A Godot Galéria 20 éves jubileumi kiállítása

Bukta Imre, drMáriás, feLugossy László, Gaál József, Nagy Kriszta, Szikora Tamás, Ujházi Péter Megnyitó: 2019. szeptember 5-én 19 órakor

 

Megnyitja: Szurcsik Benedek filozófus, aki már a galéria nyitóeseményén is megszólította a közönséget, s akinek útjai a Godot megnyitása óta újra és újra összetalálkoztak a galériáéval

 

Az idei esztendőben 20 éves Godot Galéria az ünnepi év egyik fontos eseményéhez érkezett, a galéria jubileumi kiállításához. Ebből az alkalomból az alábbi válogatással álltunk elő: egy olyan kiállítást szerveztünk, ahol csupán az a hét művész szerepel, akikkel a galéria jelen pillanatban együtt dolgozik. Név szerint: Bukta Imre, drMáriás, feLugossy László, Gaál József, Nagy Kriszta, Szikora Tamás, Ujházi Péter. Az itthon bevett gyakorlattal szemben a Godot jóval kevesebb művésszel kooperál, mert úgy érezzük, hogy így sokkal több figyelmet tudunk feléjük fordítani és koncentráltabban tudunk velük foglalkozni.

A kiállítás anyagát teljesen demokratikus módon úgy válogattuk össze, hogy minden művész négy-négy alkotással szerepeljen benne. Igyekeztünk a több évtizednyi életműveknek megfelelően ezek között a szűk keretek közt egy-egy mini életmű kiállítást létrehozni és az alkotók fontosabb periódusaiból műveket felvillantani. A tárlat különlegessége, hogy csak olyan művek szerepelnek rajta, amik ma már jelentős magángyűjteményekben találhatóak meg.

Mindig kiemelten fontosnak tartottuk a munkánk jövőbe mutató hatását, kerestük annak lehetőségét, hogy olyan ügyek mellé álljunk, amivel jeleket tudunk hagyni magunk után. Ennek a gondolatnak a jegyében mindig nagy figyelmet fordítottunk a közgyűjteményekkel, múzeumokkal való kapcsolatra. Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy a művészeink munkássága az évtizedek alatt nem csak számtalan magángyűjtő érdeklődését keltette fel, hanem fontos részét képzi a szakmai közbeszédnek illetve ezen túllépve már a múzeumi kánonnak is. Így nagy örömünkre szolgál, hogy a kiállításunkra egy-egy művet kölcsönöz a szentendrei Ferenczy Múzeumi Centrum, a Fővárosi Képtár - Kiscelli Múzeum illetve a székesfehérvári Szent István Király Múzeum is.

 

Kép: Bukta Imre - Téli kert nyaksállal


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek

Egyperces egy ajándékról