A CRITICAL MOMS DEMONSTRÁCIÓJÁVAL ZÁRUL A FŐVÁROSI SZÜLETÉS HETE

Május 7-én, szombat reggel 10-kor a Deák téri templom elől indul az idei Születés Hete fővárosi záróprogramja, a CRITICAL MOMS babakocsis demonstráció,

mely a Tabánban ér majd véget egy vidám családi piknikkel. Idén 80 magyarországi és 6 erdélyi település csatlakozott a rendezvénysorozathoz. Több helyszínen vasárnap is lesznek még programok.

 

A múlt vasárnap, Anyák napján kezdődött Születés Hete országos kulturális, szakmai és tájékozató rendezvénysorozat látványos felvonulással zárul a fővárosban. A május 7-én, szombat reggel 10-kor a Deák téri templom elől induló CRITICAL MOMS babakocsis demonstráció ezúttal nem csak az akadálymentesítés fontosságára kívánja felhívni a figyelmet. A gyermeküket „közlekedtető" édesanyák a Tabánban egy vidám családi pikniken pihenik majd ki a Ferenciek terén és az Erzsébet hídon át vezető út fáradalmait, s egyben megmutatják,, hogy milyen is lehetne egy igazán élhető város látképe a városi zöld felületeken piknikező, játszadozó családokkal.

 

A szervezők várnak mindenkit - a facebookon is: http://www.facebook.com/group.php?gid=153538441333139 -, aki úgy érzi, volna mit tenni még a város akadálymentesítéséért és élhetőbbé tételéért - babakocsival, gyalog, kis motorral, hordozókendővel, kis gyerekkel, nagycsaláddal, biciklivel, nagy pocakkal..., jó kedvvel!

A Születés Hete keretében szombaton 10:30-kor Székesfehérváron a Kodolányi János Főiskolán Noll Andrea Nandu holisztikus bába Édes igenjeink címmel beszél a szexualitásról, a fogantatásról és a háborítatlan szülésről. Aznap 13 órakor Zalaegerszegen a Keresztury Dezső ÁMK-ban Anyaság és hivatás címmel lesz kerekasztal-beszélgetés, 16.30-kor Szentgotthárdon Dériné Tóth Andrea ismerteti az Aranyóra, a szülés utáni első óra fontosságát, míg május 8-án 11 órakor Egerben Szakács Ibolya terapeuta beszél arról, hogy mennyire fontos a természetes életmód a babavárás idején is. Számos vidéki helyszínen pedig záró eseményként családi nappal, születés-fa ültetéssel, börzével várják az érdeklődőket.

Részletes programajánlók és további információk: www.szuleteshete.hu

 

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!