A GNM Színitanoda bemutatja: Kamaszkorom legszebb nyara

Ezzel a címmel mutatjuk be új fizikai színházi előadásunkat Nyíregyházán a Táncfarsangon február 7-én 19 órakor a Krúdy Kamarában.

 

A darab rövid ismertetője:

Kamasz korom legszebb nyara

A gyermekkortól a kamaszkoron át a felnőttéválás majdminden konfliktusát, líráját, drámáját és boldogságát mutatjuk be humorral, tánccal, a fizikai színház eszközeivel kortárs jazz zenére, 45 percben.

KRITIKA AZ ELŐADÁSRÓL:

Tomboló hormonok - Szemtanú a Kamaszkorom legszebb nyara c. előadásról

"Kamaszkor, a maga összes túlfűtött vitájával, vágyával, érzésével és tragédiájával." Hatalmas sikerrel mutatta be a Gór Nagy Mária Színitanoda a Kamaszkorom legszebb nyara c. előadását február 16-án, szerda este a Bakelit M.A.C. Stúdiójában. Tomboló „tinik" a színpadon, tomboló közönség a nézőtéren, mi kellhet még? Írta: Szendrei Veronika

Nem tudom mond-e még valakinek valamit a „Szex, szerelem, gyengédség" egy bizonyos tinimagazinnal kapcsolatban. Nem tudom emlékeztek-e még arra az időszakra, amikor még hevesen dobbant a szív, ha csak a suli folyosóján elment melletted az épp kiszemelt, akivel még egy hangot nem beszéltél, amikor még néha kicsúszott a kezedből a tested feletti irányítás és koordinálatlanul, szerencsétlenkedtél, miközben épp hódítani vágytál.

A Kamaszkorom legszebb nyarában épp ezek az érzések, pillanatok kerülnek előtérbe, de egy elképesztő pontossággal megkoreografált fizikai színház keretein belül. A gyermeki esetlenség is olyan tökéletes mozdulatokkal kerül kifejezésre, hogy eszébe sem jut az embernek a szöveget hiányolni. Szerencsére sehol nem a zene uralja az előadást. Hosszú percek telnek úgy el, hogy csak az ugrások zaja, a ruhák suhogása és a szereplők lélegzete adja a mozgások aláfestését.

Nem táncszínházról beszélünk, félreértés ne essék: bár vannak táncos elemek, bár pontos a koreográfia, inkább mozdulatok sorozatának nevezném az egészet, amelyek jól kivitelezett akrobatikával vannak fűszerezve. Le a kalappal az összes tanodás előtt, hihetetlen fizikai teljesítményt produkálnak. Az viszont már a rendező-koreográfus érdemének legyen mondva, hogy az előadás mégsem lett kunsztok sorozata, hanem megtartotta a jelenlétet, az érzelmeket, az impressziókat.

Kamaszkor, a maga összes túlfűtött vitájával, vágyával, érzésével és tragédiájával. Benne van az átváltozás, ahogyan a focizó fiúkból pasik, a copfos kislányokból, nők lesznek, és persze nem maradt ki az a fricska sem, hogy a mellőzött, szemüveges eminens kislány kapja először elő a rúzst.
Szerelem, szex és önmegvalósítás, a mozdulatok nyelvén, karakterekkel, történetekkel, életképekkel, amiben mindenki megtalálja majd saját magát. De ha saját magát nem is, a szomszéd gyereket biztosan felismeri majd valamelyikőjükben.

Szendrei Veronika

 

 

Helyszín: Eötvös 10. Közösségi és Kulturális Színtér  /1067 Bp. Eötvös u. 10./
Időpont. 2011. május 27. - 20 óra
Jegyár: egységesen 1.000,- Ft - / 15 fős csoportkedvezmény: 800,- / ülés érkezési sorrendben
Jegyárusítás a helyszínen az előadás előtt egy órával. Jegyigényeket várjuk a gnmtanoda@gmail.com vagy 06-30-6265619-es telefonszámra.

 

Bővebb információ: GNM Színitanoda

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek