A hét dunai képeivel bárki indulhat a fotópályázaton

A mellékelt fotó a 2016-os Budapesti Víz Világtalálkozó alkalmából meghirdetett fotópályázat kapcsán készült. Icsu Renáta: Szomszédság

Keddtől szombatig készült fotóikkal amatőr és profi fotósok is pályázhatnak a "A Duna egy napja" című nemzetközi fotópályázaton. A Capa Központ és a Külgazdasági és Külügyminisztérium felhívásának témája a Duna és vízgyűjtő területeinek pár napja, középpontban a Duna nemzetközi napjával, június 29-ével. A pályázatra olyan képeket várnak, amelyek megmutatják a Duna fontosságát a régió életében, illetve a folyó különböző tulajdonságait, a természetin túl történelmi, művészeti és kulturális, akár mitikus oldalát is megjelenítik. A beérkezett fotókat szakmai zsűri bírálja el.

A pályázatról bővebbet a http://drs.capacenter.hu/ oldal tartalmaz.

A zsűri tagjai:
Keleti Éva Kossuth-díjas, Prima Primissima díjas fotográfus
Kovalovszky Dániel fotográfus
Lukács György főtanácsos, Külgazdasági és Külügyminisztérium
Pályi Zsófia fotográfus
Szalontai Ábel fotográfus, Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, Média Intézet igazgató

Keddtől szombatig készült fotókkal lehet nevezni „A Duna egy napja” pályázaton

A Duna és vízgyűjtő területein folyó vizek sokoldalúságát megjelenítő, június 27. és július 1. között készült képekkel indulhatnak amatőr és profi fotósok a „A Duna egy napja” című nemzetközi fotópályázaton.

Amatőr és profi fotósok is nevezhetnek a Dunával kapcsolatos képeikkel, amennyiben azokat 2017. június 27. és július 1-je között készítik, „A Duna egy napja” fotópályázatra. A felhívás témája ugyanis a Duna és vízgyűjtő területeinek pár napja, középpontban a Duna nemzetközi napjával, június 29-ével. A pályázatot Magyarország mellett a Duna teljes vízgyűjtő területén is meghirdette a Capa Központ és a Vízdiplomáciáért, Vízipari Exportért és a Duna Régió Stratégiáért Felelős Miniszteri Biztosi Titkárság.

A pályázatra olyan képeket várnak, amelyek megmutatják a Duna fontosságát a régió életében, illetve a folyó különböző tulajdonságait, a természetin túl történelmi, művészeti és kulturális, akár mitikus oldalát is megjelenítik. A felhívás célja az is, hogy ráirányítsa a figyelmet a fotográfia értékeire, illetve a jelennek és az utókornak is szóló dokumentáló jellegére. A beérkezett fotókat szakmai zsűri bírálja el: Keleti Éva, Pályi Zsófia, Kovalovszky Dániel és Szalontai Ábel fotográfusok, illetve a kiíró Külgazdasági és Külügyminisztériumot képviselő Lukács György döntenek arról, kinek jár a dicsőségen túl a LEICA D-LUX fényképezőgép, illetve vásárlási-, és könyvutalványok. A pályázattal kapcsolatos információk a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ honlapján érhetők el:
http://drs.capacenter.hu/

A Duna vízgyűjtő országai 2004. június 29. óta ünneplik a Duna Napot, abból az alkalomból, hogy ekkor írták alá a folyó és a vízgyűjtő területén lévő folyók védelmében a Duna Védelmi Egyezményt. A nemzetközi nap célja, hogy felhívja a figyelmet erre a csodálatos folyóra, és ezzel egyfajta dunai szolidaritást alakítson ki a folyó értékeinek megőrzése érdekében. A pályázatban részt vesz Magyarország mellett nyolc EU-tagállam, Ausztria, Bulgária, Csehország, Horvátország, Németország, Románia, Szlovákia, Szlovénia, illetve öt nem EU-tagország, Bosznia-Hercegovina, Montenegró, Moldova, Szerbia és Ukrajna is. Az eredményhirdetés idén október 14-én lesz Budapesten.

Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek