alakul át önmagunk egész-ségének érzetével, hogy nincsen fölülről súgott igék, minálunk hatalmasabbak, akik megmondanák a sorsunk...istenek...felismernénk, hogy nem mi vagyunk a részei az ő mindenségüknek, hanem ők a részei a miénknek
Csilla
#4. 2013. szeptember 27. 21:33
Szívesen olvastam ezt a töprengésedet is, kedves ChiliPapaya.

"Választ keresek kilétemre, arra a feljebbvaló irányításra, amely iderendelt engem.".... - én is, csak nem tudom ilyen nagyszerűen megfogalmazni, ahogyan Te :-))))

Nagy gratula!!!

Csilla
zelgitta
#3. 2013. szeptember 26. 23:00
Mindkét énünket magunkba hordozzuk és csak rajtunk múlik,hogy melyik kerekedik felül...mert az Isten szabad akaratot adott nekünk dönteni jó és rossz között.

Gratulâlok az írásodhoz!
B.
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek