A Duna Televízió élőben közvetíti az EU-elnökség hivatalos átadás-átvételi ceremóniáját

Január 6-án, csütörtökön 17 óra 55 perctől a Duna Televízió élőben közvetíti az Országgyűlésből az EU-elnökség hivatalos átadás-átvételi ceremóniáját.

 


A Duna Televízió a soros magyar EU-elnökség hivatalos vendéglátó műsorszórójaként január 6-án, csütörtökön 17 óra 55 perctől a Híradó különkiadásában élőben közvetíti az Országgyűlésből az EU-elnökség hivatalos átadás-átvételi ceremóniáját. A rendezvény során Yves Leterme, a Belga Királyság miniszterelnöke átadja az unió zászlaját Orbán Viktor magyar miniszterelnöknek. Az eseményen részt vesz Catherine Ashton, az Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője, a budapesti diplomáciai kar, valamint magyar vendégek meghívás alapján. Az Yves Leterme és Orbán Viktor ünnepi beszédét követő kulturális programban fellép többek között Rúzsa Magdi, Érdi Tamás zongoraművész és a Presidence. Az élő közvetítés után, 18 óra 40 perckor a Duna Televízió esti Híradójával várjuk nézőinket.

 

Amint arról korábban beszámoltunk, a magyar kormány a Duna Televíziót jelölte ki arra, hogy január 1-től június 30-ig, a magyar EU-elnökség alatt elismert szakembergárdája és komplex technikája segítségével folyamatosan élő és szerkesztett anyagokat biztosítson az Európai Műsorszolgáltatók Szövetségének (EBU), illetve az európai közszolgálati és kereskedelmi televíziók számára. Így a Nemzet Televíziója látja el az akkreditált televíziós közvetítőket (újságírókat), valamint a nemzetközi hírügynökségeket képpel és hanggal - melyet azután a külföldi újságírók élő sugárzásra használhatnak, vagy saját anyagokat készíthetnek belőlük.

 

„Az Európai Unió soros elnöki tisztének betöltése történelmi lehetőség Magyarország számára, az öt kontinensre sugárzó Duna Televíziónak pedig rendkívül megtisztelő, hogy felkérték erre a felelősségteljes feladatra" - nyilatkozta korábban Ókovács Szilveszter, a Duna Televízió Zrt. vezérigazgatója. Aláhúzta: „a Nemzet Televíziója felkészült a megbízatásra, hiszen 18 éves fennállása alatt már több hasonló, tekintélyes nemzetközi rendezvényt közvetített. Ilyen volt például a Progressive Governance budapesti konferencia 2004-ben, Angela Merkel német kancellár fertőrákosi látogatása 2009-ben a Páneurópai Piknik évfordulóján, valamint a 2010-es Eurovíziós Dalverseny közvetítése."

 

Ajánljuk figyelmükbe a január 6-ától folyamatosan frissülő oldalt, ahol további információkat, fotókat és videókat találnak.

 

 

 

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek